Tanrı Ve Aspirin :)
-
Ben bu Allah var mı? Din var mı? triplerine 13 14 yaşlarında giriyodum gelişimini tamamlayamamış arkadaşlara başarılar
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------eferim neyi kanıtladın şimdi?
edit: inanmıyosan inanlara karışma. nasıl biz siz inanmıyorsunuz diye karışmıyorsak sizde aynı şekilde davranın. sonrada bişe olunca Ateistlere saygı duyulmuyor falan adam provakatörlük yapıyor.
hayır her seferindede cevap alıyosun boşu boşuna uğraşma. Bu dinin çelişkili bir tarafını bulamazsın. sabahtan akşama kadar bu tür konular arayıp açıyor. siteye başka amaçla gelmiyor
-----------------------------katılıyorm, bravo
-
Karikatüre herhangi bir önyargı ile bakmayı kesersek , bence anlatılmak istenen ve hangi kesim yahut güruha gönderme yaptığı gayet açık ve net. Ama konuyu açan arkadaşın nickinde "Z-CHAN" yazıyor olması, kimilerince zaten olayı bitiriyor tamamen.
-
Yazık...
-
Stigma bunu yazdı:
-----------------------------Karikatüre herhangi bir önyargı ile bakmayı kesersek , bence anlatılmak istenen ve hangi kesim yahut güruha gönderme yaptığı gayet açık ve net. Ama konuyu açan arkadaşın nickinde "Z-CHAN" yazıyor olması, kimilerince zaten olayı bitiriyor tamamen.
-----------------------------
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------Stigma bunu yazdı:
-----------------------------Karikatüre herhangi bir önyargı ile bakmayı kesersek , bence anlatılmak istenen ve hangi kesim yahut güruha gönderme yaptığı gayet açık ve net. Ama konuyu açan arkadaşın nickinde "Z-CHAN" yazıyor olması, kimilerince zaten olayı bitiriyor tamamen.
-----------------------------Yok önüne arkasına falan gerek yok bakar bakmaz anlaşılıyo zaten. Bence de çok açık ve net bi şekilde görülüyor ki provokasyondur bu :)
-----------------------------o zaman bu provakasyona gelmeyin sizde? :) Bak bende dahil kaç kişi provakasyon olduğunu bile bile atlamışız konuya. :)
Bu site çok kıymetli kişileri barındırdığı gibi ciddiye alınmayacak karaktersizleri de barındırıyor. O karaktersizleri de ayıklamak kişinin kendisine kalıyor. Ciddiye almayın bazı kişileri geçin gidin. Ben öyle yapıyorum cevap bile vermiyorum kendi kendine kapının önünde havlayıp gidiyor.
Örneğin (yukarıdaki yazıdan muaftır) z chan eğer siz adamın hareketlerinden kıllanıyorsanız açtığı konulara ilgi göstermeyin olsun bitsin budur yani. Kendi adıma bundan böyle bu şekilde hareket etme kararı aldım.
düzenleme:
Son Açtığı Konular
10 Tane Seçme Linux Masaüstü
Tanrı ve Aspirin :)
"Ben kurbana karşıyım!"
Open Office"in Yeni Arayüz Taslağı Nete Düştü!
Matrix"i Windows XP"de Çalıştırınca :)
John Lennon - Imagine [Türkçeleştirdim]
Red Alert Artık Ücretsiz!
Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"ın Ateist Oluşu
Bir laptop sorunu da bende var!
Satrancınızı Geliştirebileceğiniz Çok Keyifli Bir Site
Yukarıda görüldüğü üzere son on konudan 3ü provakasyon amaçlı. Belki de değil nerden bileceksiniz kişinin niyetini? Düşmeyin yani tuzağa :) -
İ
- Paranı istiyoruz.
- Her gün bize zaman ayıracaksın.
- Bize itaat edeceksin.
- Kendini düşünmeyeceksin.
- Senin için mantıksız veya zararlı olsa bile kurallarımıza uyacaksın.
- Sadece bizden olanlara oy vereceksin.
- Bize karşı çıkarsan, cehennemde ebediyen cayır cayır yanacaksın.
- Bizden olmayanlar farkında olsa da olmasa da şeytana hizmet ediyor.
A- Senden paranı istemiyoruz.
- Senden zaman ayırmanı beklemiyoruz.
- Senin sadakatine de ihtiyacımız yok.
- Kendi adına düşün.
- Kafana göre yaşa.
- Kime istersen ona oy ver.
- Fikirlerimize itiraz edersen kimse sana zarar vermeyecek.
- Bize karşıysan kimse senin bir ucubeye hizmet ettiğini düşünmeyecek.
-
İ
- Malda,canda Allah'ındır sana ödünç verdiğimizi senin rızanla kruban,yardım gibi konular için harcamanı istiyoruz.
- Her gün bize zaman ayıracaksın.Emeksiz birşey olmuyor zira..
- Allah'a inanıp inanmamakta serbestsin.Allah kendisine inanmayanlarında dünyada rıskını verendir.O yarattıklarına sahip çıkandır.
- Bu vucut bile sana emanettir.Nefsine dahi zulmedersen ahirette hesabını verirsin.
- Evet islamın emirlerinden biridir.Arkadaş çok iyi biliyor dinimizi kutlarım bizden olmayanlara oy veren cehennemde yanar bizim dinimizde :)
- Rahman ve rahim olan Allah'tı.O çok bağışlayan,pek esirgeyendir.Her hata yapanı cehennemde yakan değil,her tövbe edenin tövbesibi kabul edeceğine dair söz vermiş olandır.
A- Senden paranı istemiyoruz.istesekte vermezsin.Biz senin inancına direnemeyiz.
