folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Suriye Topu Yine Akcakale'ye Dustu



Suriye Topu Yine Akcakale'ye Dustu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    antivirus bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    diamonique bunu yazdı
    RaNGeR bunu yazdı
    diamonique bunu yazdı

    savaşta kazanan devlet olmamıza rağmen inönü ve atatürk lozanda bunu başaramamışsa, erdoğanın ne haddine der ulusalcılar. :D

    Hocam hiçbir antlaşma konferansına Atatürk bizzat katılmamıştır. Katılsaydı emin olun her istediğini yapabilirdi. Lozan'a katılan katılımcılarımız kendi uygun gördüklerini ön planda tutarak davranmışlar, bu tip konferanslarda alınan kararların bir kısmı TBMM tarafından sonradan kabul edilmemiştir.

    Evet atatürk katılmadı lozana ama ismet inönüye söz de mi geçiremedi? Mesela bu cümle:

    ATATÜRK İsmet İNÖNÜ hakkında; Efendim hangi işi verdik de biz yardım etmeden başarmıştır? KÜTAHYA muharebelerinde böyle olmamış mıydı? Lozan’da böyle olmamış mıdır?”  (Çankaya s. 577 Falih Rıfkı ATAY)

     

    Bu ülkenin başına gelmiş en kötü şey Cumhuriyet ve Atatürktür. Vereceklerdi ülkeyi batıya, mis gibi mandayla yönetilecektiniz, enelerinize nenelerinize biraz fransız biraz ingiliz çükü değseydi şu anki agresif, şuursuz, irrasyonel tavrı takınmazdınız.

    senin nasil bi kafa yapin var aq .

    begenmiyosan git cumhuriyet olmayan memlekette yaşa arkadaşim zorlami tutuyorlar seni sen kimsin de cumhuriyete atatürke dil

    uzatiyorsunda başina gelmiş en kötü şey diyorsun bide senin ne haddine  aq  kafaya bak ya la 

    bsg  aq  bsg 

     

    senin beyninin frantal lobunu sikem hacı iyi oku adam ne demiş :D


    Yahu Zorlan Şu Üzüntü Veren Konuda Güldürdünüz Beni.. Allah İyiliğinizi Versin... :))


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek
    diamonique bunu yazdı
    RaNGeR bunu yazdı
    diamonique bunu yazdı

    savaşta kazanan devlet olmamıza rağmen inönü ve atatürk lozanda bunu başaramamışsa, erdoğanın ne haddine der ulusalcılar. :D

    Hocam hiçbir antlaşma konferansına Atatürk bizzat katılmamıştır. Katılsaydı emin olun her istediğini yapabilirdi. Lozan'a katılan katılımcılarımız kendi uygun gördüklerini ön planda tutarak davranmışlar, bu tip konferanslarda alınan kararların bir kısmı TBMM tarafından sonradan kabul edilmemiştir.

    Evet atatürk katılmadı lozana ama ismet inönüye söz de mi geçiremedi? Mesela bu cümle:

    ATATÜRK İsmet İNÖNÜ hakkında; Efendim hangi işi verdik de biz yardım etmeden başarmıştır? KÜTAHYA muharebelerinde böyle olmamış mıydı? Lozan’da böyle olmamış mıdır?”  (Çankaya s. 577 Falih Rıfkı ATAY)

     

    Hocam bence İsmet İNÖNÜ yerine başka birisi geçseydi eminim daha başarılı olurduk. İsmet İNÖNÜ Lozan'a gittiğinde, bize yakın olan 1-2 adanın da bizde kalması konusundaki TBMM kararını unutup konuşmadan gelmiş bir kişidir. Şu an Yunan adalarından 1 veya 2 tanesi bize o kadar yakınlar ki elektrik ve suyunu bizden sağlamaktadır.

