folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Street Fighter II' Da Ken Ve Ryu Bazen Kırmızı Renk Bomba Atması Üzerine

Street Fighter II' Da Ken Ve Ryu Bazen Kırmızı Renk Bomba Atması Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Evet bomba atarken Adukent derdi, bomba işte aşağı ileri el tuşuna basınca atıyor mavi renkli, ama arada turuncuya yakın bir renk olarak atardı hep aklımda kalmıştı neden o renk attığı, 

http://www.youtube.com/watch?v=ePJsX2YdqAs

21 saniyede de mavi renkli olarak atıyor zaten genelde mavide arada atardı turuncu renge yakın olanı,

Hocam videoyu izledim. Beni eski günlere aldın götürdün.

İlkokulda okuldan kaçar atari salonları giderdik. Öğretmenim bir yandan annem bir yandan beni okula getirtmek için uğraşır dururlardı.  

Hergün abartısız Street Fighter oynardım. Artık oynaya oynaya o kadar ustalaşmıştım ki atari salonunun sahibi bana bedavadan jeton verirdi git şunun oyununa gir ve onu yen derdi. Ben onları yendikçe tekrar jeton alırlardı :)

İlk hackerlık dememelerimizi de bu atari salonlarında yapmıştık. İlk olarak bu jetonun aynısını nasıl yaparız diye düşünüp vita tenekelerinden jetonun aynılarını yapardık. Daha sonra atari salonu sahibi jetonların sahte olduğunu anlayınca bizi bir daha salona almadı :) Ama olsun atari salonu mu yoktu sanki. O zamanlar neredeyse her sokakta atari salonu açılırdı. 

Daha sonraları jetonun atıldıktan sonra makinenin içindeki bir tele değdikten sonra çalıştığını farkettik. Bu tele başka türlü nasıl değebilirizi düşünürken bisiklet fren kablolarının teli aklımıza geldi. Açtığın zaman tel tel olurdu. O teli jetonun girdiği delikten sokar böylece makinenin içindeki tele değerdik. Bu da jeton atmamızı sağlardı. Yalnız bu yöntem de fazla sürmemişti:) Çünkü makinenin içindeki tele dokunduğumuzda 1 jeton değil en az 10 jeton atmış gibi olurdu. Sürekli oyun oynadığımızı gören dükkan sahibi kıllanır bizi tekrar dükkandan ittir ederdi :) Böylece ilk hack denemelerimizde başarılı olmuş ancak yakayı hep ele vermiştik :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

ustteki 2 teknige ilaveten bi de jeton kasasinin altini kanirtip, kartvizit vesayre tarzi objelerle jetonu alttan cikartmaca .P

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

kırmızılı elemanı alıp 3 adam dövip fütürsuzca ölüyorduk, şimdi aynı oyunu telefona yükledim.  Vega diye bir piç var eli tırmıklı onunla başlayıp 15 dk oyun bitiyorum. uygun zamanda tırmığı uzatıyorum okadar. ozamanlar niye hiç aklımıza gelmezdi bilmiyorum. okumadan adam olunmayacağını bilemediğimiz gibi eli tırmıklıyı alınca oyun biteceğinide bilemedik.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

jeton yerine ince tel sokup çıkarma efsanesi vardı birde. heveslensekte denemek yemedi hiç, salon sahibi psikopattı biraz. 

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

konsol geldi oyun zevki bitti. o ateri salonunda aldığım keyfi hiç bir zaman hiçbir oyun ve platformda alamadım.

ama japonya, kore gibi ülkelerde hala ateri salonu kültürü var adamlar street fighter oynuyor tekken oynuyor. ülkemizde de ankarada fantasy land joy land tarzı yerler var umarım oralar kapanmaz.

ama istanbulda sanırım ateri salonu kalmadı.

işte öyle
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Robin,

Hacım senin kırmızı aduken dediğin olay nadiren çıkardı, bizde aramızda ona critical aduken derdik.

Damageyi fazla alırdı.

Birde aruyken de bazen sert vururdu, onada critical aruyken derdik.

Yani uzun lafın kısası istesende yukarıda dediklerimi yapamıyorsun, ancak kendi kendine nadiren çıkardı .

HoLyCat tarafından 17/Ara/13 09:35 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Şeyhim o patchli versiyon mamede kouryu.zip diye geçiyor rom ismi meşhur 1. olupta syt yazınca isim hanesine kredi veren versiyon. Kırmızı hadoken yanlış hatırlamıyorsam yaptıktan sonra tuşa basılı tutunca atması lazım öyle aklımda kalmış aradan çok uzun zaman geçti hey gidi günler :))

Syntax error..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Erkek

seri sekilde atarsan sanki 3.de öyle gidiyordu diye hatirliyorum daha cok enerji götürüyo falan diye sehir efsaneleride vardi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

torpedo_XL

Programcılar o süpriz yumurtayı ortaya çıkarmak için bir tuş dizilimi ya da ne bilim aktif etmek için bazı harektler koymuştu o nedir işte,