- Senden zaman ayırmanı beklemiyoruz.O halde bana verebileceğiniz hiç birşey yok.
- Kendi adına düşün.
- Kafana göre yaşa.Böylece nefsinin kurbanı olup,doğru yoldan döneceksin.
- Kime istersen ona oy ver.Halen islamla siyaseti ayırt edememiş arkadaş..
- Fikirlerimize itiraz edersen kimse sana zarar vermeyecek.Ama sen inançlarımla dalga geçip provokasyonunu yapabilirsin,bundan doalyıda ben zarar görmem :)
- Bize karşıysan kimse senin bir ucubeye hizmet ettiğini düşünmeyecek.Eğer bu sözünde sadık olsaydın halen böyle topikler açıyor olmazdın.
Dinimizi öğrenmeye niyetin varsa değiştirilmiş yerleri oku ki böyle kulaktan dolma islam bilginle gelip,gitme boyna..
Herşey açık ve net bir şekilde senin kozlarınla sana anlatıldı.Şimdi sen bugunden sonrada bu tip şeylere devam ediceksin.Konuyu illk gördüğümde yorum yapmadım.Lan dedim adam haklı gerçekten böyle düşünenlerde war.Dedimki lafı islama değil,böyle düşünenleredir.Ama bu i ve a karsılastırmasından sonra nasıl bir fitne fesat çıkartıcı olduguna bir kez daha şahitlik ettim.Aslında senin gibilere cevap bile vermemek lazım ama madem senin sesin çıkmaya devam ediyor bunca açıklamalardan sonra bende senin 3-5 topiğine sinirlenip susacak değilim.Bir aralar forum cw ye döndü diye tüm dini konular silinmişti.Hadi bakalım seninkiler ne kadar daha devam edicek..
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------İ
- Paranı istiyoruz.
- Her gün bize zaman ayıracaksın.
- Bize itaat edeceksin.
- Kendini düşünmeyeceksin.
- Sadece bizden olanlara oy vereceksin.
- Bize karşı çıkarsan, cehennemde ebediyen cayır cayır yanacaksın.
- Bizden olmayanlar farkında olsa da olmasa da şeytana hizmet ediyor.
A
- Senden paranı istemiyoruz.
- Senden zaman ayırmanı beklemiyoruz.
- Kendi adına düşün.
- Kafana göre yaşa.
- Kime istersen ona oy ver.
- Fikirlerimize itiraz edersen kimse sana zarar vermeyecek.
- Bize karşıysan kimse senin bir ucubeye hizmet ettiğini düşünmeyecek.
1 - insanlar birşeye inanmak isterler. doğru ya da yanlış olabilir inandıkları şeyler. ancak kim neye inanırsa inansın ekonomik desteğini o kanala yönlendirir. bu huzur bulmanın bir argumanıdır insanlar için.2 - insanlar zaman ayırdıkları birçok şeyde yine huzur bulmazlar. ve eğer zaman ayırma şekillerini belirtmeseydi inanç mekanizmaları bu büyük bir boşluk olurdu insan hayatında.
3 - insanların ömrü bişeylere itaat etmekle geçiyor zaten:)
4 - insanlar kendilerini düşündükleri için inançları doğrultusunda hareket eder aslında. itaat etmek tanrıyı mekanında daha rahat ve sıcak bir ortamda olmasını filan sağlamıyor. ne yapılıyorsa itaat adına, kendi iyiliği adına yapılıyor insan tarafından.
5 - insanların mantıkları farklı çalışır. senin ya da onun mantığı olacağına inancıma göre benim tanrımın mantığını tercih ederim.
6 - politika bunun içinde yoktur. katılıyorsa bu insanların hatasıdır. bunun için oy verenler nekadar suçluysa bu memlekette, böyle bir tutumda olduğu için memleketi iyi yönetebilecek kişilere oy vermiyorsan sen de onlar kadar suçlusun. politikada memleketi refaha kavuşturacak kişilerin dünya görüşüne bakılmaksızın oy verilmes igerekir. çünkü insanlar açlıktan ölür hale gelicekler yakında:) bu hale getireceklerse eğer, hangisi olursa olsun onlara lanet olsun. yok bişeyleri çok daha güzel yapacaklarsa, yine hangisi olursa olsun allah razı olsun.
7 - her inançta vardır cennet cehennem.. ve insanlar bu hayatta yaptıkları iyiliklerin karşılığının olmadığına inansalardı nasıl davranırlardı bir düşünün.. ya da yaptıkları kötülüklerin cezası olmayacağını düşünseler.. bence insanın içinde bir emniyet teşkilatı olması güzel.. vicdan denilen şeyden bahsediyorum.
ve son olarak ; paramız , zamanımız, sadakatimiz, düşünme şeklimiz, yaşama şeklimiz, verdiğin oylar, fikirlerimizle yanında ya da karşısında olmamız .. hiçbir inançta , tanrının bunlara ihtiyacı yoktur. herkesin aklı var , anasının aklı var;) gözlerini açsınlar ve kimsenin piyonu olmasınlar. dini kullanarak menfaatlerini doyuran insanlara kendimizi kullandırmadan da mütedeyyin olabiliyoruz..
-
ultrAsker bunu yazdı:
Ben bu Allah var mı? Din var mı? triplerine 13 14 yaşlarında giriyodum gelişimini tamamlayamamış arkadaşlara başarılar
-----------------------------cevap yok ama anlamak istemeyenler olunca kargaşa çıkıyor işte kanıtsız şeyleri boşuna kanıtlamaya çalışmayın çünki kanıtını kimse bulamadı.