    Dahası, İsmet İNÖNÜ tarihte Atatürk'ün verdiği bazı kararların önünde bir engel olmuş, bazı kararların yerine getirilmemesi konusunda Atatürk'ü ikna etmeye çalışmıştır. Bu şekilde düşünen ve davranan kişiden Lozan'da Atatürk'e tam itaat etmiş olmasını açıkcası ben beklemiyorum. Dahası Atatürk'ün vefatından sonra da paraların üzerine Atatürk resmini kaldırtıp kendi resmini koymaya çalışan kişi de aynı kişidir. Cumhuriyet tarihinde Atatürk'ten sonra Cumhurbaşkanlığı makamına İsmet İNÖNÜ yerine daha yetenekli ve Atatürk'e daha bağlı biri geçse idi, eminim Atatürk zamanında yapılmış atılımların kat ve kat fazlası gerçekleşir, şu an Avrupa'nın lokomotif ülkesi olurduk.

    edit: Yalnız konu, başlığından epey sapmış :)

    RaNGeR tarafından 08/Eki/12 14:35 tarihinde düzenlenmiştir

    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    FireX bunu yazdı
    zeyrekli bunu yazdı
    FireX bunu yazdı

    Başı boktan kurtulmayan Esad işi gücü yok Türkiye ile uğraşacak. O topu Esad attı deseler inanmam, Tayyip attı deseler inanırım. Nefret ettiğim Esad'ı bile bizim ampullerden çok daha güvenilir ve aklı başı yerinde buluyorum. Türkiye'yi savaşa çekmek isteyen, din ile gözü karartılmış şehit olmak isteyen aptal halkları işte böyle gaza getiriyorlar. el kaideye kadar 50 çeşit terör örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu muhalifler denilen pislik yuvası yobaz oluşumun Suriyeli olduğu bile şüpheli.

    Bununla beraber padişahlığı geri getirmeye çalışan, ampul liderlerine domalan dincilerin diktatörlük, demokrasi zırvalarını ortaya atması kadar komik bir şey yok. Demokrasiye geçilecekse bile bu aşama aşama uzun vadede yapılacak bir iştir. Aniden bu iş olmaz. 300-400 sene öncesinin kafasını yaşayan ilkel ve leş ülkelerin çöp halklarının diktatörlükten çıkınca nasıl hayvanat bahçesinin kafesini kırmış hayvanlar gibi sağa sola saldırdıklarını biliyoruz. Esad, Kaddafi denilen diktatörler bulundukları topraklara göre oldukça ileri kişiler, kişilerdi. Halklarının seviyesine ve anlayışına göre davranıyorlar. Sen 500 yıl önce medeniyet gelmiş ve günümüze kadar şekillenmiş Avrupa'nın ülkelerinin kurallarını ortadoğuda uygulayamazsın. Bunun zaten mümkün olmadığı, nasıl kaoslara sürüklediği görülüyor. Demokrasiye geçiş ancak modern bir diktatör altında adım adım eğitimle, gelişimle uzun vadede olur. Halkın kafa yapısı gelişir, ortalama bir insanın bilincine ulaşırlar vs. Bir elinde keleş diğer elinde el bombası ile hebele hübele diyerek koşturan koşturan ilkel yaratıkları o aşamadan itibaren eğitmek, düzeltmek mümkün değil. Bunlara yeri geldiğinde tokatı basacak, yeri geldiğinde asacak biri olmazsa başı boş kaldıklarında it sürüsü gibi sağa sola saldırıyorlar. Gerçi bir it sürüsü bile bunlardan çok daha ileri. Ekmek derdinde hayvanlar, rastgele sağa sola saldırmıyorlar.

    Hocam hiçbir şey yapamıyorsan bile şu Suriye'nin 30-40 yıllık tarihini bir araştır benden sana tavsiye. Esad Hamas, Esad Hizbullah, Esad PKK ilişkileri hakkında biraz bilgi sahibi ol. Sen ister inan ister inanma Tayyip, din, Akp düşmanlığı yapacağım diye gözlerinizin önüne perde çekilmiş sizin, ne dediğinizi bilmiyorsunuz affedin ama.Hafız Esad o ülkenin başına nasıl geçmiş? ülkede şiiler azınlıkta olmalarına rağmen % 20 ler filan olması lazım nasıl iktidardalar, Esad nasıl ayakta duruyor? Bunları sadece Rusya desteklediği içinmi ayaktalar bunca yıl? Kimlerin eli olarak yıllardır PKK dahil Türkiye' nin her türlü karşıtına destek veriyor bu herif? bir bak istersen bunlara.

    Yazık yav ! Medyanın internetin size körüklediği bilgilerle bu kadar da olmaz dedirtiyorsunuz. İşte bütün resmimiz bu, ne düşündüğümüzü bile kontrol ediyorlar!!

    Siz ampul yandaşları gibi bilip bilmeden onun bunun gazına gelip burada yazacak değilim. Esadların geçmişini de iyi bilirim. Burada pkk ile olan ilişkilerini defalarca yazdım.

