folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sufi Müslüman Dönüşünü Sadece Bizde Değilmiş !!!

Sufi Müslüman Dönüşünü Sadece Bizde Değilmiş !!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

TBT aleminden beni tanıyan arkadaşlar bilir ki dini konulara karşı ateist olduğum halde ilgiliyimdir. Eğer biraz daha yakından tanışıyorsak osho felsefesiyle alakalı olduğumu biliyorsunuzdur.

Neyse bu  ön bilgi çok da gerekli değil de anlatmak istediğim şeye bağ olacak. Youtube da dolanıtken bu oshonun vidyolarını izliyordum ve birden çok şaşırtıcı (!) bişeyle karşılaştım. İslami bir kültüre ait olan sufi dönüşünü bu adamlar meditasyon olarak kullanıyor. Alttaki vidyo linkinden vidyoyu izleyin ingilizce bir konuşma da vidyoya eşlik ediyor bu çok önemli değil; yabancı dil gerekmiyor dikkat çekmek istediğim şey için. İngilizce bilen arkadaşlar da ilginç bir ayrıntıyla karşılaşacaklar; konuşmacı kişi islami felsefedeki yerinden bahsederek anlatıyor olayı.

Asıl merak ettiğim dini konularda bilgili arkadaşlar tamamen ateist bir grup tarafından bu dönüşün kullanılmasını nasıl yorumlayacak ?? 

http://www.youtube.com/watch?v=Jeca3isOoW4 

NOT: Düşünerek yorum yapın, tek yol islam gibi kapalı cevaplar atmayın lütfen bilgi içersin yazdıklarınız. 

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sil_Bastan
    Sil_Bastan's avatar
    Erkek

sen bırak bu işleri de islama dön

sen az düşün

bi insan nasıl ateist oluyo inanamıyorum

sen bi düşün dostum... 

para yok pul yok iş yok karı yok kız yok gol yok hep hüsran amk...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek
    Hocam Osho zaten pek çok dinden etkilenmiş bir görüşü ortaya koyuyor bildiğim kadarıyla. Nedense bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama Osho'da İslama yatkınlık görüyorum. Hani tüm dinleri araştırmış öğrenmiş vs ama İslam'a ve müslüman bilginlere vs karşı sert bir çıkışı yok aksine onların fikirlerinden yararlanma durumu var. Akıllı adammış rahmetli ama içten içten var bi İslamcılık bu adamda:D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Sen neden müslüman oluyosun?sana ne adamın ateist olmasından?adam birşey sormuş cevap verceksen ver yoksa hiçbirşey yazma,adam çıkıp neden müslümansınız anlamıyorum dese hoşuna gider mi?saçma sapan yazılar yazmayın yav
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek
    hocam sadece islamda olacak diye bir şey yok ki zaten. evrenin bazı pek bilinmeyen sırları var, sır deyip gizem atmosferi yaratmıyım da, teknik mi ne diyelim. bunları gerçekleştirebilmek için bir takım çalışmalar yapman gerekiyor. mesela tasavvuftaki az ye az uyu az konuş prensibi hint rahiplerinde de ilkedir. müslüman olman ya da allaha inanman değil mesele, o çalışmayı yapabilmen. ha neden dindarlarda daha çok görülüyor, dindarlarda metafizik eğilim daha yüksek olduğundan, daha meraklı ve ilgili oluyorlar böyle şeylere sanırım. e ne kadar ilgilenirsen o kadar başarılı olurun her olayda olduğu gibi.

bir imzam bile yok
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exploit
    exploit's avatar
    Erkek
    JuBa bunu yazdı:
    -----------------------------

sen az düşün

sen bi düşün dostum...

sen az düşün diceine SEN ÇOK DÜŞÜN...

O çok düşünmüş orayı seçmiş sen az düşünmüşsün islam ı seçmişsin..
    SORUN SENDE VE İSLAMDA DESE bu adm
    GÖT OLUP KALMAZMISIN ??

