Suyla Çalışan Cep Telefonu
-
Samsung, yeni bir mikro yakıt hücresi ve hidrojen jeneratörü üzerinde çalıştığını duyurdu. Geliştirilen yeni teknoloji, küçük elektronik cihazlara (cep telefonu gibi) 10 saatten fazla enerji verebilecek. "Su yakmıyor bu" lafı da böylece rafa kalkıyor :)
Sistem şu şekilde çalışıyor: Telefon suyla reaksiyona girip hidrojeni ve oksijeniayrıştırıyor. Mikro devreler de hidrojen gazından elektrik üretiyor.
Samsung'un Araştırma Merkezi başkan yardımcısı Yong-soo, bu teknolojiyle ilgili şunları ifade etti: "Telefon açıldığında, telefondaki metal ve su hidrojen gazı üretecek. Ardından gaz yakıt hücresine nakledilecek ve havadaki oksijenle karşılaştıktan sonra güç üretimi gerçekleşecek."Piller, telefonu 10 saat çalıştırabiliyor. Telefon 2010’da piyasada olacağı tahmin edliyor. -
aşmış adamlar
-
Bunların hackleri çok güzel olur. İçindeki sistemi çıkartıp mp3 playerda deneriz. Laptopta deneriz.
Terimizle oluyo mu diye deneriz, olursa çişimizle olur mu diye deneriz.
"Bunun su geçirmezlerinden var mı?" diye espri yaparız. Ne kadar güzel bi gelecek bizi bekliyo.
-
Vay anasını ya. Neler neler çıkıyo :|
Edit: resimdeki kız benim bi arkadaşıma çok benziyo :F
-
Bilmemki Sakat Sankii Su ve Elektronik yan yana hiç düşünmedim ben.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------
Bilmemki Sakat Sankii Su ve Elektronik yan yana hiç düşünmedim ben.
-----------------------------Onlar bizim yerimize düşünmüş abi boşver biz ne uğraşacaz öyle yok suyla çalışsın yok benzinle çalışsın. Biz yolumuza bakarız amuhahah :)))
-
Yanlışsam düzeltin ama bu bizim bor madeni ve tersten elektroliz olayı değil mi?
-
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------
Yanlışsam düzeltin ama bu bizim bor madeni ve tersten elektroliz olayı değil mi?
-----------------------------Valla Güçlü mantık Yürütüyorum Aynen o olsa gerek, Bakın Adamlar ismi geçer geçmez bir şeyi hemen Ekonomilerine Faydalı hale getiriyorlar. Bizse 10 Yıl sonra bile bunu Ham madde olarak bile Satabilecek Pazara sahip olup olmayacağımızı tartışa duralım adamlar Pırlanta gibi Düşünüyor Vesselam.
-
sular kesilirse ne olacak sidikle çalıştırabilirmiyiz?
-
aklını mikeyim bunu icat edenin küresel ısınma var hayla h2o'ya yükleniyolar.
çalıştığım dükyanda bile bulaşıkları artık detarjansız yıkıyorum fazla su tüketmeyim diye 5dkda şipşak -
çeşme suyuyla çalışıo mu şimdi bıraksınlar yaw kireçli çeşme suyunu bi gönder telefona bakalım noluo :)