    Suriye'nin de, halkının da, Esad'ın da, muhaliflerin de canı cehenneme. Hiçbiri beni ilgilendirmiyor. Osmanlı zamanında İngilizlerle iş birliği yapan, yıllarca pkkya destek çıkan bir halkın durumu beni ilgilendirmiyor. NATO vuracak ise sırf heder olmaları için üs açılmasına onay veririm ancak birileri Amerikan iti olmayı kabul edip ortadoğu tuvaletini temizlemeye kalkıyorsa ona dur derim.

    Bu mesele bizim meselemiz değil ve fazlasıyla burnumuzu sokmuş durumdayız.

    Suriye bölündüğünde ortaya Suriye kürdistanı ve uzun vadede terörist muhaliflerin yol açacağı bir sürü sorun çıkacak. Esad indiğinde her şey dört dörtlük olmayacak. Irak'ın durumu ortada. Diğerlerinin durumu ortada.

    Birilerinin karşıtlığından göze perde çekilmesi ancak sizin gibilerde olur. Öncelikle haddini bil. Ben burada bugüne kadar her görüşü "bir şeylere dayandırarak" eleştirdim. Bundan sonra da öyle olacak.

    İnternette gördüğüm güzel bir lafla noktamı koyuyorum.

    "Suriye ile savaş isteyen varsa alsın silahı gitsin. Cana geleceğine mala gelsin"

    Büyüksün üstat ben haddimi bilip özürde dileyeyim bari. Benim gibilerin gözünde at gözlüğü var, biz bunca sene boşuna yaşadık hiçbirşey görmedik, hiçbir şey deneyimlemedik, bizim diyalektik kabiliyetimiz yok, sayenizde ampul yandaşı, yandaşları gibi olduk.

    Bunu anlayın işte sizin gibiler yüzünden resmen onların yandaşı oluyoruz. Bildiğim bir şey var sadece istediğiniz kadar karşı durun bu işin içindeyiz ve olmamız gerekiyor, çünkü ampul bu işten prim yapacak, çünkü onlar bundan önceki pek çok şeyde olduğu gibi yine prim yapmaya oynuyor ve böyle bir fırsatı kaçırmayacaklar. Geriyede diğer pek çok olayda olduğu gibi size hazmetmesi düşecek.

    Neden biliyormusunuz hala anlayamadığınız, görmezden geldiğiniz, yok saydığınız, fikirlerine değer vermediğiniz milyonlara karşı muhalefet sandığınız doğrularınız yüzünden. İşte CHP muhalefeti budur. Muhalif doğru düşünüp, doğru hareket etmeyince tüm bunlar olur, oluyor.

    Esad indiğinde orası karışacak bu doğru çünkü başlarında onları sindiren, gerektiğinde katliamlar yapan şii çoğunluktaki bir ordu olmayacak ve mezhep kavgaları had safhaya tırmanacak. İşte işimize gelenin de tam bu olduğunu ben gayet iyi anlıyorum. Ama bunu anlamak için anlamaya çalışmak gerekli.

     


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    zeyrekli bunu yazdı

    Büyüksün üstat ben haddimi bilip özürde dileyeyim bari. Benim gibilerin gözünde at gözlüğü var, biz bunca sene boşuna yaşadık hiçbirşey görmedik, hiçbir şey deneyimlemedik, bizim diyalektik kabiliyetimiz yok, sayenizde ampul yandaşı, yandaşları gibi olduk.

    Bunu anlayın işte sizin gibiler yüzünden resmen onların yandaşı oluyoruz. Bildiğim bir şey var sadece istediğiniz kadar karşı durun bu işin içindeyiz ve olmamız gerekiyor, çünkü ampul bu işten prim yapacak, çünkü onlar bundan önceki pek çok şeyde olduğu gibi yine prim yapmaya oynuyor ve böyle bir fırsatı kaçırmayacaklar. Geriyede diğer pek çok olayda olduğu gibi size hazmetmesi düşecek.

    Neden biliyormusunuz hala anlayamadığınız, görmezden geldiğiniz, yok saydığınız, fikirlerine değer vermediğiniz milyonlara karşı muhalefet sandığınız doğrularınız yüzünden. İşte CHP muhalefeti budur. Muhalif doğru düşünüp, doğru hareket etmeyince tüm bunlar olur, oluyor.

