Sucsuz Yere Yatanlara Yapılan İşlemler
-
merak ettigim birşey var adam yapmadıgı suctan senelerce aylarca ceza evinde yatıyor sonra ailesi bu kişiyi kurtarmak için harcama yapıyor adamın sucsuzlugu anlaşılıyor devlet sadece pardon ayıp mı ettik deyip salıyor mu
yoksa bu kişiye yattıgı süre boyunca bir ödeme vs bir ödeme yapıyormu
yada sucsuz yere yatan bir kişi hakkını aramak için ne yapıyor
merakımdan soruyorum yatıp sucsuz yere cıkmadım
-
-
Tazminat ödüyor cüzi bir ücret.. Birde özür mektubu.
-
-
izledim o filmi ne kadar cuzi ücret neye göre degişiyor
-
ErotikPanda bunu yazdı
Aynen, Onun haricinde pek ender bir durum oluyor suçsuz yere yatma,
-
iç yargı yollarında çare tükendiyse aihm'ye gidip tazminat alınabilir
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
Aynen, Onun haricinde pek ender bir durum oluyor suçsuz yere yatma,
Siyasi suçlar hariç, Kendi Gözlemimdir Ceza evinde yatanların %60 ya yakın kısmı Yanlış Kanaat, kesinleşmemiş Deliller Hakim Tahmini ile yatmaktadırlar..
Hukuk hata oranı oldukça yüksek. Geçmişe nazaran Gelişen teknoloji sayesinde de olsa, bu hata yapma oranı gerilemişsede Malesef hala yüksek oranlarda seyretmektedir..
Gereken hassasiyet uygulanmamaktadır. Vicdandan mahrum kimselerin hakim olduklarına tanık oldum. Haksız yere yatan pek çok kimse gördüm.
Bunlara kesin olarak Verilen şey şudur, Bir suç işlersen, bu yattığın süreyi oradan düşeriz, Yani Geçen Süre Yeni Suçta yattığı süreden mahsup edilir.
Bir nevi O Günleri Devlet Borçlanmış oluyor. Bence çok saçma bir durum.
DipNot: Siyasi Suçlar hariç dedim Çünkü Genellikle Suçüstü Deliller ile yargılanırlar... Çok azdır Hakim hatasına maruz kalmaları.
ShockMan tarafından 09/Mar/13 12:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Denk geldi :)
Stephen Slevin 2005 yılında ABD'nin New Mexico eyaletinde alkollü araba kullanmaktan gözaltına alınınca olanlar oldu. 2 yil hapishanede unutulan Slevin 15,5 milyon dolar tazminat kazandi.
http://www.haber7.com/neler-oluyor-hayatta/haber/999717-hapiste-unutulunca-milyoner-oldu -
Sağlam bi avukat bulup devlete tazminat davası açıyorsun.
-
devletin (artık hangi kurumsa, savcılık mı polis mi...) ciddi bi hatası varsa o kuruma dava açıyorsun. ama bariz birşey yoksa "olur öyle" deyip salarlar. yani seni gösteren deliller veya şüpheler varken doğal olarak seni bırakmazlar. zaten öyle olsa bu sefer de suçlu adam dışarda geziyor diye serzeniş ederiz.
tabi pratiğe gelirsek, sayısız aksaklık oluyor. suçsuz adam yattığı gibi suçsuz adam dışarda gezebiliyor.