Suyun Hafızası Varmış...
-
Fransız bilim adamı Dr. Jacques Benveniste, araştırmalarda DNA hücrelerinin belli bir frekansta foton (ışık) yaydığını, farklı hücrelerin farklı frekansta titreştiğini, farklı titreşimdeki iki hücre yan yana geldiğinde yeni bir frekans oluşturup birlikte bu frekansta titreşmeye başladıklarını ve elektro manyetik dalgalar ile bir çağlayan yaratıp ışık hızında yolculuk ettiğini keşfetmiş.1980'lerde başlattığı çalışmalarında suyun hafızası olduğunu anlamış. Suya bir madde ekleyerek bunu 1 milyon kez sulandırmış ve özel bir alet ile aşırı hızda karıştırarak o maddenin yok olacağını tahmin etmiş ama hala maddenin suda mevcut olduğunu görünce deneylere defalarca milyonlarca kez daha sulandırarak devam etmiş. Ancak ne kadar sulandırsa da suyun içine en başta eklenmiş olan maddenin yok olmadığını tespit etmiş. O zaman suyun yüklenen maddeyi bir şekilde hafızaya kaydettiğini anlamış. Bir başka deneyinde suya bir zehir yerine sadece zehirin frekansını yüklemiş ve aynen zehirin kendisi eklenmiş gibi içine koyulan sinekleri öldürdüğünü tespit etmiş.
Nette gezinirken gördüm, oradada kaynak yoktu. Ne kadar doğru bilmiyorum.
-
japonlar deseydi inanırdım...
-
ben biliom bu hikayeyi
o çok seyrek çözeltiyi şöle hazırlıyorlar 99 damla suyun içine 1 damla zehir (işte çözünen madde) koyuyorlar iice karıştırıyorlar
sonra o çözeltiyi alıp 99 damla su bulunun bişyen içine 1 damla damlatıyorlar bu böle gidiyor işte
sen bunu n kere tekrarladığında maddenin çözünürlüğü 100^-n (yüz üzeri eksi en) oluyor
vede bunu 20-25 kere falan tekrarladığında resmen içinde çözünen maddenin içinde neredeyse hiç zehir atomu kalmıyor
bununda çürütüldüğünü biliyordum
-
balıkların 2 sn lik hafızaları varda su nasıl hafıza da kalıyo anlamadım
-
suya zehirin frekansini nasil yükliyolar yani maddeyi katmadan anlamadim :S
-
---
-
Nınısının nınından bahsediyor.
Bende pilavda zeka var pişmeye başlayınca karın doyursun diye şişiyor desem nasıl olur?
-
ben de okumuştum bunu bi yerde kristal yapısı değişiyormuş bakalım daha neler görücez.
-
ya bırak yaa... ilgi çekmek için herbişeyi der bunlar!
-
Hoca vaka-i saçma...
%100 lük bir şekerli çözeltide şekerli sudur. %1 lik bir şekerli çözeltide şekerli sudur.
Bence bu fransız çok manyakça bir olaya parmak basmış. Hafızası var hay allahım yaaa :D Sen nasıl çözelti hazırlarsan hazırla bileşik ve ya alaşım olmadığı takdirde içindeki maddeler özelliğini kaybetmez.
Bilmiyorum lisede kimyam kötüydü ama yinede mantıken düşünürsem yani böyle bir sonuç çıkıyor.
-
hastayım sizin şu önyargılarınıza
(bkz: çok bilmiş türk insanı)