    Esad indiğinde orası karışacak bu doğru çünkü başlarında onları sindiren, gerektiğinde katliamlar yapan şii çoğunluktaki bir ordu olmayacak ve mezhep kavgaları had safhaya tırmanacak. İşte işimize gelenin de tam bu olduğunu ben gayet iyi anlıyorum. Ama bunu anlamak için anlamaya çalışmak gerekli.

    Ne yandaşı olup olmadığın beni ilgilendirmez. Ben orada Tayyip'in planları ve ortadoğudaki demokrasi anlayışı üzerine genel bir yazı yazmışım. Sen yazıda bahsetmediğim kısımlar üzerinden olayı pkkya bağlayıp bilip bilmeden Suriye'nin 30 yıllık geçmişinden bahsediyorsun. Ben de diyorum ki sen Suriye'nin 100 yıllık geçmişini öğren ki Suriye halkının Osmanlı'yı nasıl sattığını, nasıl işe yaramaz, beş para etmez, kalleş bir halk olduğunu öğren. Sorunları beni zerre kadar alakadar etmiyor.

    Ben en az Akp kadar Chp'yi de eleştiriyorum. Bahsettiğin türde muhalefet yapan sensin. Sırf muhalefet olmak için konuyla alakası olmayan şeyleri araya sokuşturup demagoji yapıyorsun. Konuyu Chp'ye bağlamandan da görülüyor ki, bahsettiğin üzere gözünün önünde perde olan sensin. Üslubuna dikkat etmeden muhalefet etmek için bodoslama dalarsan cevabını alırsın.

    Türkiye bu savaşa girerse kazanacağı hiçbir şey olmayacak. Oturduğun yerden savaş çıksın demekle olmuyor. Bir sürü insan gereksiz yere ölecek. Her gün zam gelen şu günlerde ekonomi alt üst olacak. Bütün bunlar birileri egosunu tatmin etsin kendisini ortadoğu lideri sansın diye olacak. 10 paralık Barzani bile bunları tanımazken hala ortadoğu liderliği hayalleriyle gezilecek.

    Hele ki bu işi pkk sebebiyle yapmak komik. Sen daha Kuzey Irak'a operasyon bile düzenlemekten acizsin. Sanki Suriye'ye girince terör sorunu hallolacak. Kuzey Irak orada, yeri belli adresi belli. Bir şey yapan var mı? Yok.

    Komşu devletlerin liderlerinin değişmesi pkkya desteğin biteceği anlamına gelmez. Bütün devletler kendi çıkarlarını düşünür ve birbirlerine karşı iki yüzlüdür, yani düşmandır. Eğer devletler dost olsalar aralarında sınır olmaz, iki ayrı devlet olmak için bir sebep bulunmazdı. Bugün Türkiye'nin komşularından pkkya destek vermeyen yok. Kim gelse durum değişmeyecek. Türkiye kimin umrunda?

    Üstelik Suriye bölünecek ve bir de başımıza Suriye kürdistanı çıkacak. İpsiz sapsız muhalifler yönetimi devralıp yarın Türkiye'nin başına bela olacak. Türkiye girdiği savaşta boş yere kendisini hırpalayacak. Bunun faturası da sırf birileri Amerikan itliği yapsın diye bize kesilecek.  

    Türkiye'nin de terör konusundaki sicili temiz denilemez. Burada Suriyeli muhaliflerin yanında, Çeçenler ve çeşitli İslami terör örgütler de zamanında kamp kurdular. Diğer ülkelere terör saldırıları gerçekleştirdiler. Ancak Ruslar ülkemize kadar gelip hepsini teker teker öldürüp kaçıyorlar. Var mı burada bu işi becerecek adam?

    Bugün terörün devam etmesinin tek sorumlusu Türkiye'dir. Geçen uzun yıllar içerisinde pkk büyük oranda zayıflatıldı ancak anarşizmi körükleyen ampul politikaları yüzünden şu anda en kötü halini almış durumda. Sen terör örgütünü temizleyecek durumda değilsen ancak o destekliyor bu destekliyor diyerek gezersin. Destekleyenleri vurmak istiyorsan git yiyorsa Amerika'ya Rusya'ya da savaş aç. Türkler ölüyor veya yaşıyor adamların umrunda mı? Elin Suriyelisi seni niye taksın? Sen Suriyeliler'e aynı şekilde yaklaşıyor musun? Şu durumda elin Suriyeli terörist muhalifleriyle aynı cephede savaşmaktan bahsediyorsun. pkk ile aynı cephede Türkiye'ye karşı savaşanlardan ne farkın kaldı?

