Suni Gölet
-
hacılar kendi tarlamıza gölet yaptırmak istesek, nasıl yaparız bilgisi olan varmı ?
4-5 dönümlük bir alandan bahsediyorum.
minumum maliyet ile ne kadara patlar ?
not: yere fayans filan koymayı düşünmüyorum. havuz gibi olmayacak. kenarlarında duvarda olmayacak meyilli bir şekilde yüzeye çıkacak.
içine ona uygun muşamba tarzı bişey koyabilirmiyiz ? (ankara harikalar diyarındaki gölü bilenler bilir ordaki göldede naylon gibi bişey var zeminde )
-
bizim oralarda seralarda naylon var göletlerinde , işmakinası ile çukuru kazdırıyolar naylonla kapatıp dolduruyorlar orayı , bazıları havuz gibi beton döktürüyor , sonra hem suyu kullanıyor hem balık yetiştiriyor içinde :) , tabi naylon olanda , binbir türlü hayvanat a rastlamak mümkün.
-
Hocam muşamba ile olmaz, bir çukur kazıp yalıtım malzemesi döşersin altına, ateşle fln kolayca yapışan araba lastigine benzer bir malzemedir.
4-5 dönüm arazinin kendisimi yoksa açcağın göletin büyüklüğümü? gölet okadar büyük olacaksa kafa yorma bilenine yaptır onun başka ayrıntıları vardır çünkü devirdaim falan gerekebilir çamurluğa dönmemesi için
HolyOne tarafından 08/Kas/12 10:59 tarihinde düzenlenmiştir -
4-5 dönüm göl için düşündüğüm alan.
hocam senin dediğin sanırım ziftli kağıt. bi kaba taslak maliyeti hesaplamaya çalışıyorum.
başka birini tutsam otomatik olarak maliyete yansıyacak.
çok büyük bi proje değil. sadece yılda 3-4 ay su tutacak.
akımla gelen yeri kazdırıp, silindirle düzleştirip su geçirmeyen kolay kolayda çürümeyen bir muşamba (yada ona benzer bişey ) kaplamak.
zemine beton dökmeye gerek yok sanırım. muşambada suyu sutar sanırım.
-
sulama amaçlı filan mı yoksa keyfi olarak mı yaptıracaksınız ?
-
dostum bu sana yardıncı olur maliyeti betona göre cok iyi alan sıkıntılarıda yok
http://www.hocalar.gov.tr/default_B0.aspx?id=173
-
erdem358 bunu yazdı
dostum bu sana yardıncı olur maliyeti betona göre cok iyi alan sıkıntılarıda yok
http://www.hocalar.gov.tr/default_B0.aspx?id=173
bu hakkaten iyiymiş iş görür hertürlü
-
Fox reis yazın beyaz donla suni göletinde yüzücek heraldalde :D Ama fox reis haklı paparaziler rahat bırakmıyor kendi tatil köyünü kuracak yakında :D
Bugün suni gölet istiyen yarın suni vajina ister amq nebiçim adam oldun fox hiç yakıştıramadım hahaha :D
Peroksit tarafından 08/Kas/12 12:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Peroksit bunu yazdı
Fox reis yazın beyaz donla suni göletinde yüzücek heraldalde :D Ama fox reis haklı paparaziler rahat bırakmıyor kendi tatil köyünü kuracak yakında :D
Bugün suni gölet istiyen yarın suni vajina ister amq nebiçim adam oldun fox hiç yakıştıramadım hahaha :D
fleshlight lar 150-200 tl felan hediye et hocam :)
linkteki yangın havuzu güzelmiş giresim geldi.
-
alternatif 1
öncelikle havuz olacak alan kazılır.
daha sonra membran dediğimiz malzeme ile kaplarsın. ziftli kağıt olmaz.
alternatif 1
öncelikle havuz olacak alan kazılır.
daha sonra göletin kenarları taban dahil hasır demir veya daha ucuz fens teli (kümes teli) ile kaplarsın üzeri betonla doldurulur. kuru beton üzeri su yalıtımı yapılır.
bunları yaparken gölet derinliği, doğal zeminin durumu önemlidir.
-
pirinç tarlası tesviye yapımlarına bakabilirsin masraflımıdır bilemem ama lazerli tesviyeyle tesviye yapıp iyi bir iş çıkartıyorlar