Supplement - Protein,Aminoasit Vs.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Genel kısmına konu açtım ama anasayfada görünmüyor diyemi,yoksa tahribatta sporcu yok diyemi cevap gelmedi bilemedim :)

Olayı buraya tekrardan yazıp alışveriş kısmıyla ne alakası olduğuna geleceğim...

Ben pek et yemeyi sevmeyen semi-vejeteryan biriyim. Öğrenci yurdunda kaldığım için paso fast food,makarna falan... Haliyle pek protein almıyorum paso yağ,göbekte birikiyor :D boyum 180 civarı kiloda aşağı yukarı boy kadar (100 falan) Göbek biraz erise yeter,fazla sıkıntı değil. Ama kollarım vücuda göre ince kalıyor.

Diyet yapmam zor,yapamıyorumda,ama zaten genelde günüm 2 öğün oluyor,birde eserse aburcubur arada. Ben de diyorumki proteindi aminoydu bişeyler alayım,elimin altında bikaç spor aleti mevcut zaten, günde 1-2 saat çalışıp biraz toparlıyım hem de bilgisayar başından kalkıp iki hareket edeyimde mezun olmadan ölmeyeyim..

Şöyle bi araştırdım nitrofull diye bi Türk markası gördüm acayip ucuz; ama içinde nişasta falan var bi halta yaramıyo deniyor sporcu forumlarında. Öyle olunca araştırmaya devam ettim ve fiyat-kalite olarak optimum markasında karar kıldım. http://www.naturalspor.com/?urun-1130-Optimum-Nutrition-Whey-Gold-Standard--2227-Gram.html  şu ürün şu anda aklıma yattı ama fiyat biraz tuzlu. Bu bi kutu 1ay gidecek ve her ay bukadar para vermem zor. 2güne izmirde olucam, kervan pasajında bunun orjinalini bulabilirmiyim ne kadara bulurum? Biraz daha uygun fiyattan nereden alabilirim varmı önerebileceğiniz biyer? Ya da daha uygun, işe yarayan bi protein markası?

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

sen öyle alayım yapayımla yapma, senin durum hassas. Arkadaşım yaklaşık 120 kiloydu 1 senede 87 oldu, ki ilk 3 ayda ona yetecek derecede toparladı vücudunu. Gidiyorsun adam akıllı bir spor salonuna, hocan sana özel program yazıyor, diyetini yapıyorsun, seneye sevişiyorsun.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

sen öyle alayım yapayımla yapma, senin durum hassas. Arkadaşım yaklaşık 120 kiloydu 1 senede 87 oldu, ki ilk 3 ayda ona yetecek derecede toparladı vücudunu. Gidiyorsun adam akıllı bir spor salonuna, hocan sana özel program yazıyor, diyetini yapıyorsun, seneye sevişiyorsun.

wasd spor yapacak ? 

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

protein tozu ve amino asit senin için değil hocam.

kilo aldırmak için protein tozu veya karbonhidrat alınır.

kasları hızlı onarmak ve birazda kasları geliştirmek için amino asit alınır.

senin alman gereken kreatin ve sana önerim weider gibi ünlü markaların ürünlerini alman.

öyle son derece ucuz boşa para verilebilicek şeyleri almaman gerekir sonuçta vücudun söz konusu.

ayrıca evdeki aletlerle o iş olmaz spor salonuna yazılman ve bisiklet çevirmen veya koşu bandında koşman gerekli.

kafana göre sakın kreatin alıp ben evde yaparım deme.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Donanımhaberde bu urunlerı daha ucuza satan bırısı vardı. Dıger ıkıncı el urunler bolumune bır bak arattır bulursun . Iletısıme gec bır sor kaca getırıyor

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

La sarı sakin ol amk VBDream Gırgır yapmış sadece,sen de sanki ben şişmanım triplere giriyorum gibi yazmışsın :D

@VBDream: amaç sevişmek değil o kısımda sıkıntı yok =) sakaryada okuyorum ve burda yapacak bişey olmadığı için gitar öğrenmeye çalışıyorum kitap okuyorum falan ama azıcıkda sağlık diyerekten spor yapayım dedim o kadar. Kilomla bi problemim yok ben zaten hep bu şekil iriydim :D benim niyetim kollar biraz kalınlaşsın bide 5-10 kilo vereyim verebilirsem. Spor salonuna gitmeyide düşündü(k)m bikaç arkadaşla ama yalan oldu,belki yazılırım o ayrı ama ilgilenecek hoca bulmak falan sıkıntı. Zaten niyetim öyle bi anda "hadi kilo vereyim üçgen olayım iki karı kaldırayım" değil :)

@emreslmn: donanım haberde pek takılmıyorum,internet üzerinden alışveriş yapacak olursam bilindik siteleri tercih ediyorum sadece. Kaçak olarak izmirden bakıcam sanırım önerin için sağol :)

@chip:  tam istediğim yorumlardan biriydi yazdığın :) keratin benim durumum için daha uygun görünüyor,ama dediğim gibi protein almıyorum diyebilecek kadar az protein tüketiyorum...Yağ var vücutta, 100 kilo yağsız et değil yani.. Sadece keratin yeterli olur mu diyorsun? Aletler kısmına gelincede evdeki aletler değil,yurtta var spor odası koşu bandıydı bisikletti mekik aleti ağırlıklar falan var. 1-2sene önce mekik şınav çalışarak takviyesiz+diyetsiz 84kiloya inmiştim 100den, yata yata 100 oldum yine.

