folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Tam Anlamıyla Bellek Şifreleme Mümkün Mü?

Tam Anlamıyla Bellek Şifreleme Mümkün Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Arkadaşlar herhangi bir hdd,sd kart,usb gibi bellekleri diğer tüm platformlar'da ulaşılmaz hale getirmek ve olağan dışı müdahalede belleğin içinde ki veriyi yok etmesi gibi şifreleme yazılımı var mı? yoksa tüm şifreleme sistemleri sadece karşı tarafın zamanını mı çalıyor? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

Şöyle düşün bir bina düşün içeriye kimse girmesini istemiyorsun pencere balkon yok sadece ben gireceğim diyorsun oraya bir kapı koyarsan anahtarı sende ise sen girersin anahtarı ele geçiren, kapıyı kıran da girer kimse girmesin istiyorsan oraya kapı anahtar değil duvar örersin kimse giremez sende giremezsin. veriyi şifrelemek lazım olunca kullanmak için kapı koyarsın veriyi kimse kullanmasın diyorsan binayı yıkarsın ve sende kullanamazsın bu mantıkta düşün.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    görülmesini istenmeyen veriler üzerine, milyon tane veri yazılsa dahi, okunabiliyor mu yav ? harcanılan zamanı ayrı tutuyorum tabi.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    HarmOniYa bunu yazdı
    görülmesini istenmeyen veriler üzerine, milyon tane veri yazılsa dahi, okunabiliyor mu yav ? harcanılan zamanı ayrı tutuyorum tabi.

7 Kere veri yazma yöntemi ile geri getirmek mümkün değil diye biliyorum. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    masteryoda bunu yazdı

Şöyle düşün bir bina düşün içeriye kimse girmesini istemiyorsun pencere balkon yok sadece ben gireceğim diyorsun oraya bir kapı koyarsan anahtarı sende ise sen girersin anahtarı ele geçiren, kapıyı kıran da girer kimse girmesin istiyorsan oraya kapı anahtar değil duvar örersin kimse giremez sende giremezsin. veriyi şifrelemek lazım olunca kullanmak için kapı koyarsın veriyi kimse kullanmasın diyorsan binayı yıkarsın ve sende kullanamazsın bu mantıkta düşün.

İşte bende o kapıya olağanüstü bir müdahalede binanın yıkılmasını istiyorum. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bende wd nin my pasword serisi bir hdd si var hocam, sifre korumali.. diski taktiginda sanal bir compact disk olusturuyor ve icinde bir uygulama oluyor (mac de ayri, windows ve linuxda ayri sekilde), bu uygulamayi acip sifreyi girerek diske erisebiliyorum. Sifre dogruysa baska bir disk daha olusuyor ve o sekilde diskin icerigine erisim saglayabiliyorum.

http://security.stackexchange.com/questions/44730/how-secure-is-wd-mypassport-lock

burada biraz aciklama bulabilirsin. youtube videolari vs da bulabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

dan brown dijital kale romanında ki gibi bir şey istiyorsun :)
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLh9ECzBB8tJM-T5Dlbh-Byl_9c_2d9pbk

buradaki Kriptoloji videolarını izlemeni tavsiye ederim aklında birşeyler oluşur ama benim bildiğim öyle bir yöntem yok birinin kurcaladığında kendini yok etmesini istiyorsan ya çok değerli yada çok değersiz hiç öyle bir verim olmadı ama benim çok gizlenecek bir dosyam olsa rar layıp uzun bir şifre girer başka bir klasöre koyar başka bir rar oluşturup şifreler sonra onuda başka bir programla falan şifrelerdim herhalde.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Kendin şifreleme programı yazarsın ya da birine yazdırırsın programa 3. şifre denemesinden sonra herşeyi sildirirsin :) Belleklerin şifreleme programları oluyor ama dediğin şekilde bir şeye hiç rastlamadım.

Dosyaların geri gelmesi olayı da 7 kere falan diye birşey yok kim neresinden uyduruyor bunları. Masadaki bardakta çay vardı lavaboya döktün yerine su koydun daha sonra o çayı geri getirebilir misin? 001100 verisi varsa üstüne bir kez veri yazdığında örneğin 111101 yaparsan bu veriden ilk veriye adam nasıl ulaşsın. 7 kere yazma falan dediğiniz şey anca format ile olur o da yanlış bilgi. Formatlamak dosya tablosunu siler diske müdahele etmez dosyalar sadece silindi olarak işaretlenip aynen durur. Kitabın içindekiler bölümünü istediğin kadar değiştir diğer sayfalar yerinde duruyorsa erişebilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

7 kere olayı denince aklıma gutmann metodu geldi ama oda 35 defa yazıyor mevcut datanın üzerine

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    eeee, bu emniyette disk üzerinde işlem yapan bir program var diyorlardı, şimdi ismi aklımda değil. sektör sektör veri arayıp Düzenleyebilen özelliği var filan diyordu.

benim bahsettiğim "quick format" değil. dolayısıyla tablo yada içindekiler listesi değil.

RitmFarbRacourci tarafından 23/Mar/16 02:20 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Truecrypt  kullan bide hiddentear var github da ayarla onu ufak bi sorunda  çalıştır herşeyi  şifrelesin aes256 ile. 

Gerçi truecrypt i açabilen  daha görmedim duymadım tabiki extra önlemler  şart mesela bellekte saklanan şifreyi  alabilme ihtimalleri var bu yüzden tpm modülü alman etkili olur. 

Daha ileri birşey istiyorsan ironkey usb vardı 3-4 defa yanlış  girdin mi içindeki cip bozuluyordu. Verileri usb içindeki çip üzerinde şifreliyordu şimdilerde hdd  için olanları da  var. 

Yok ben coşacam dersen kendin yazacaksın ama öyle c# filan degil daha donanıma yakın dillerde  yazman daha güçlü kılar. 

Sana tavsiyem truecrypt  kullan  en temizi. 

Darkskull yanlış biliyorsun 7 - 35 vb çeşitleri  mevcut  mesela arkadaş demiş petter gutman yöntemi 35 defa. 

Yöntem bildigim  kadarıyla  şöyle çalışıyor

7 defa dosyanın  ismi  değişiyor

7 defa içerisindeki veri değişiyor

7 defa boyutuyla oynuyor

7 defa cluster üzerindeki alana random veri yazıp siliyor. 

Ha dersen ki bunu 1 defa yapsam olmaz mı bence  olur

Gutman metodu hakkında bilgi isterseniz:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gutmann_method

Harmoniya yazılımın adı encase ancak öyle bir işlevi yok sadece get data back  in daha gelişmiş hali  nette özellikleri vardır. 

Bide foresnic özelliği mevcut tabi şimdi dahada gelişmiştir. 

KaptaN tarafından 23/Mar/16 02:29 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 9931 Toplam Mesaj: 25
şifreleme