    Başkaları silah satıyor para kazanıyor, komşusunu zayıflatıyor. Çıkarlarını, devletini düşünüyor ve sen kendi devletine sahip çıkmaktan acizsen düştüğün durumu hak ediyorsundur. Üç kuruşluk Irak'tan ayar üzerine ayar yiyorsun. Terör sorununu devletin kendisi çözer. Elbet terör örgütünü destekleyen birileri çıkacaktır. Bunu engelleyemezsin.

    Esadlar zamanında pkkya destek verdi diye ampul tarafından gaza getirilmiş, koskoca devleti savaşa sokmaktan bahsediyorsun. Öfkeyle kalkan zararla oturur hesabı saçma sapan nedenlerle bu işin geleceği, getirecekleri düşünülmeden hareket edilmiş olacak. Esadların kalması iyi olmayabilir ancak gitmesi hiç de iyi olmayacak. Ben de Esad'ın başına bomba düşsün, parçalansın isterim. Ancak yaptığın şey en fazla yarayı deşmek olur ve izi daha da derinleştirmiş olursun. Suriye bu haliyle istikrarlı bir devlet ve eğer birilerinin maşalığını yapılmasaydı Beşar Esad en azından Hafız Esad'a göre terör konusunda daha düzgün bir tavır sergiliyordu. Şimdi bu yapılanlarla her şeyin içine edilmiş oldu.

    Büyük Ortadoğu Projesinin şimdiki hedefinin sonuçlarının arasında Suriye kürdistanı da var ve düşüncesizce bir hareket olacak olan, hiçbir şey kazandırmayacak olan ve ülkeyi zarara sokacak olan bu savaşa tamamen karşıyım. Çok isteyen varsa alsın silahını suriyeli muhaliflere katılsın. Ülkedeki diğer insanlar ampullerin ve diğer dincilerin faturasını ödemek zorunda değil.

    anonim6918524 tarafından 08/Eki/12 17:43 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    FireX bunu yazdı
    zeyrekli bunu yazdı

    Büyüksün üstat ben haddimi bilip özürde dileyeyim bari. Benim gibilerin gözünde at gözlüğü var, biz bunca sene boşuna yaşadık hiçbirşey görmedik, hiçbir şey deneyimlemedik, bizim diyalektik kabiliyetimiz yok, sayenizde ampul yandaşı, yandaşları gibi olduk.

    Bunu anlayın işte sizin gibiler yüzünden resmen onların yandaşı oluyoruz. Bildiğim bir şey var sadece istediğiniz kadar karşı durun bu işin içindeyiz ve olmamız gerekiyor, çünkü ampul bu işten prim yapacak, çünkü onlar bundan önceki pek çok şeyde olduğu gibi yine prim yapmaya oynuyor ve böyle bir fırsatı kaçırmayacaklar. Geriyede diğer pek çok olayda olduğu gibi size hazmetmesi düşecek.

    Neden biliyormusunuz hala anlayamadığınız, görmezden geldiğiniz, yok saydığınız, fikirlerine değer vermediğiniz milyonlara karşı muhalefet sandığınız doğrularınız yüzünden. İşte CHP muhalefeti budur. Muhalif doğru düşünüp, doğru hareket etmeyince tüm bunlar olur, oluyor.

    Esad indiğinde orası karışacak bu doğru çünkü başlarında onları sindiren, gerektiğinde katliamlar yapan şii çoğunluktaki bir ordu olmayacak ve mezhep kavgaları had safhaya tırmanacak. İşte işimize gelenin de tam bu olduğunu ben gayet iyi anlıyorum. Ama bunu anlamak için anlamaya çalışmak gerekli.

    Ne yandaşı olup olmadığın beni ilgilendirmez. Ben orada Tayyip'in planları ve ortadoğudaki demokrasi anlayışı üzerine genel bir yazı yazmışım. Sen yazıda bahsetmediğim kısımlar üzerinden olayı pkkya bağlayıp bilip bilmeden Suriye'nin 30 yıllık geçmişinden bahsediyorsun. Ben de diyorum ki sen Suriye'nin 100 yıllık geçmişini öğren ki Suriye halkının Osmanlı'yı nasıl sattığını, nasıl işe yaramaz, beş para etmez, kalleş bir halk olduğunu öğren. Sorunları beni zerre kadar alakadar etmiyor.

