folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Statik Elektrik Vs. Sosyal Medya

Statik Elektrik Vs. Sosyal Medya

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Yaklaşık 1 hafta önce sağlam şekilde çarpmaya başladım. İlk önce yatağın metal konstrüksiyonunda baya uzunca bi süre çarpıldım. O kadar uzun ve güçlüydü ki , bir yerden yatağa elektrik geldiğini , kaçak olduğunu vs. düşünmeme sebep oldu. Daha sonra bu olay devam etti. 

Açıkçası çokta dert etmedim. Daha sonra tahribat üzerinde şu konuyu gördüm. https://www.tahribat.com/forum/statik-elektrik-beni-deli-ediyor-240573 tesadüf dedim üzerinde çok durmadım geçtim. Bi kardeşe bu siteyi önerdiğimde ilk gördüğü statik elektrik olayı oldu güldü. "Abi bende bi kaç gündür çarpıp duruyorum" dedi. Tesadüf dedim geçtim. 

Mevzuyu unutmuştum. Bugün facede bi grupta karşıma çıktı eleman demiş ki ;

Ardından ekşide bir başlık açıldığını gördüm. https://eksisozluk.com/son-gunlerde-yasanan-statik-elektrik-carpmalari--5986612 

Bütün hepsi birleşince anormal - sıradışı bir olay gerçekleşiyor gibi bir izlenim yaratıyor. [belki öyledir bilemem] 
    -0-

Fakat ben ekşide bir kaç garip başlık görmüştüm. "21 Mart **** Gecesi Uyuyamama durumu" içeriğide şöyle bişeydi , "normalde rahat uyurdum.Bi sıkıntım yoktur.Bu gece garip şekilde uyuyamadım."  SOnra bu başlığın altına "evet bende " vs. diyerek bu başlığı doğrulayan entryler girilmeye başlanmış. O gece binlerce yazardan uyuyamayan 30-40 kişi yazmaya başladıkça bir algı oluşmaya başlıyor. -tuhaf birşeyler oluyor- 

Sıradan olaylar sosyal medyanın gücüyle bir araya toplanıp -sıradışı bir olay- gerçekleşiyor gibi bir izlenim yaratıyor. Ekşinin başlığını henüz tamamen okumadım. 

Bu konuyla ilgili siz ne düşünüyorsunuz ? 

Sıradışı birşeyler mi oluyor ? Yoksa sosyal medyanın yarattığı bir algı mı bu(sıradışı birşeyler oluyor algısı) ?

italyan tarafından 30/Mar/19 18:38 tarihinde düzenlenmiştir

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Henüz elektrik çarpmadı, ama elektrik gibi birilerine çarpmak üzereyim. 
    21 Mart değil 1 aydır uyuyamıyorum. Ve kafama sıkmak üzereyim yere takılıp düşersem büyük ihtimal tahammül sınırım kalmadığından sıkarım kafama.
    Bu ara ölüm daha tatlı, zaten ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir ki diye düşünüyor insan. Bilemem havaya delirten gaz mı saldılar ama 
    Sikerim böyle dünyayı ya. 

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Uyuyamama durumu olmadı henüz ama hayatımda hiç statik elektrikle ilgili sıkıntım yoktu. Yaklaşık 1 aydır dokunduğum birçok yerden çarpılıyorum. Bugün çıplak ayak toprağa bastım bir süre ama pek faydası olmadı.Bu konuları görünce bende çok şaşırdım

Köyde dağda bayırda yeşilliğin ormanın içinde büyüdük tarlalardan çıkmadık.ben  şehir hayatı böyle yapıyor diye düşünüyodum ama bilemedim.

şaşkınlıkla takip ediyorum konuları

hayırlısı bakalım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Bende son zamanlarda cok carpiliyorum hele o araba kollari tutmaya korkar oldum

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

Bende son zamanlarda cok carpiliyorum hele o araba kollari tutmaya korkar oldum

Yalnızız zannediyordum çevremde 3 kişi daha aynı durumda

e2 tarafından 30/Mar/19 19:16 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    tosun bunu yazdı

Uyuyamama durumu olmadı henüz ama hayatımda hiç statik elektrikle ilgili sıkıntım yoktu.