(20dk)Bisiklet - (10dk)Ağırlık - (10dk)Mekik - (10dk)Ağırlık - (10dk) Mekik gibi bi şekilde plan yapıyorum tabi bünyemin durumuna göre azaltıp arttırırımda kafamdaki günlük çalışma bu şu anda. Eğerki bu konu hakkında biraz daha bilgi verirsen-yardımcı olabilirsen sevinirim :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kararti
    kararti's avatar
    Erkek

bahsettiğin ürünlerin hepsi düzenli ve ağır spor yapanlar için hazırlanmış ürünler. sana tavsiyem supplementen önce düzenli ve dogru spor yapmaya alışman daha sonra supplement kullanmaya başlamandır bunun süreside bence 3 ila 6 ay arasında düzenli spordan sonradır. 

bu işin anahtarı düzgün beslenme sadece protein tozu ile olacak iş değil 100 kilo olduğunu yazmıssın bu demek oluyorki düzenli sporla birlikte iyi bir kas gelişimi istiyorsan günde en az 200 gram protein alman gerekiyor bir ölçek protein tozunda ortalama 25 gram ptotein olduğunu farzedersek günde kaç ölçek içmen gerekiyor artık sen hesap et can dayanmaz :) o yüzden bunların yanında doğal beslenme şart.

creatine gelince onun içinde bence erken creatin atp sentezlenmesine yardımcı olan  kaslara atp taşıyan ve kasların ani enerji patlamaları yapmasını sağlayan bir aminoasit yani o da biraz ileri düzey bence illa kullanacam diyorsan günde en az 2 litre su tüketmeyi ve 6 haftada bir 2 hafta ara vermeyi ihmal etme ( böbrekler açısından )

ama düzenli ve yoğun kardio yapıp yağları yakacam diyorsan sana creatin değilde carnitin tavsiye ederim o da yağ yakmayı hızlandıran başarılı bir supplament.

umarım yardımcı olabilmişimdir . iyi sporlar

Bayram geçtikten sonra yak g.tüne kınayı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

kararti bunu yazdı:

bahsettiğin ürünlerin hepsi düzenli ve ağır spor yapanlar için hazırlanmış ürünler. sana tavsiyem supplementen önce düzenli ve dogru spor yapmaya alışman daha sonra supplement kullanmaya başlamandır bunun süreside bence 3 ila 6 ay arasında düzenli spordan sonradır. 

bu işin anahtarı düzgün beslenme sadece protein tozu ile olacak iş değil 100 kilo olduğunu yazmıssın bu demek oluyorki düzenli sporla birlikte iyi bir kas gelişimi istiyorsan günde en az 200 gram protein alman gerekiyor bir ölçek protein tozunda ortalama 25 gram ptotein olduğunu farzedersek günde kaç ölçek içmen gerekiyor artık sen hesap et can dayanmaz :) o yüzden bunların yanında doğal beslenme şart.

creatine gelince onun içinde bence erken creatin atp sentezlenmesine yardımcı olan  kaslara atp taşıyan ve kasların ani enerji patlamaları yapmasını sağlayan bir aminoasit yani o da biraz ileri düzey bence illa kullanacam diyorsan günde en az 2 litre su tüketmeyi ve 6 haftada bir 2 hafta ara vermeyi ihmal etme ( böbrekler açısından )

ama düzenli ve yoğun kardio yapıp yağları yakacam diyorsan sana creatin değilde carnitin tavsiye ederim o da yağ yakmayı hızlandıran başarılı bir supplament.

çok ağır spor yapmıycam,ilk başta üstte yazdığım gibi bi programla başlıyıp duruma göre arttırarak çalışıcam. Bu ürünleri sürekli kullanmayıda düşünmüyorum,başlangıçta yapılan çalışma daha fazla etki göstersinki motive etsin diye düşünüyorum. Devamında formumu korusam yeter zaten..

Böbreklere olan zararı önlemem için bolca su içmem gerektiğini biliyorum,ki zaten şu andada günde 2litreye yakın su tüketiyorum. Olayı "yaz geliyo şekil yapmam lazım" konusu olarak düşünmeyin,bilgisayar başından kalkmıyorum,ama bu böyle giderse burda daha 3 sene kalıcam, 100ün çok daha üstüne çıkarım böyle yatarak,bunu engellemek istiyorum.

EKLEME:

Bide bu nitrofull kimisi diyor iyi kimisi diyor kötü. Ben tam bi anlam veremedim. Fiyatı diğerlerinden ucuz ama sonuçta Tr üretimi,ithalin maaliyetinden daha az ve ucuz olması normal. Acaba ileri derece sporcular kötü diyorda yeni başlayanlarmı iyi diyor anlamadım :/ bi bilgin varmı nitrofull markasıyla ilgili?

