folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Artık Türk'ü Korumayacaktır!...

Tanrı Artık Türk'ü Korumayacaktır!...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------

senin bilgi sahibi olup olmaman önemli değilse gidip ormandaki bir maymunla konuşayım onunda bilgisi yok. komunizm daha portakalda vitaminken bu topraklarda faşizm vardı. neyi tartışıyorsun.

mortyr : sağcı solcu terim olarak yoktu ama potansiyel olarak vardı sadece adı yoktu.

sağcı : din, vatani gibi konularda muhafazakar olanlara 

solcu : tam tersi ideolojiyi savunanlara 

denir. söyle bakem bunlar 70'den önce yok muydu? birbirleri ile mücadele etmiyor muydu? atatürk'ün yobazlarla savaşması neydi?

Potansiyel olarak vardı fakat insanlar birbirini boğazlayarak çözmüyolardı o zamanlar.. İlk başlarda konuşuyolardı. Sonradan bozuldu bu durumlar.

Atatürk zamanında ise Bir rejim değişikliğinden bahsediyoruz. Eğitimsiz, bilgisiz insanlar doğal olarak bildiklerini isteyeceklerdir, yeniliklere kapalı olacaktır. Onlara -Atatürk zamanında çok başarılı bir şekilde yapıldı- bu değişikliklerin olayların dine zarar vermesini değil de dini savunmaya ve onu daha uygarca planlamaya yönelik oldugunu tam olarak anlatabilseydik bu yobazlık ortadan kalkacaktı. Neyse oralar derin konular.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

faşo demek: ipne gibin puşt gibin bişey demek; kendisi gibi düşünmeyeni, yaşamayanı, sindirmeye, zorla değiştirmeye, o da olmadı, ortadan kaldırmaya çalışana faşo denir. şimdi şu dönemde faşo oluyor bunu iyi bir düşünmek lazım.

Evet Aynı Başörtüsü Düşmanlarının Yaptigi Faşoluk Oluyor..

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı:

senin bilgi sahibi olup olmaman önemli değilse gidip ormandaki bir maymunla konuşayım onunda bilgisi yok. komunizm daha portakalda vitaminken bu topraklarda faşizm vardı. neyi tartışıyorsun.

Yav mıy mıy etme ağzındaki baklayı çıkar hele bu ülkede ayrımcılık vardı diyeceksen de kimse bişey demez ama fransız devriminden beri batının her yerinde sağ sol vardı ama sağ-ol olayı olunca illaki bir taraf faşist yada komünist ideolojidemiydi? Nazi Almanyasındaki ideolojiye sen sağ bir ideoloji diyebilirmisin?

Türkiyedeki soğuk savaş dönemindeki dev-solundan, dev-yolundan,tikkosundan tut bütün sol örgütler tamamen marxist anlayışa sahipti, peki milliyetçi güruhta Atatürkçüsü varmıydı? vardı, liberal olanı varmıydı, şeriatçı olanı varmıydı demokrat olanı varmıydı? vardı. Bak sana samimiyetle söylüyorum o denemdeki dinci yada dindar kürtler bile doğudaki bu günün pkk-kadek'ini oluşturacak örgütlere karşı sağcılğı savunuyordu zaten bu günün hizbullahçı takımı bunlardan geliyor. Faşistlik oldu bilmem ne oldu geç bunları.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

Davasız Davalı zavallı kardeşim.birilerine sadaka veren bir dilenci gibisin.kuvvete etki eden kuvvetten tamamen farklı....ben uçurumdan düşen bir kardeşim için düşünmeden o uçurumdan atlarım. ve kalbim dürüstlük narası atar...işte   o zaman düşünürüm Allah beni koruyacaktır.

Çile çektiğini zannediyorsun.Seni bunca kalp kalpazanı içinde..uçurumdan atlamaya..yazacaklarını kalbinden çekerek yazmaya...dua edebileceğin  rabbine...eşek sırtında bile olsa hiç kaybetmiyeceğin,aması ,çünküsü olmayan,aksiyona davet ediyorum.Asıl savaş. aynadaki ile.