Uyku olayını örnek olsun diye yazdım. Öyle bir başlık açıldığında mutlaka o gece uyuyamamış birileri bulunur gibisinden. Ama statik elektrik olayı biraz daha garip gibi sanki. Herkes son günlerde daha arttı falan diyor.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Secim stresi var ya ondandir haha :D

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

21 mart gecesi bende baya baya uyuyamadım ve sabahından bu güne kadar

kapıya dokunuyorum çıt çıt.

el sıkışıyorum çıt çıt.

oğlana sarılıyorum çıt çıt.

arabadan iniyor biniyorum çıt çıt.

hatta şu an çekmeceyi açarken bile çıtladım. 

ayrıca sol göğüs üzerinde orta kısma yakın bir kramp gibi şey var ara ara geliyor gidiyor hatta kalp krizi mi diye düşündüm ama bir belirti yok.

ayrıca ayaklarımda normalden fazla üşüme de mevcut.

bağlı olduğum tek örgüt İNSANLIK
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    resul
    resul's avatar
    Erkek

Valla bende son 2 haftadır sürekli ofisteki arkadaşlarla el sıkışırken çarpıp duruyorum ama bende sadece ofisteyken oluyor.

---
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Senin sorduğun bu değil muhtemelen ama;

Tahmini 1 sene kadar önce ilgili,-siz herşeye kafayı takıyordum. Öyle çok değil ama merhabalaşıp tokalaştığım insanlar ile ve sivri metal yüzeylerde, ufak arklar meydana geliyordu. 

Kıyafetleri değiştim, biraz daha relaks davranıyorum, içinden geleni söylüyorum(çok az istisna ile), Elastik tabanlı(kauçuk çok az) deri saya'lı tekstil astarlı bir spor ayakkabı edindim, 20 dakikada bir mola'lı uzun yürüyüşler yapıyorum Sabah-akşam {bazen geceler ve geceyarıları} (yaklaşık 1-1.5 saat sürüyor, kimi yazan 20-30 dak. kültür-fizik ısınma-gevşeme özellikle barfiks öncülü hareketleri yapıyorum. Şu parklarda olan istasyonları dolanıyorum.) tabi düzenli değil.

Bir de ortam baya sâkin, yeşil, ağaç, Çimen ve Kuşlar. Tabi çok değiller. Özellikle Kargalar ve AlaKargalar çok ilgimi çekmeye başladı. Her tarafta Güvercin var mına skm. Nasıl ürüyorlarsa^^D) artık @@. Gurr'lamalarından kafa dinleyemiyorum. Evet kargalar daha sâkin, az sayıda, ve az gak'liyorlar. Ve acayip akıllı hayvanlar, güvercinlere oranla. Kumru ve serçe sayısı oldukça az. 

Sinir sitres(^^ D) kalmadı. 

Ekşi'de birisi, statik kelimesinden hareketle Hareketli olunması gerektiğini yazmış. 

birde Plaza çalışanlarından, klimadan, ısıdan dolayı serbest dolaşan Pozitif yüklü Elektronlardan, mevsim geçişlerinden, dem vurmuş. bence olası. 

bir de toplum olarak, yada genel olarak; sınav, seçim, Geçim vb. kaygılardan ötürü Yoğun yük altındayız, normal karşılamaya başladım. 

Aynı TVlerden devamlı propaganda altındayız, yediğimiz, içtiğimiz, seyrettiğimiz aşağı yukarı Aynı. benzer sonuçlar göstermemesi olanaksız gibi geliyor. Tabi istisnaları vardır. 

Her tarafımız Elektrikli, elektronik aygıtlarla donatılmış. Hobi olarak Radyasyon alıyor, gibiyiz. Ula @AllurA ^^D

Neticede çoğumuz Şehir merkezindeyiz, çok az'ımız Taşra'dayızdır diye düşünüyorum.

RitmFarbRacourci tarafından 30/Mar/19 20:05 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Erkek

benim de başım bununla belada bugünlerde. son 2 haftadır yoğunlaşmaya başladı. çatır çatır çarpılıyorum. 

Digital Marketing Manager / Health Tourism
Toplam Hit: 5729 Toplam Mesaj: 52
sosyal medya statik elektrik