    Ben en az Akp kadar Chp'yi de eleştiriyorum. Bahsettiğin türde muhalefet yapan sensin. Sırf muhalefet olmak için konuyla alakası olmayan şeyleri araya sokuşturup demagoji yapıyorsun. Konuyu Chp'ye bağlamandan da görülüyor ki, bahsettiğin üzere gözünün önünde perde olan sensin. Üslubuna dikkat etmeden muhalefet etmek için bodoslama dalarsan cevabını alırsın.

    Türkiye bu savaşa girerse kazanacağı hiçbir şey olmayacak. Oturduğun yerden savaş çıksın demekle olmuyor. Bir sürü insan gereksiz yere ölecek. Her gün zam gelen şu günlerde ekonomi alt üst olacak. Bütün bunlar birileri egosunu tatmin etsin kendisini ortadoğu lideri sansın diye olacak. 10 paralık Barzani bile bunları tanımazken hala ortadoğu liderliği hayalleriyle gezilecek.

    Hele ki bu işi pkk sebebiyle yapmak komik. Sen daha Kuzey Irak'a operasyon bile düzenlemekten acizsin. Sanki Suriye'ye girince terör sorunu hallolacak. Kuzey Irak orada, yeri belli adresi belli. Bir şey yapan var mı? Yok.

    Komşu devletlerin liderlerinin değişmesi pkkya desteğin biteceği anlamına gelmez. Bütün devletler kendi çıkarlarını düşünür ve birbirlerine karşı iki yüzlüdür, yani düşmandır. Eğer devletler dost olsalar aralarında sınır olmaz, iki ayrı devlet olmak için bir sebep bulunmazdı. Bugün Türkiye'nin komşularından pkkya destek vermeyen yok. Kim gelse durum değişmeyecek. Türkiye kimin umrunda?

    Üstelik Suriye bölünecek ve bir de başımıza Suriye kürdistanı çıkacak. İpsiz sapsız muhalifler yönetimi devralıp yarın Türkiye'nin başına bela olacak. Türkiye girdiği savaşta boş yere kendisini hırpalayacak. Bunun faturası da sırf birileri Amerikan itliği yapsın diye bize kesilecek.  

    Türkiye'nin de terör konusundaki sicili temiz denilemez. Burada Suriyeli muhaliflerin yanında, Çeçenler ve çeşitli İslami terör örgütler de zamanında kamp kurdular. Diğer ülkelere terör saldırıları gerçekleştirdiler. Ancak Ruslar ülkemize kadar gelip hepsini teker teker öldürüp kaçıyorlar. Var mı burada bu işi becerecek adam?

    Bugün terörün devam etmesinin tek sorumlusu Türkiye'dir. Geçen uzun yıllar içerisinde pkk büyük oranda zayıflatıldı ancak anarşizmi körükleyen ampul politikaları yüzünden şu anda en kötü halini almış durumda. Sen terör örgütünü temizleyecek durumda değilsen ancak o destekliyor bu destekliyor diyerek gezersin. Destekleyenleri vurmak istiyorsan git yiyorsa Amerika'ya Rusya'ya da savaş aç. Türkler ölüyor veya yaşıyor adamların umrunda mı? Elin Suriyelisi seni niye taksın? Sen Suriyeliler'e aynı şekilde yaklaşıyor musun? Şu durumda elin Suriyeli terörist muhalifleriyle aynı cephede savaşmaktan bahsediyorsun. pkk ile aynı cephede Türkiye'ye karşı savaşanlardan ne farkın kaldı?

    Başkaları silah satıyor para kazanıyor, komşusunu zayıflatıyor. Çıkarlarını, devletini düşünüyor ve sen kendi devletine sahip çıkmaktan acizsen düştüğün durumu hak ediyorsundur. Üç kuruşluk Irak'tan ayar üzerine ayar yiyorsun. Terör sorununu devletin kendisi çözer. Elbet terör örgütünü destekleyen birileri çıkacaktır. Bunu engelleyemezsin.

    Esadlar zamanında pkkya destek verdi diye ampul tarafından gaza getirilmiş, koskoca devleti savaşa sokmaktan bahsediyorsun. Öfkeyle kalkan zararla oturur hesabı saçma sapan nedenlerle bu işin geleceği, getirecekleri düşünülmeden hareket edilmiş olacak. Esadların kalması iyi olmayabilir ancak gitmesi hiç de iyi olmayacak. Ben de Esad'ın başına bomba düşsün, parçalansın isterim. Ancak yaptığın şey en fazla yarayı deşmek olur ve izi daha da derinleştirmiş olursun. Suriye bu haliyle istikrarlı bir devlet ve eğer birilerinin maşalığını yapılmasaydı Beşar Esad en azından Hafız Esad'a göre terör konusunda daha düzgün bir tavır sergiliyordu. Şimdi bu yapılanlarla her şeyin içine edilmiş oldu.