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RunAway
    RunAway's avatar
    Erkek

Sözleşmeyi Feshetmişler. Artık Korumayacak.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Tanrı Türk'ü korusuna takılanları anlamıyorum

Bu bir nevi duadır.  Tanrı Türk'ü koruyacak denmiyor. Allah'ım sen bizi koru nasılsa bu da aynı anlamdadır. Eğer bunu beyincikleriniz idrak edemiyorsa sizin adınıza çok üzülürüm.

Gomünist-faşo olayına gelirsek

Bir arkadaşın dediği gibi bu ülkede gomünist vardı ama faşistte vardı. bu iki özellikte aynı kişide barınabiliyordu.

Gomünist olmadığı için faşist diye adlandırılan Ülkücülerin içerisinde arabından kürdüne zazasına çerkesine her ırktan insan vardı. Buna ne diyecek gömünistler. 

Eğer ülkücüler dedikleri gibi faşist olsalar idi ne kan testi yapılır kafatası ölcümü yapılır standartlara uymayan imha edilirdi. Ama Ülkücüler At tüccarı gibi safkan ingiliz ya da safkan arap atı arar gibi bir faşizmin içinde değildi. 

Ama komunistlerin içlerinde bulunan kürtçüler vardı sonrasında zaten pkk yı kurdular. Bunları kabul etmiyor arkadaşlarımız tarihleriyle yüzleşmiyorlar hala tutturmuşlar bir Türkü kahrolsun faşizm yaşasın halkların kardeşliği. Bre adam ne güzel diyorsun bak önce kendin yapsana bu sloganın söylediklerini.

ve son olarak Tanrı artık Türk'ü korusun.Kürdü ermeniyi rum u onu bunu zaten herkes koruyor.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakhacker
    manyakhacker's avatar
    Erkek

benden başkası herkes pistir ben en temizim gibi bir yazı olmuş.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Bazı arkadaşlar sağ-sol , komunist(sosyalist)-faşist dersi vermişler.

Peki yaşayan birisi olarak anlatayım biraz..

Şimdi benim bulunduğum gruba sağ deniyor sanırım.

Fakat ben kendimi sağda veya solda değil Türkiye'yi , Türk'ü seven herkesin yüreğinde hissediyorum , bu sevgileri yüreğimde hissediyorum..

Bu memleketi seven için bir açıklama yok seviyordur zaten. Sağ veya sol önemli değil..

Fakat sol ile adlandırılan gruplara şöyle bir baktığımda ise tkpli , ödpli ve üniversiteliler iyi bilir bazı ADT'li arkadaşlar "faşizme karşı , baskıya karşı" adı altında kck dediğimiz terör örgütü şehir yapılanmasının itliğini yapmaktadırlar.

Sol adı verilen gruba dahil olup sayın Muharrem İnce gibi , Uğur Mumcu gibi insanlarıda sevmekten kaçınırsak hata ederiz.

Yani bugün sol'u terör olarak niteleyen biz faşistler değil , kendilerini sol olarak nitelendiren insanların teröre ettiği yardım ve yalakalıktır.

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

Kırmadan dökmeden mi tartışırlardı? Moruk hangi ülkede yaşıyon sen?

70 - 80 olayları da durduk yere çıktı zaten :)

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beyler gördüğüm kadarıyla olayı siyasilerştirmişiz. Ben olaya bir bakış açısı geliştirmeye çalışmıştım sadece. 80'li yılların başında doğanlar bilirler ki askeri darbenin dozer gibi ezdiği halkta siyaseti konuşma korkusu oluşmuştu. O yüzden de kahvehanelerde ''kırmadan-dökmeden'' siyaset konuşulurdu. Halen de her kahvehanede memleket günde 8-9 defa farklı yollarla kurtarılmaktadır. Gözden kaçan bir diğer husus ise Sosyoekonomik makasın açılmamasından dolayı bir ''Orta Direk'' vardı. Zenginle fakir arasında ki farklar giydiklerinden yediklerine kadar yansıdığı için herkes biliyordu kimin durumu var, kimin yok...

Olaya siyaseten değilde toplumsal olarak bakalım...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 6290 Toplam Mesaj: 48