Statik Elektrik Vs. Sosyal Medya
-
Yaklaşık 1 hafta önce sağlam şekilde çarpmaya başladım. İlk önce yatağın metal konstrüksiyonunda baya uzunca bi süre çarpıldım. O kadar uzun ve güçlüydü ki , bir yerden yatağa elektrik geldiğini , kaçak olduğunu vs. düşünmeme sebep oldu. Daha sonra bu olay devam etti.
Açıkçası çokta dert etmedim. Daha sonra tahribat üzerinde şu konuyu gördüm. https://www.tahribat.com/forum/statik-elektrik-beni-deli-ediyor-240573 tesadüf dedim üzerinde çok durmadım geçtim. Bi kardeşe bu siteyi önerdiğimde ilk gördüğü statik elektrik olayı oldu güldü. "Abi bende bi kaç gündür çarpıp duruyorum" dedi. Tesadüf dedim geçtim.
Mevzuyu unutmuştum. Bugün facede bi grupta karşıma çıktı eleman demiş ki ;
Ardından ekşide bir başlık açıldığını gördüm. https://eksisozluk.com/son-gunlerde-yasanan-statik-elektrik-carpmalari--5986612
Bütün hepsi birleşince anormal - sıradışı bir olay gerçekleşiyor gibi bir izlenim yaratıyor. [belki öyledir bilemem]
-0-
Fakat ben ekşide bir kaç garip başlık görmüştüm. "21 Mart **** Gecesi Uyuyamama durumu" içeriğide şöyle bişeydi , "normalde rahat uyurdum.Bi sıkıntım yoktur.Bu gece garip şekilde uyuyamadım." SOnra bu başlığın altına "evet bende " vs. diyerek bu başlığı doğrulayan entryler girilmeye başlanmış. O gece binlerce yazardan uyuyamayan 30-40 kişi yazmaya başladıkça bir algı oluşmaya başlıyor. -tuhaf birşeyler oluyor-
Sıradan olaylar sosyal medyanın gücüyle bir araya toplanıp -sıradışı bir olay- gerçekleşiyor gibi bir izlenim yaratıyor. Ekşinin başlığını henüz tamamen okumadım.
Bu konuyla ilgili siz ne düşünüyorsunuz ?
Sıradışı birşeyler mi oluyor ? Yoksa sosyal medyanın yarattığı bir algı mı bu(sıradışı birşeyler oluyor algısı) ? -
Henüz elektrik çarpmadı, ama elektrik gibi birilerine çarpmak üzereyim.
21 Mart değil 1 aydır uyuyamıyorum. Ve kafama sıkmak üzereyim yere takılıp düşersem büyük ihtimal tahammül sınırım kalmadığından sıkarım kafama.
Bu ara ölüm daha tatlı, zaten ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir ki diye düşünüyor insan. Bilemem havaya delirten gaz mı saldılar ama
Sikerim böyle dünyayı ya. -
Uyuyamama durumu olmadı henüz ama hayatımda hiç statik elektrikle ilgili sıkıntım yoktu. Yaklaşık 1 aydır dokunduğum birçok yerden çarpılıyorum. Bugün çıplak ayak toprağa bastım bir süre ama pek faydası olmadı.Bu konuları görünce bende çok şaşırdım
Köyde dağda bayırda yeşilliğin ormanın içinde büyüdük tarlalardan çıkmadık.ben şehir hayatı böyle yapıyor diye düşünüyodum ama bilemedim.
şaşkınlıkla takip ediyorum konuları
hayırlısı bakalım
-
Bende son zamanlarda cok carpiliyorum hele o araba kollari tutmaya korkar oldum
-
sunyy2003 bunu yazdı
Bende son zamanlarda cok carpiliyorum hele o araba kollari tutmaya korkar oldum
Yalnızız zannediyordum çevremde 3 kişi daha aynı durumda
-
tosun bunu yazdı
Uyuyamama durumu olmadı henüz ama hayatımda hiç statik elektrikle ilgili sıkıntım yoktu.