..

işinze bakın adam bi soru sormuş siz burda imamcılık oynuyosunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Hocam bana soraran inanışlarını başka dinler tarafından da meşru kılmak adına alıntılar yapmışlar diye düşünüyorum.Ayriyetten sonuç Eğer Allah c.c. inanmaksa güzel birşry ama biliyorsunuz ki İslam dini son din olmakla beraber islamın içerisinde ibadetin nasıl olacağı açıklanmıştır bunun dışındaki inanış biçimleri ancak dünyada meşru olabilirler.İslama göre örnek verdim dinim islam olduğu  son ve gerçekten bozulmamış dinin islam olmasıdır kardeşlerim saygılarımla.

Ayrıca Juba kardeşte direkt ön yargıyla anlış kelimeler kullanmış aynı şekilde Antioksidan kardeşte ona ortak olmuş.

Not:Bakın insanın kendine yaptığını asla bir başkası yapamaz.

Şunuda belirtmek isterim ibadet etmek namaz,oruç vs. bunlar bize bir şey kaybettirmez.Şöyle düşünelim Ateistler açısından söyliyim.Bu Allahın kuranda belirtmiş olduğu ibadetleri yerine getirmediğinden dolayı öteki dünyada mahvolmakmı yok sa hiç birşey kaybetmiyeceğini bile bile ibadete sarılmak mı size hangisi mantıklı geliyor.Benim şahsi görüşüm ben buradaibadetlerimi yapıyım(Ahiret gününe kesin inancım var) eğer ahiret diye birşey yoksa benim kaybettiğim birşey zaten yoktur.ne olacak yani namaz kılsam bişeyimmi eksilir aynı şekilde diğer ibadetlerde de..Ayrıca namaz kıl sıhhat bul abdest,oruç aynı şekilde bunun faydalarını hep duyduk biliyoruz.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek
    JuBa bunu yazdı:

sen az düşün

sen bi düşün dostum... 

sen neden islamı seçtin? düşün bakalım. senin için doğru olan onun için yanlış olabilir bunuda düşün. milletin inançlarını eleştirmek senin gibilere düşüyor malesef. isteyen istediği gibi inanır kimseyide miklemez.

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

Adam doğru yolu bulmuş

hemen müslüman yapmaya çalışıyonuz

www.atsizcilar.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    Sufi Dönüşünden Bahsetmek istediğin Mevlevilik ve Semazenlik sanırım..Bu ilk Mevlananın Tarikatında başladı..Dervişler 1001 günlük çile sınavından geçerek meydana çıkarlar ve sema dönerler..Semanın manasıda sağ el yukarda ( Hakktan alıp ) Sol El Aşşağıya ( Halka Dağıtmak ).Bu Dönüşlerde  Semazen " Allah " diye zikreder.Ve Bunun Neticesinde Vecd'e Gelmek vardır.Yani Cezbe ( Kendinden geçme,Aşka Gelme ).Bi Çeşit Zikirdir.Kalpteki Sıkıntılar Boşaltılır yerine Rahmet Doldurulur.Hakktan Rahmet Ve Nur Alınır.Dertler Derman bulur.Edeplenir,Adaplanır,Ham iken Pişilir ve zaman Gelince Yanılır..Bazı Yabancı Ülkelerde Bu Semayı meditasyon olarak kullanmaya çalışıyorlar fakat yapamıyorlar.Sema'nın yapılabilsmesi için bazı şartlar gereklidir.Yoksa herkes ayağa kalkıp dönmesini bilir.Dönenin başıda Döner.Başı Dönen derdinide sıkıntısınıda unutur :) Bunu yapan birçok ülke vardır..Peki bu mu meditasyon ?

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkblood
    darkblood's avatar
    Erkek

ben bu konularla mahvettim kendimi kardeş, bilmek istediğin bi şey varsa bana msn adresini pm olarak at.

ben sana elimden gelen yardımı yaparım!  çok fazla kaynak var elimde!  :x 

bilenle bilmeyen bir olur mu?
Toplam Hit: 2994 Toplam Mesaj: 26