Ssh İlgili Soru ?
-
80 ci portan başka bi portu kullanamıyosak yani
ssh bağlantısı için port açamıyosak
nasıl ssh serverımızla iletişim kurabiliriz ?
-
port 22
-
80 portan başka bi port erişim yok
-
hoca imkansız server seni 22. porttan karşılayacak çünkü
-
ssh portu 22 olacak diye bir kural yok da herhangi bir port açılması lazım diye biliyorum. SSH ne için gerekli ? Belki web üzerinden istediğini yapabilirsin.
-
SSH portunu değiştirerek yapabilirsin ama ssh ile bağlanmak istediğin yerde webserver(apache yada iis gibi) kurulu ise ssh portunu 80 e değiştirmen pek bir işe yaramayacaktır.
"80 portan başka bi port erişim yok" demişssin. Server'a mı 80. portdan başka erişim yok orasını tam anlayamadım. Eğer öyle ise, firewall dan ssh'in kullandığı porta izin vermen gerek.
Bu arada neden port açman gerekiyor, port açmadan kastın nedir, sorunu tam olarak bilirsek belki daha iyi yardımcı olabiliriz. -
80ienin portu hacı
-
interneti başka bi bilgisayardan alıyorum (80 harıcı engelli portların )yada moderm den alıyorum(80 harici engelli-moderme gir port ac demeyin şifreli)
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
interneti başka bi bilgisayardan alıyorum (80 harıcı engelli portların )yada moderm den alıyorum(80 harici engelli-moderme gir port ac demeyin şifreli)
SSH ile bağlandığın makinanın default kabul portu 22'dir.Senin kendi pc'nde veya modemin de ayrıca port açman gerekmiyor! -
80 internet potudur diye birşey olmaz.
O zaman proxy serverlar ne işe yarıyor..
80 portundan proxye girersin proxyden 23444 olarak çıkarırsın icabında..
-
8mm bunu yazdı:
80 internet potudur diye birşey olmaz.
O zaman proxy serverlar ne işe yarıyor..
80 portundan proxye girersin proxyden 23444 olarak çıkarırsın icabında..
-----------------------------8mm bunla olabilir bi döküman adresi verebilirmisin
diyer muridler anlamadınız nokta bura

yani ben 192.168.2.5 in 80 portuna bağlanıp internete cıkıyorum ve bu beni engeliyo bazı seyler konusunda başka da port kulana mıyorum o yuzden ssh server a bağlanırken port acamıyorum bunu 80 portan bi şekilde halletmem gerekiyo
not:(böle seyler yasadım yok sadece araştırıyorum ilerde lazım olur die )