SSD Li Bilgisayar Bu Kadar Kasar Mi?
-
daha once bilgisayari alicam diye kou acmistim alali bir kac ay oldu
Lenovo yoga 3 pro 256gb ssd, 8 gb 1600 ram, m5y51 islemci, ekran 5100 yada 5300 intel 4gb
windows 10 yukselikten sonra birazdaha rahatladi ancak yinede memnun etmiyor, yani windows 7 yuklu internet cafe bilgiasyrlari daha seri gibi.
Mesela youtube da sarki acikken baska sayfalarda dolasiyorum 3200 cozunurluk oldugundan yazilar kucuk geliyor buyuturken sarki duruyo kasiyor, chrome u acip kaparken sirrrak diye acilmiyor halbuki bilgisayar 8 saniyede kullanilabilirhale geliyor.
Ram %40 in asagisina inmiyor hersey kapaliyken %35 .
Ben mcafee den killaniyorum sevemedim sunuda bedava n yapalim.
herseyi yukledikten sonra diski optimize ediyim dedim bakti zaten haftaa bir kendi kendine yapiyomus ama ben yined yaptim tum disk i yapmak 10 15 sn ye suruyo.
bilgisayar daha yarisina kadar dolu.
Arka planda o akdarda birsey calismiyor daha dogrusu chrome system ve mcafee den baska hicbirsey yok bu 3 u 300mb yemekte(toplamda)
Mesela utorrent i acdigimda 5-6 tane birsey idnriiyorusam bilgidin mauuse u hareket ettiremiyorum.
Problem cozuldu( sayılır)
Mcafee yi kaldirdim ram de cok sey farketti ancak genel manada oyle ahim sahim bir hiz kazanmadin ancak bugun sinir olup Advenced system care i kaldirdim sonrada Ccleener kurdum mause un takilmasi chrome un kasmasi felan durdu. ram cpu felan hala ayni.Ama cc den sonra daha doyurucu bir performansi var
Benim bu Cpu arada sirada %80 e sicriyo %100 olup %4 e cakiliyor felan onu n yapicam bilemiyorum ama CC candir
Ama ekliyeyim, dota2 dahi oynayamiyorum kasiyor sinir oldum yahu
erebos tarafından 26/Eyl/15 13:11 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı donanımsal sorun olmadığına eminsen, temiz bir kurulumyap mcaffe falan kaldır gitsin (eğer win 10 yükseltme yaptıysan )
sonra birde driverlarını kontrol et derim
-
1-O işlemci ile pilde kullanıyorsan kesinlikle kasar buna engel olamazsın. İşlemcinin TDP si ve performansı belli. Birde pilde kullanımda tam performans çalışmaz. Power Management bölümünden işlemci kullanım ayarlarını değiştir
2- MCcaffee yi hemen kaldır. HEMEN! Avira free felan kullanırsan çok daha iyi olur kanımca.
3-) Çözünürlük çok yüksek intel ekran kartı masaüstünde sıkıntı çıkarmaz ama 3Boyutlu uygulamalarda sıkıntı çıkabilir.
Aklıma başka birşey gelmiyor.
-
Levono'nun kendisi ile bir sürü program geliyor,temiz windows kur derim.O cihazın canavar gibi çalışması gerek.
-
Bilgisayar windows 10 orjinal, patlatipda 7 kurmak istemiyorum zaten bilgisayar oakadar dokunmatik tablet modu vs var windows 7 kurucagima atese verir isinirim daha iyi en azndan cocuklarima anlatirim.
Onun haricinde mcaffee de lisansli :D yani silip yuklersem oda koyucak gercekten silmelimiyim?
dedigim gibi bilgisayar temiz acaba hani dokunmatik var cozuurluk yuksek vs gibi sebeblerden yani ekran mi kasiyor acaba?
Birde arkadasin dedigi gibi fise takinca yada full performance modunda calistirinca sikinti pek olmuyor ama yinede utorrent den birsey indireyim cakilip kaliyor.
arada sirada mause da boyle teklemelerde oluyor.
Lenovoyo arasam sorsammiki?
edit:
https://eksisozluk.com/mcafee--55754?p=7
Yorumlari dinleyip kaldiriyorum
edit2: mc afeeyi kaldirdim ram %19 a kadar dustu chrome acikken %30u bulmakta birazdaha rahatladi ancak yinede ucmuyor, reset atmasuresi 3sn acilip hazir olma suresi 7sn ye ye dustu ama mause felan arada takiliyor anlayamadim
erebos tarafından 18/Eyl/15 22:36 tarihinde düzenlenmiştir -
mcafee kadar boktan bi av yok hovam.. mouse takılma sorunu da tuhaf bi şekilde win 10 da var, mümkünse orijinal sürüme geç sorun kalmaz
-
orjinal kullaniyorum suan.
Birde mesela chrome da muzik actim ya diger sayfada sayfa gezinirken iraz takiliyor felan.
Msconfigden islemcicekirdeklerini 4 e sabitlersem n olur?
edit: yahu yeni farkettim normal dururken cpu %7 den yukari cikmiyor ama mause u hareket ettirdigim ibi %50lere cikiyor sacma degilmi? ama bi oluyor %14 bi oluyor %10 bi oluyor %40 %50
erebos tarafından 18/Eyl/15 23:35 tarihinde düzenlenmiştir -
son kez up olsunda
-
hocam zaten temiz kurulum yapmaya kalkarsan bi kaç ayarı var onlar uğraştırabilir, tavsitem revo uninstaller ile tüm gelen yazılımları kaldır , (( ne kadar bok yazılım var yüklüyorlar)) antivirüsü zaten hemen uçur, ben eset kullanıyorum şimdilik menunum.
-
hocam birde deskin ne kadari dolu diye sorayim. eger disk cok dolu ise de cok hantallasiyor makine.
-
rakkoc bunu yazdı
hocam birde deskin ne kadari dolu diye sorayim. eger disk cok dolu ise de cok hantallasiyor makine.
yari yariya dolu.
Ama sanirim cpu dan ya internetten m5y51 ler 1.1 max 2.6 diye gosteriyor ama task manager da maax 1.3 yaziyor cpu icin yani bence cpu yetmiyor bilgisayara
Kaptan bunu yazdıhocam zaten temiz kurulum yapmaya kalkarsan bi kaç ayarı var onlar uğraştırabilir, tavsitem revo uninstaller ile tüm gelen yazılımları kaldır , (( ne kadar bok yazılım var yüklüyorlar)) antivirüsü zaten hemen uçur, ben eset kullanıyorum şimdilik menunum.
iuo bit in butun yazilimlarini kaldirdim microsoftun kendi antivurusu kurulu bakalim nekadar idare edicek
erebos tarafından 26/Eyl/15 13:44 tarihinde düzenlenmiştir