şu yorumlardan ve aramalarımdan sonraki fikrim:  Protein tozu,CLA,birde creatin uygularsam hem kas gelişimi hem de yağ yakma açısından iyi olur gibi duruyo. Bunu da dediğin gibi 6 haftaya 2 hafta ara şeklinde 4 ya da 6 ay devam ettirsem yeterli olur,sonrasında sadece spora aynı düzenle devam ederim.. Proteini yağsız sütle birlikte alırım, böbreklerde sıkıntı olmasın ve terle kaybedilen su sıkıntı yaratmasın diye de bol su içtimmi tamamdır sanırım :)

Ultimate Nutrition Cla 1000 Mg
    Weider Pure Creatine 600 gr Powder Kreatin
    Gold Standart Whey % 100 2273 gr Caramel

bana yeter gibi?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kararti
    kararti's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

kararti bunu yazdı:

çok ağır spor yapmıycam,ilk başta üstte yazdığım gibi bi programla başlıyıp duruma göre arttırarak çalışıcam. Bu ürünleri sürekli kullanmayıda düşünmüyorum,başlangıçta yapılan çalışma daha fazla etki göstersinki motive etsin diye düşünüyorum. Devamında formumu korusam yeter zaten..

Böbreklere olan zararı önlemem için bolca su içmem gerektiğini biliyorum,ki zaten şu andada günde 2litreye yakın su tüketiyorum. Olayı "yaz geliyo şekil yapmam lazım" konusu olarak düşünmeyin,bilgisayar başından kalkmıyorum,ama bu böyle giderse burda daha 3 sene kalıcam, 100ün çok daha üstüne çıkarım böyle yatarak,bunu engellemek istiyorum.

EKLEME:

Bide bu nitrofull kimisi diyor iyi kimisi diyor kötü. Ben tam bi anlam veremedim. Fiyatı diğerlerinden ucuz ama sonuçta Tr üretimi,ithalin maaliyetinden daha az ve ucuz olması normal. Acaba ileri derece sporcular kötü diyorda yeni başlayanlarmı iyi diyor anlamadım :/ bi bilgin varmı nitrofull markasıyla ilgili?

şu yorumlardan ve aramalarımdan sonraki fikrim:  Protein tozu,CLA,birde creatin uygularsam hem kas gelişimi hem de yağ yakma açısından iyi olur gibi duruyo. Bunu da dediğin gibi 6 haftaya 2 hafta ara şeklinde 4 ya da 6 ay devam ettirsem yeterli olur,sonrasında sadece spora aynı düzenle devam ederim.. Proteini yağsız sütle birlikte alırım, böbreklerde sıkıntı olmasın ve terle kaybedilen su sıkıntı yaratmasın diye de bol su içtimmi tamamdır sanırım :)

Ultimate Nutrition Cla 1000 Mg
    Weider Pure Creatine 600 gr Powder Kreatin
    Gold Standart Whey % 100 2273 gr Caramel

bana yeter gibi?

nitrofull ü hiç duymadım açıkçası kullanmadım da o yüzden net birşey söyleyemem

weider creatinin yerine mp assault al içinde creatinde var çok iyi bir preworkout ürünü proteinide illa alacaksan "BSN synta 6" öneririm suyla bile çok rahat içiliyor içinde 6 çeşit protein var ve hepsinin emilim süreleri farklı böylelikle vücudunda 8 saat boyunca sürekli protein oluyor

Bayram geçtikten sonra yak g.tüne kınayı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

spor yapacaksan eğer ; ki yapmayacaksan supplement lardan uzak dur,1 ay sıkı bir tempo ile cardio çalıştıktan sonra Hydroxcut kullanmaya başla en kral yağ yakıcıdır,muscletech in hardcore ürününü al,iş görür advanced a boşuna para verme

dont think twice its all right
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

kararti bunu yazdı:

nitrofull ü hiç duymadım açıkçası kullanmadım da o yüzden net birşey söyleyemem

weider creatinin yerine mp assault al içinde creatinde var çok iyi bir preworkout ürünü proteinide illa alacaksan "BSN synta 6" öneririm suyla bile çok rahat içiliyor içinde 6 çeşit protein var ve hepsinin emilim süreleri farklı böylelikle vücudunda 8 saat boyunca sürekli protein oluyor

http://urun.gittigidiyor.com/spor/sok-kampanya-whey-protein-2-5kg-nitrofull-55238163

nitrofull işte böyle bişey işte :D diğer protein tozlarının neredeyse 10da biri fiyatına bulmak mümkün şu anda 4,5kiloluğu hepsiburadada indirimle 80lira. Çoğu kişi sağlıksız diyor. Sanırım uzak durmalıyım :|

Musclepharm assault aklıma yattı,direk kreatin değilde farklı vitaminler falanda var içinde. synta 6 biraz tuzlu görünüyo, başka bi alternatif bakıcam bunun yerine... Ama neyi nasıl kullanmam gerekiyor ne kadar kullanmam gerekiyor az çok anladım teşekkür ederim :)

Toplam Hit: 2668 Toplam Mesaj: 13