    Büyük Ortadoğu Projesinin şimdiki hedefinin sonuçlarının arasında Suriye kürdistanı da var ve düşüncesizce bir hareket olacak olan, hiçbir şey kazandırmayacak olan ve ülkeyi zarara sokacak olan bu savaşa tamamen karşıyım. Çok isteyen varsa alsın silahını suriyeli muhaliflere katılsın. Ülkedeki diğer insanlar ampullerin ve diğer dincilerin faturasını ödemek zorunda değil.

    Şampiyon alttan aldıkça tepeye çıkıyorsun bu şekil bir imaj edindin benden galiba, öncelikle sakin ol benim yazdığıma yanıt yazdın sende cevabını olabildiğince hoşgörülü aldın, ancak hoşgörü sınırlarını şımarıkça sen aşıyorsun şu yazdıklarınla.

    Evet CHp zira AKP karşıtı olacağım diye bunca çığırıp yaptıklarının ne halt yediğini görmeyen kendisini muhalefet sanan güruh gittikçe bu hale getiriyor bizi. Koyunun olmadığı yerde keçi durumu bu. Benim için olay basittir, Esad' ların yönetiminde ki Suriye kurulduğundan bu yana Türkiye dahil tüm komşularına birilerinin eliyle ve çıkarı doğrultusunda sinsi planlar üreten, Türkiye' nin onlarca yılına mal olmuş, binlerca canını kurban etmiş siyasi otoritedir.

    İlk fırsatta şekli ne olursa olsun yok edilmeleri bu ülkenin menfaatinedir. Bölgenin tarihi ile kendime yetecek bilgi sahibiyim dostum, kimsenin bilgisni sınamak sana düşmez, istersen yarışmaya döndürelim konuyu.


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    zeyrekli bunu yazdı

    Şampiyon alttan aldıkça tepeye çıkıyorsun bu şekil bir imaj edindin benden galiba, öncelikle sakin ol benim yazdığıma yanıt yazdın sende cevabını olabildiğince hoşgörülü aldın, ancak hoşgörü sınırlarını şımarıkça sen aşıyorsun şu yazdıklarınla.

    Evet CHp zira AKP karşıtı olacağım diye bunca çığırıp yaptıklarının ne halt yediğini görmeyen kendisini muhalefet sanan güruh gittikçe bu hale getiriyor bizi. Koyunun olmadığı yerde keçi durumu bu. Benim için olay basittir, Esad' ların yönetiminde ki Suriye kurulduğundan bu yana Türkiye dahil tüm komşularına birilerinin eliyle ve çıkarı doğrultusunda sinsi planlar üreten, Türkiye' nin onlarca yılına mal olmuş, binlerca canını kurban etmiş siyasi otoritedir.

    İlk fırsatta şekli ne olursa olsun yok edilmeleri bu ülkenin menfaatinedir. Bölgenin tarihi ile kendime yetecek bilgi sahibiyim dostum, kimsenin bilgisni sınamak sana düşmez, istersen yarışmaya döndürelim konuyu.

    Kimsenin bilgisini sınamak düşmeyecekse o zaman buna ilk olarak kendin başlayacaksın. Alttan alınacak bir durum yok. Tepeden inen sensin. Ucuz üsluplu mesajlarınla daha fazla zaman kaybetmeyeceğim. O kadar istiyorsan git muhaliflere katıl. Haydi suriyeye.

    anonim6918524 tarafından 08/Eki/12 18:48 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    suriye biz atmadık türkiyenin destek verdigi muhalifler atti diyor. yani savas sebebi ariyor turkiye diyor. 

    sonra nato turkiyenin yanindayiz diyor.

    sonra almanya basini diyor ki, nato turkiyeyi yalniz birakti.

     

    turkiyenin elinde tuttugu degnegin iki ucunda da bok var.

    ben "ak genclik"i savas sahalarinda gormek istiyorum. führerlerinin pesinden gitsinler. 

     

    biz burda ne kadar cenemizi yorsakta (senelerdir yaptigimiz gibi) adamlar ortadogu projesini catir catir isletiyor kimse de durduramaz.

