Ssd İşe Yarıyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ssd nin hızını ve tadını aldığım gün evde işte dizüstünde ne kadar kullandığım bilgisayar varsa ssd ye geçtim,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam ilk çıkan SSD lerin ömrü hakkaten kısa fakat yeni SSD ler öyle değil, hele en yeni 3d nandlılar falan 10 sene garantiyle geliyor.

2016 yılında sormanız gereken soru SSD mi alayım yoksa yüksek hızlı PCI Express SSD kartı mı takayım olmalı. Ben yakında 2. ye geçiyorum.

Hocam sunucu içinse çok işe yarar ikinci ama ev kullanıcısı için evde ne yapacaksın ki I/O dolu bir işlemde gözle görülür fark olsun? Benim tavsiyem geçme derim.

Bu arada 2013 de aldığım sandisk extreme i  lenovo x200 core to duo makineye taktım. Alet şahlandı diyebilirim.

DrKill tarafından 27/Nis/16 16:10 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

Gidip bilgisayar alın demem ama bilgisayarınız varsa ssd kesinlikle alın derim bende sandisk kullanıyorum memnunum ama önemli olan okuma yazma hızları 

#....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    21li bunu yazdı

Kingston 120GB HyperX FURY SSD kullanıyorum.. yemin ederim ha hardisk ile ssd yi kıyasladınız ha bana sövdünüz hiçbir farkı yok.. SSD hayattır.. hele ki benim gibi render alma tarzı işleriniz oluyorsa SSD kraldır.. hardiski sadece depo olarak kullanıyorum sistem SSD ye kurulu ve pc canavar gibi calısıyor..

Sırf render performansını sormak için girmiştim konuya çok farkediyorsa alayım bir tane yahu :)

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Gaza geldim alacam. Simdi bunu takmak icin ekstra bir bilgi gerekli mi ? Yada sistem eski hacu takilmaz bu gibi bisey var mi ? Aldik neresine takacaz internetten baka baka takabilir miyiz ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı

Gaza geldim alacam. Simdi bunu takmak icin ekstra bir bilgi gerekli mi ? Yada sistem eski hacu takilmaz bu gibi bisey var mi ? Aldik neresine takacaz internetten baka baka takabilir miyiz ?

Laptop icin konusuyorum HDD çıkarıp aynı yere SSD takacan. Bir zorluğu yok.

240 gb kullanıyorum ben. Programlar işletim sistemi çok hızlı çalışıyor. 

6 -7 saniyede Windows geliyor

Edit bende sata3 destegi var. Vadedilen hızları hemen hemn görüyorum.  Anakartin sata2 sata3 hangisini desteklediğine dikkat edin

SkynetX tarafından 27/Nis/16 19:43 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

eski pcmde vardı konuyu gördüm dayanamadım 2 tane bugün yine sipariş verdim 250GB Samsung Evo. Birini iş yerinde ki desktop a diğerini de kendi kullandığım notebook a takacağım :)

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Paraya kıydım arakdaşların da önerisiyle samsung evo 850 aldım 

ilk başta bios ayarları ile ilgili biraz sıkıntı yaşadım kendi cahilliğimden ötürü fakat çözüp düzeltmem 2-3 saat sürdü 

mükemmel bir performans , bilgisayar almayın SSD alın o kadar diyorum neler değişti ? ( not okuma yazma hızı 550 mb / sn ) 

1. bilgisayar saniyeler içinde açılıyor. ( bu açılma sadece masa üstü gelmesi değil bilgisayar emrinize amade oluyor)

2. büyük rar 7z ve zip arşivlerini hem çok hızlı çıkartabiliyorum hemde bu işlemi yaparken normalde HDD nın hızı yetmediğ için bilgisayarı kastırırken SSD de hem saniyeler sürüyor hemde hiç kasma olmuyor. siz günlük işinize devam ediyorsunuz.

3. battlefield gibi bazen dakikalar süren büyük haritaların yüklenme hızı yine saniyelere düşüyor boyuna göre acaip bir hızlanma oldu

4. yeni bir uygulama tarayıcı açtığınız zaman açılmasını beklemiyorsunuz karşınızda oluyor :) 

şimdi yıl 2016 ilk defa SSD kullanıyorum ve şimdiye kadar geçmediğim pişmanım ancak almışken büyük aldım iyisini aldım uzun süre idare ederim : )

PanxeR tarafından 27/Nis/16 21:19 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    21li bunu yazdı

Kingston 120GB HyperX FURY SSD kullanıyorum.. yemin ederim ha hardisk ile ssd yi kıyasladınız ha bana sövdünüz hiçbir farkı yok.. SSD hayattır.. hele ki benim gibi render alma tarzı işleriniz oluyorsa SSD kraldır.. hardiski sadece depo olarak kullanıyorum sistem SSD ye kurulu ve pc canavar gibi calısıyor..

Sırf render performansını sormak için girmiştim konuya çok farkediyorsa alayım bir tane yahu :)

https://www.youtube.com/watch?v=_WHJ_p1iai0

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

CD sürücü yerine SSD kutusu kullanarak SSD yi bilgisayarıma taktığımda 320mb/s okuma yazma hızı oluyordu. 

Laptop' un HDD' sini çıkarıp onun yerine taktığımda 500mb/s gibi oluyor. 

SSD  kutusu alırken data transfer hızlarına da bakmak gerekiyor. (ben bakmamıştım)

2 HDD kullanmak istiyorsanız bence en güzeli eski HDD çıkarıp yerine SSD takmak. 

Eski HDD yi de CD sürücüsünün yerine takın. Böyle daha performanslı oluyor.