Systema(Rus Dövüş Sanatı) Nerden Öğrenebilirim
-
Bilen var bilmeyen var,Rus dövüş sanatı systema öğrenmek istiyorum.şimdi iki şey merak ediyorum
1.izmirde bunun kursunu veren bir yer/yerler var mı?
2.systema ile ilgili döküman,çalışmaları,antrenmanları teknikleri ile ilgili elinde MÜMKÜNSE türkçe döküman,site olan varsa yayınlarsa sevinirim. -
ben sana öğretirim.
not:
evet sırf cevap yazmak için yazıyorum.
-
süpersin.evet bilgisi olan arkadaşlar arıyorum : |
-
hocam öğreten yer bilmem ama savunma amaçlı gidiyosan şunu bil teoriyle adam dövülmez :D bi kaç kişiyle kapış sonra dövmeye başlarsın kursa vericen parayı bana ver kavga edelim:D
-
tbtmad bunu yazdı:
-----------------------------
hocam öğreten yer bilmem ama savunma amaçlı gidiyosan şunu bil teoriyle adam dövülmez :D bi kaç kişiyle kapış sonra dövmeye başlarsın kursa vericen parayı bana ver kavga edelim:D
yok abi mesele gerçekten adam dövmek değil :D öğrenmekj istiyorum hem fiziki açıdan da geliştirmek istiyorum,savunma amaçlı öğrenmek istiyorum zaten kavgacı bir tip değilim.systemayı rus özel kuvvetleri spetsnaz görüyo ki adamlar en psikopat tipler o yüzden daha bi merak ediyorum -
çok kavga ediyorsan boks a git savunma ve atak ta başarılı olursun yemez vurursun:)
-
Hocam systema değil o :) Specnaz Systema denir ona yani specnaz sistemi. Specnazın kullandıgı teknikler gibi anlayabilirsin.Youtube da zaten öyle yazıyorlar.Specnaz systema diye yani specnazların kullandıgı dovus sistemi vs.. Denebilir. Specnaz ve bir çok özel kuvvet birimleri Ninjutsu en son haliyle Bujinkan Budo Taijutsu eğitimi veriliyor.Bunu türkiyede resmi olarak öğreten Bir tek Ercan Şarbat sensei var.Bujinkanturkey diye araştırırsan öğrenebilirsin.Ama amacın savunmaysa sana en iyi tavsiye wing tsun olucaktır ha sen hareket filanda istiyosan capoeira da çalış:D
-
http://www.youtube.com/results?search_query=systema&search_type=
youtube da var video eğitim için falan filan..
http://systema.uzerine.com/
burda da tarihi vs vs var... -
abi sen yanlış biliyosun :D timin adı spetsnaz :D adı da systme yani araştırmasını yaptım sen de farklı yerlerde farklı görmüş olabilirsin tabi :D
-
AntiOksidan bunu yazdı:
abi sen yanlış biliyosun :D timin adı spetsnaz :D adı da systme yani araştırmasını yaptım sen de farklı yerlerde farklı görmüş olabilirsin tabi :D
-----------------------------Hoca ben okunuşuyla elime kolay geldiği gibi yazdım.Ayrıca systema farklı deniliyor diyor ama skillerin bujinkanla neredeyse aynı olabilecek kadar benzerlik göstermesi şaşırtıcı, bkz: bujinkanda taisabaki tekniği :) Rusların ak47 yi stg44den uyguladıgı gibi systemayıda bujinkandan çaktıkları kanısındayım.Çünkü büyük benzerlik varki zaten systemanın tam tarihinin nereydeyse bilinmesi ve ninjutsunun tarihinin çok eski oldugundan tam saptanamaması düşündürücü..Şöyleki düşünelim çok eskiden rusun biri uzak doğuya gidip ninjutsu öğrenip (ninjalarla nsl iletişim kurdu sorununun cevabını bilmiom xD ) bunu rusyaya döndüğünde systema diye millete kakalaması olabülü :))))
-
systema kaynağı bulamadım ne okul ne kitap : | yılmadan aramaya devam edicem ama önerilerinizi dikkate alarak ninjutsuya bakalım diyorum.şimdii okulm mokul varken ve bulunduğum şehirden dolayı zaten okuluna başlayamam ama elinizde bununla yuani ninjutsuyla ilgili bi kaynak adı varsa bildiğiniz bir kitap varsa (yayınevi artı yazar adı da olursa daha iyi olur) almak istiyorum en azından bi aşinalık olur : | : D