Sürekli Windows Çöküyor....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

bi hdd alıyımda bende atmıcam :(

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    bi hdd alıyımda bende atmıcam :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

bi bölümlendirme yap daha sonra yavaş formatla muhtemelen hdd dir sorun benimde başıma gelmişti...Tabi düzen tutmuyo ne kadar düzeltsende bi müddet sonra gene patlak verio değiştirme zamanın gelmiş...

Abra Kadabra
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

büyük ihtimal hdd dendir diyenlerdenim.

Ama sen yine de ramlerin yerlerini değiştir iyi oturmuş mu kontrol et..

Bazen bazu ramler sorun çıkartabiliyor. Tek ram ile dene filan.. Donanımları kontrol et..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

hacı dananımla alakalı bir sorunun var imleç geldikten sonra kapanıyor dedin önce hatayı algılaman lazım mavi ekran olarakmı kapanıyor yoksa normalmi kapanıyor ?

deneyeceğin yöntemler önce windows logosu gelmeden işletim sistemi seçeneklerine girmen lazım f8 basarak güvenli mod dan giriş yap başlat/çalıştır-msconfig yazıp başlangıcın hepsini devre dışı bırak yeniden açmayı dene proğramlardan biride resetliyor olabilir çünki windowsun açıldığı vakit proğramlarının çalıştığı varkit

olmazsa ;

aynı şekilde logodan önce f8 basarak tekrar işletim sistemi seçenekleri menüsüne giriyorsun ve altan dördüncü seçenek  sistem arızasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak gibisinden bişey yazacak ona tıkla ve mavi ekran gelirse resetlemeyecek donup kalacak mavi ekrandaki hata boot vs. gibisinden bişeyse hdd den yapıyor büyük ihtimal farklı bişey yazıyorsa bize yaz hatayı biz burdan bakalım veya googleden arattır.

buda olmazsa ;

windowsa format atarken cd yi okumama gibi bir hata veripte senin atladığın dll veya herhangi bir sistem dosyası oluyormu ? ve windowsa formatı atarken hızlı ve yavaş ayarlar var hızlımı yapıyorsun disk biçimlendirmeyi ? dll veya herhangi bir dosya atlıyorsa cd yi değiştir yine olmazsa cd rom değiştir biçimlendirmeyi yaparkende yavaş olanı seç.

buda olmazsa;

anakartında ekran kartı dahili ise veya ekran kartı bulabilirsen ekran kartını dene ama donanımsal bir sorunsa büyük ihtimal ram'dan kaynaklanıyordur bu durum tabi deneyerek bulacaksın bunu önce ekran kartı yoksa ve dahili ekran kartın varsa ekran kartını çıkar anakartın dahili ekran kartından dene veya farklı bir ekran kartı bul sorun devam ederse ram'i değiştir dene çok az ihtimalle anakartan yapacağını düşünüyorum bunları bi dene ona göre çözüm yolu üretelim.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

logo gelemeden önce seçeneklr çıkıyo güvenli mod - windowsu normal şekilde başlat .. falan die güvenli modu deniyorum ama gene aynı logo geliyor sonra oto reset atıyo

biçimlendirirken herzaman fat hızlıyı seçiyorum

ekran kartı dahili deil ama ekran kartında bi sorun olmadığından eminim ram e gelirsek slotu değiştirdim ama farkeden bişi olmadan büyük ihtimalle sorun hdd den

yardımlarınız için teşekkürler herkese

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darknight
    darknight's avatar
    Erkek
    hdd ye fdisk format uygula,format işleminde badsector varmı takip et.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdminAbi
    AdminAbi's avatar
    Erkek
    Dostum ayni sorun bende de vardi 7 yillik hdd bendeki de eski pc yi evde ag icin kullaniyordum her kurulumdan sonra cokuyordu. Zaten kurulumda cok zor oluyordu. Bu yuzden senin sorun yuzde 90 hdd den kaynaklaniyordur. Hdd yi degisme imkanin varsa ya da birinden hdd odunc alip kurarsan isletim sistemini bunu test etmis olursun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek
    Arkadaşım sorunun hdd'den kaynaklanmıyor... Bıos'unda problem var... Formatını at kurulumunu yap ve internete bağlan bıos'unu güncelle... Ben bıos'umu güncelledim ama yine aynı sorun var diyorsan ozaman sorun anakartında... Bana güven... Bu arada günde 5 - 6 kere format atma pc'ye Hdd'ni mahfedersin. Hdd'de Bad Sektor oluşur. Yani diyelim 40Gb Hdd varken bi bakıyon 38 yada 35Gb görünüyor bunun sebebi Hdd'nin üzerindeki sektörlerin ölmesi. Pc ye nekadar fazla format atarsan okadar zararına olur... Saygılar...

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

olmazsa ;

aynı şekilde logodan önce f8 basarak tekrar işletim sistemi seçenekleri menüsüne giriyorsun ve altan dördüncü seçenek  sistem arızasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak gibisinden bişey yazacak ona tıkla ve mavi ekran gelirse resetlemeyecek donup kalacak mavi ekrandaki hata boot vs. gibisinden bişeyse hdd den yapıyor büyük ihtimal farklı bişey yazıyorsa bize yaz hatayı biz burdan bakalım veya googleden arattır.

bunu denedinmi ? mavi ekran çıkıyordur büyük ihtimalle hatayı durdur ne hatası veriyor baksana büyük ihtimal boot ile başlayan bi hata vermesi gerekiyor biosunla alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum ama oda düşük bi ihtimal.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 6047 Toplam Mesaj: 23