Huerfanos

Sf 2.5 versiyonunda special move olarak bir hareket bulunmamakta,

mfatihbodur

Tuvalatte telefonla oynuyordum aynı oyunu, adukent yaptım yine aynı renk olunca aklıma geldi hep aklımdaydı da o an bi aydınlanma oldu,

Gn_Star

O sır nedir işte onu çözem rahatlıyacağım,

HolyOne

Valla mk3 ultimate, sf serisi süperlileri hariç, mustafa, hagar, snow brow 2 aklıma gelenler bunlar deli danalar gibi oynardım bir çoğununda hilesini bilirdim son mesajda açıklıyacım aklımda kalanları ayrıca halen telefonumda oynarım,

hojucuk

Ne suyu yahu, chi enerjisi o,

shock56

Benimle aynı nesilli sen, bende bakırcılara giderdim, onlar çaydanlık yaparlardı onların yuvarlak jeton büyüklüğünde kesik parçaları olurdu bi kaç kere ondan attım çalıştı sonra bu eğikli meğikli jetonlar vardı onlarda işe yaramamıştı, mk3 serisinde oyunu bitisince ekrana girilen kodları yazardık oyun devam ederdi ama en üstte win sayısı yazardı yavşak atarici ilk başlarda anlamıyordu sonra ayınca makinayı kapardı, bende niye kapıyorsun lan derdim jeton attım içine derdim, vay be ne günlerim geçmişti,

hojucuk

Bazen yutan jeton filan çıkardı iki üç tane, :)

siyahbereli

Güç dağılımı hepsinde eşit, oynamayı bilirsen hepsinin kendine has üstün özellikleri var,

nukeshore

:) :),

RhiFaT

Gaziantepte çok sevdiğim bir abim var ayda yılda bir iki gideriz hatta o makinalardan bir tane alıp bağa koyacağım, ama hep böyle diyorum kalıyor ondan sonra,

HoLyCat

Hiç bir şey tesadüfen olmaz kodlamada vardır bir açıklaması, sonuçta evrimsel programlama değil bu üstat, 

watervay

Şeyhin dediğini biliyorum ben aryuken çekerken 10-15 tane bomba atıyordu, ne bilim balrog vururken bomba gönderiyordu atari salonlarında çok oynadım ama orijinal versiyonu gibi eğlenceli ve kaliteli değildi,

GELELEİM AKLIMDA KALAN HİLELERE, BUNLARIN HEPSİNİ KENDİM YAZIYORUM KAYNAK GÖSTEREREK YAYINLAYA BİLİRSİNİZ, :)

Sf 2 de farklı son getirmek için tüm randları iki ranDta bitirmek gerekrdi o zaman oyunu yapanların isimleri ve resimleri çıkardı,

Mk 1 de reptile çıkarmak için ise yanlış hatırlmıyorsam aşağı atılanb ir yer vardı zindanın orası havadan süpürgeli cadı geçtiğinde randı pörfek alacaksın ardından adamı aşağı atınca orada yeşil ninja gelirdi (Reptile) ayrıca mk 3 çok fazla gizli özellik vardı hangi birini yazayım şaşırdım,

Cadillac dinosaurs namı değer, Mustafa oyun ornerken iki kişi ile oynanırken olurdu adamlarını yan yana tutunca biri diğerini omuzundan atar 10-15 saniye ölümsüzlük olurdu hani ölünce oyuna jetona tıp yeniden başladığında kimse dokunamz ya o oluyordu işte,

Final fight namı değer, hagar hagarda ise en baba adam cody di genelde onunla oynardım bu anlatacağımı kimse bilmez, varil ya da bidon kırıldığında içinden et ya da kıymetli eşya çıkardı ben oynarken varil ya da bidona vurma ve zıplamaya aynı anda basınca kırılan varil ya da bidonun içinden elmas çıkardı kırıla bilir her şeyin içinden çıkardı bu şekil yapınca elmas, ayrıca bölüm sonu canavarlarını geçmek için cody ile saydırma yapardım ileri geri ileri geri yumruk yapraken adamı hem bırakmaz hemde saydırır gebertir giderdi,

Vaybe ne zamanlarım geçti gitti, o salonlarda,

Edit: Resim ekleme,

Telefonumda bile atari salonlarında oynadığım versiyonu var aklıma geldikçe açar oynarım, ama kahrolası mk nın oynaması zor oluyor telefonda,

Robinson_Crusoe tarafından 17/Ara/13 10:28 tarihinde düzenlenmiştir

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek

Bence gelmiş geçmiş en güzel oyundur street fighter, halada pc de oynarım, ama o günler bir başkaydı o ateri salonlarının ortamı çok güzeldi,hiç unutmam oyunu bitirince eğer birinci sıraya çıkmışsan SYT yazınca 99 kredi veriyordu makina, tabi kim gambazladıysa bu beleş oyun macerası fazla sürmemişti. 

Toplam Hit: 2916 Toplam Mesaj: 28