     

    irak'da kurdistan'in birinci parcasini kurdular.

    suriye'de kuracaklar.

    sonra da turkiye de kurulacak.

     

    ayrica vatan bolunmesin demeye gerek yok, bolunsun kardesim, bolunsun. dogu'dan ne fayda geldi bize su ana kadar? senelerdir sirtimizda yuk oluyorlar. kimse dogu illerine gitmek istemiyor, ustune ustluk onlar batiya geliyorlar. hatta ozerlik mi istiyolar, verelim abi gitsinler. yalniz tum kurtler ustune alinmasin, ozgurluk isteyoz diyenler alinsin ustune lutfen.

    napicaklarsa yapsinlar kurdistan midir nedir, iki gun sonra kopek gibi turkiye'den dilenirler. 


    =)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek
    diamonique bunu yazdı
    c0der bunu yazdı

    hükümet bu kafayla giderse

    yarın bir gün ankaraya da düşer

    hükümetin misakı millî manifestosunu gerçekleştirerek

    suriyeyi topraklarına katması lazım

    başka yolu yok

    bunlar türkiyenin misakı millî yi gerçekleştirmesi için hep fırsat :)

    savaşta kazanan devlet olmamıza rağmen inönü ve atatürk lozanda bunu başaramamışsa, erdoğanın ne haddine der ulusalcılar. :D

    yeter artık 85697893473458975. kez bu adamın banlanmasını talep ediyorum cevap versem ben banlanıcam ama hakkında ne düşündüğümüzü sana ne güzel sövdüğümüzü biliyodursun umarım.daha önceki şikayetimde hakaret etmediği gerekçesiyle banlanmadı ama 1 değil 2 değil o zaman bu var;

    Tahribat.Com Forumlarında, Türkiye Cumhuriyeti‘nin bekasına kasteden herhangi bir bölücü örgüt propogandası, gizli yada açık terör örgütü sempazitanlığı, cemaat propogandası ve Atatürk İlke ve İnkilaplarına karşıt herhangi bir görüşe yer verilemez. Aksi taktirde "Birinci Sınıf Ceza" ve "Dokuzucu Sınıf Ceza" uygulanır.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2009
    Erkek
    saqeslanger bunu yazdı
    diamonique bunu yazdı
    c0der bunu yazdı

    hükümet bu kafayla giderse

    yarın bir gün ankaraya da düşer

    hükümetin misakı millî manifestosunu gerçekleştirerek

    suriyeyi topraklarına katması lazım

    başka yolu yok

    bunlar türkiyenin misakı millî yi gerçekleştirmesi için hep fırsat :)

    savaşta kazanan devlet olmamıza rağmen inönü ve atatürk lozanda bunu başaramamışsa, erdoğanın ne haddine der ulusalcılar. :D

    yeter artık 85697893473458975. kez bu adamın banlanmasını talep ediyorum cevap versem ben banlanıcam ama hakkında ne düşündüğümüzü sana ne güzel sövdüğümüzü biliyodursun umarım.daha önceki şikayetimde hakaret etmediği gerekçesiyle banlanmadı ama 1 değil 2 değil o zaman bu var;

    Tahribat.Com Forumlarında, Türkiye Cumhuriyeti‘nin bekasına kasteden herhangi bir bölücü örgüt propogandası, gizli yada açık terör örgütü sempazitanlığı, cemaat propogandası ve Atatürk İlke ve İnkilaplarına karşıt herhangi bir görüşe yer verilemez. Aksi taktirde "Birinci Sınıf Ceza" ve "Dokuzucu Sınıf Ceza" uygulanır.

    bu yazdıklarım neye giriyor? cemaat propagandasına felan mı? komik olma.


    Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Haziran/2008
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

    http://www.gazetea24.com/haber/yurt-havan-mermileri-muhaliflerden-geliyor-_1742346.html

     

    Yurt: Havan mermileri muhaliflerden geliyor!
    Yurt Gazetesi, Akçakale'ye düşen havan mermisinin ateşlendiği Ayn El İsa Köyü ve çevresinin 10 gündür isyancıların kontrolünde olduğu iddia etti.

    aynı site "Esat şerefsiz bizi bilerek ve isteyerek tahrik ediyor" manşeti atsa çükünde bile olmaz, ama götüm götüm manşetleri sallabaşı.com atsa ortalığı velveleye verirsiniz..

Toplam Hit: 4397 Toplam Mesaj: 44