Şu Kodlardan Anlayan? [ASP]
-
<%@ LANGUAGE="VBScript" %>
<% Option Explicit %>
<%'call AnyFunction() once every 6 hrs
If (ScheduleTask("MyTaskName", "s", 2)) Then
Call AnyFunction()
end IfFUNCTION ScheduleTask(task_name, period, qty)
Dim RunNow
Dim last_date
Dim diff'boolean result
RunNow = False'chcek the value of app setting
last_date = Trim(Application("Sched_" & task_name))'is value empty? maybe app just started
If (last_date = "") Then
RunNow = True
Else
'is value old?
diff = DateDiff(period, last_date, Now())
If (diff>=qty) Then RunNow = True
End if'if scheduled to run now, set the app last run time
If (RunNow) Then Application("Sched_" & task_name) = Now()'return result
ScheduleTask = RunNow
END FUNCTION
%>şu kodlardan anlayan çıkar elbet bende hata verip durdu
Değişken tanımsız: 'AnyFunction'
ama yenileyince gidiyodu boş sayfa geliyodu bi bakarsanız sevinirim
-
Call AnyFunction()
bu havadan mı gelicek hocam daha öncesi vardır kodların muhakkak.
-
hocam yok işte onu bizde biliyoruz oraya başka kod yazıncada ne olduğunu anlamıyorum okadar onun havadan gelmediğini bizde biliyoruz sen ondan sonrasını açıkla
-
bu kodlar zamanlanmış görevler kodları..
Call AnyFunction()
end If
kısmındaki Call AnyFunction() yerine kendi yapılmasını istediğin fonksiyonu çağıracaksın diyor.. örneklendirmiş sadece -
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------bu kodlar zamanlanmış görevler kodları..
Call AnyFunction()
end If
kısmındaki Call AnyFunction() yerine kendi yapılmasını istediğin fonksiyonu çağıracaksın diyor.. örneklendirmiş sadece
-----------------------------Evet doğru söylemiş. Call AnyFunction() derken, her 6 saatte bir önce herhangi bir fonksiyon çağırın diyor...
-
hocam benim anladığımı anlamışsın zamanlanmış görev evet ama istediğimi oraya çağırınca yapmıyor ki zamanlı yine sayfanın çağırılması gerekli :/
-
evet yine sayfanın çağrılması gerekli ancak örneğin atıyorum sen hergün saat 2 de üyelerin tümü banlansın istiyorsun .. 2 de yaptırman şart..
peki sitene 2 de kimse girmiyor girmiyorsa 2 de banlamış olmanın farkı ne olacak? sitene 4 de 5 de biri gelip sayfayı çağırdığında saat 2 de o üyeler banlanmış gibi gözükecek ancak o an banlanmış olacak..
kafaya takma bunu yani..
-
Bak hocam ScheduleTask diye bir fonksiyon oluşturmuş ve içine 3 tane parametre alıyor bu fonksiyon. Adam demiş ki bir fonksiyonun olsun ve her 6 saatte bir onu çağır. Bak altta ScheduleTask adını verdiği fonksiyonu çağırmış. Eğer true dönerse senin fonksiyonun çalışacak.
Call AnyFunction()end If
Diyelim ki senin fonksiyonunun adı T01G4(). O zaman şöyle olacak;
T01G4()end If
-
okadar biliyoruz hocam benim istediğim phpdeki cron job zamanlanmış görev sayfa çağırılmasada işlesin
-
hocam bu olay ban açma olayı falan değil onu çözerim bu olay günün her saati belli kişilere mail atması diyelim sitede saat 12de kimse yok ama 12de mail gitmesi lazım onu nasıl yapıcaz pleskle işim olmaz pleski söylemeyin
-
Yapmak istediğin şey ASP'de mevcut değil. Ben bunu 2 sene önce sormuştum forumda, http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=42227 adresinden bakabilirsin.