Uyku olayını örnek olsun diye yazdım. Öyle bir başlık açıldığında mutlaka o gece uyuyamamış birileri bulunur gibisinden. Ama statik elektrik olayı biraz daha garip gibi sanki. Herkes son günlerde daha arttı falan diyor.
-
Secim stresi var ya ondandir haha :D
-
21 mart gecesi bende baya baya uyuyamadım ve sabahından bu güne kadar
kapıya dokunuyorum çıt çıt.
el sıkışıyorum çıt çıt.
oğlana sarılıyorum çıt çıt.
arabadan iniyor biniyorum çıt çıt.
hatta şu an çekmeceyi açarken bile çıtladım.
ayrıca sol göğüs üzerinde orta kısma yakın bir kramp gibi şey var ara ara geliyor gidiyor hatta kalp krizi mi diye düşündüm ama bir belirti yok.
ayrıca ayaklarımda normalden fazla üşüme de mevcut.
-
Valla bende son 2 haftadır sürekli ofisteki arkadaşlarla el sıkışırken çarpıp duruyorum ama bende sadece ofisteyken oluyor.
-
Senin sorduğun bu değil muhtemelen ama;
Tahmini 1 sene kadar önce ilgili,-siz herşeye kafayı takıyordum. Öyle çok değil ama merhabalaşıp tokalaştığım insanlar ile ve sivri metal yüzeylerde, ufak arklar meydana geliyordu.
Kıyafetleri değiştim, biraz daha relaks davranıyorum, içinden geleni söylüyorum(çok az istisna ile), Elastik tabanlı(kauçuk çok az) deri saya'lı tekstil astarlı bir spor ayakkabı edindim, 20 dakikada bir mola'lı uzun yürüyüşler yapıyorum Sabah-akşam {bazen geceler ve geceyarıları} (yaklaşık 1-1.5 saat sürüyor, kimi yazan 20-30 dak. kültür-fizik ısınma-gevşeme özellikle barfiks öncülü hareketleri yapıyorum. Şu parklarda olan istasyonları dolanıyorum.) tabi düzenli değil.
Bir de ortam baya sâkin, yeşil, ağaç, Çimen ve Kuşlar. Tabi çok değiller. Özellikle Kargalar ve AlaKargalar çok ilgimi çekmeye başladı. Her tarafta Güvercin var mına skm. Nasıl ürüyorlarsa^^D) artık @@. Gurr'lamalarından kafa dinleyemiyorum. Evet kargalar daha sâkin, az sayıda, ve az gak'liyorlar. Ve acayip akıllı hayvanlar, güvercinlere oranla. Kumru ve serçe sayısı oldukça az.
Sinir sitres(^^ D) kalmadı.
Ekşi'de birisi, statik kelimesinden hareketle Hareketli olunması gerektiğini yazmış.
birde Plaza çalışanlarından, klimadan, ısıdan dolayı serbest dolaşan Pozitif yüklü Elektronlardan, mevsim geçişlerinden, dem vurmuş. bence olası.
bir de toplum olarak, yada genel olarak; sınav, seçim, Geçim vb. kaygılardan ötürü Yoğun yük altındayız, normal karşılamaya başladım.
Aynı TVlerden devamlı propaganda altındayız, yediğimiz, içtiğimiz, seyrettiğimiz aşağı yukarı Aynı. benzer sonuçlar göstermemesi olanaksız gibi geliyor. Tabi istisnaları vardır.
Her tarafımız Elektrikli, elektronik aygıtlarla donatılmış. Hobi olarak Radyasyon alıyor, gibiyiz. Ula @AllurA ^^D
Neticede çoğumuz Şehir merkezindeyiz, çok az'ımız Taşra'dayızdır diye düşünüyorum.
-
benim de başım bununla belada bugünlerde. son 2 haftadır yoğunlaşmaya başladı. çatır çatır çarpılıyorum.