folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Ve Var Olmak Üzerine

Tanrı Ve Var Olmak Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Ateistler yaratıcı var mı yok mu tartışadursun zaman hızla akıyor.Ölüm yaklaşıyor.İnananlara göre ölümsüzlük ateistlere göre yokluk...

Ateistlerin haklı olduğunu düşünürsek yani ölünce yokolup toprağa karışacaksak inananlar hiç birşey kaybetmez.Çünkü zaten toprak...

Ama inananların beklediği olaylar gerçekleştiğinde ateistler keşke kelimesiyle bütünleşecekler.

Yani ateistler inanç kurallarıyla yaşamak istemedikleri için inkar ediyorlar.Bir bakıma inanç kurallarıyla mutlu olunamayacağını ve hayatın amacının zevklerde olduğunu iddia ediyorlar.Oysa ki dinin amacı insanı dünyada ve sonrasında mutlu etmektir.Şüphesiz ki insan inanarak ta mutlu yaşayabilir.

İslama göre helal olan yiyecek içecek ve maddi manevi ihtiyaçlar insan mutluluğu için gayet yeterlidir.Mutluluk denen şey zaten fıtratın tatminidir.Ateistler çok kötü bir kumar oynayarak (az ve değersiz bir dünyalık eğlence) yaratıcının var olma ihtimalini yok sayarak keşke kelimesine adım adım yaklaşıyorlar...

Ve hiçbir ateisti bir başkası inandıramaz.Herkes kendinden sorumlu ve sadece kendine güç yetirebilir.

Ve bir başka iddialı soru."beni yaratırken bana mı sordun ?"

sormadığını nerden biliyoruz ? ..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------

ben hatırlamadığım için biliyorum

peki sen sorduğunu nerden biliyorsun?

bana 1 kişi çıksın desin ki ben hatırlıyorum 1 kişi çıksın 7 milyar kişiden

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

ben hatırlamadığım için biliyorum

peki sen sorduğunu nerden biliyorsun?

bana 1 kişi çıksın desin ki ben hatırlıyorum 1 kişi çıksın 7 milyar kişiden

hatırlasan acaba dünyaya gelmenin ve irade sahibi olmanın bir anlamı kalır mıydı ?

özgürlüğün için hatırlamıyorsun.eğer inanırsan hatırlamış olursun ve hatırladığın için ödüllendirilirsin.hatırlamayanlar cezalandırılır...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

sence de söylediklerin saçma değil mi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBarky
    DjBarky's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

canım kardeşim nasıl bir anlayıştır bu şeytan nasılda sömürüyor duygularını ? arkadaşın bahsettikleri nasıl olurda sacma gelir nasıl olurda mantık buna karşı cıkar ?

Hayat, cinsel ilişkiyle bulaşan ölümcül bir hastalıktır. http://www.youtube.com/watch?v=qd4O2AtXYSo
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

DjBarky bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

canım kardeşim nasıl bir anlayıştır bu şeytan nasılda sömürüyor duygularını ? arkadaşın bahsettikleri nasıl olurda sacma gelir nasıl olurda mantık buna karşı cıkar ?

evet haklısın sevgili kardeşim

hatırladıklarıma değil kendime değil size inanmalıyım

affedin beni

(bakınız imzam)

=D

sayenizde imana geldim şu an ezan okunuyor bana müsaade camiye gideyim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elfkrc
    elfkrc's avatar
    Dişi

PanxeR bunu yazdı:

elfkrc bunu yazdı:

ateistler aslında içten içe tek bir yaratıcının varlığı fikrine katılırlar, ama onlardaki gurur, inat ve isyankarlık öyle büyüktür ki bildikleri halde inkar ederler. insanın tek yaratıcı olduğuna inanması o kadar zor değildir bunu için çok uğraşmaya gerek yoktur, bütün önyargılardan uzaklaşmış bi şekilde düşünmesi yeterlidir. evrende eşsiz bir düzen vardır, muhakkak ki bu düzeni sağlayan bir güç olmalıdır...

1. mesajda sorduğun soruya gelince inananlara göre zaten dünyaya geliş amacı budur, biz bu dünyaya sınav için getirildik sonra hesap sorulacak. Allah insanlara nefis vermiş ve akıl vermiş. akılna mı uyacak yoksa şeytanla işbirliği yapıp nefsine mi? bu da kader-kaza konusuyla alakalı. ki o apayrı bi konu hep yalış anlaşılmış bi konu...

ateistler deme ateistlerin bazıları de , benim hiç de öyle bir düşüncem yok.

asıl sorunum şu hayatı adam gibi yaşamak için illa tutunacak yada burası bir sınav yeri iyi davranalım iyi yaşayalım yerine içimizden iyi gelecek şekilde yaşamamız ,  birinin hırsızlık yapmaması için illaki dindar olması değil sağlam bir vicdana sahip olması gerekli  bunun güçlü olduğu bir toplum sürekli gelişir.

yani hayatın tadını da alarak yaşamak kurallara bağlı olmadan içinizden geldiğince çok daha anlamlı..

tamam ateistlerin bazıları :)hayatın tadına varmak inanmana engel değil. bizim için hayatın tadına varılacak biryer vardır ki bu da gerçek hayattır, ahirettir. kuralsız hayat olmaz zaten bu sadece din yada inanmak için geçerli değildir. sosyal, siyasi, ailevi.. her türlü konuda yazılı yada sözlü belirlenmiş kurallar vardır bu kurallar çerçevesinde düzen vardır, insan öyle bir varlıktır ki kurallar kendine zor gelmesine rağmen, kuralları kargaşaya tercih eder bi süre sonra... bu açıdan düşün yani. vicdanın temelinde de inanç yatar, sen inanmazasan bu hayattan sonra sadece toprak olup yok olacağını düşünürsen az ya da çok yaşamışsın fark etmemeli o zaman, önemli olan dolu dolu, senin deyiminle adam gibi yaşamak olmalı. o zaman senin vicdanlı olmanın sana hiçbir getirisi olmaz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Saat sabahın kaçı olmuş :) Gençler derin konulara dalmışsınız, haydi gelin kahvaltı hazırladım beraber zıkkımlanalım, omlet bile var, anasını satayım :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBarky
    DjBarky's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

DjBarky bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

evet haklısın sevgili kardeşim

hatırladıklarıma değil kendime değil size inanmalıyım

affedin beni

(bakınız imzam)

=D

sayenizde imana geldim şu an ezan okunuyor bana müsaade camiye gideyim

O halde ne bize ne hatırladıklarına inan imzanda belirttigin gibi ALLAH' a inan. En azından biz sana Allah' a inanman konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz en azından sana kötülükten bahsetmiyoruz biz Hissediyor ve inanıyoruzki seninde inanmanı istiyoruz inanmaktan kastım ben bundan sonra inanıyorum demekle olmuyor tabiki ama en azından denemelisin denemedigin ve bilmedigin bir konu hakkında yanlış ithamlarda bulunuyorsun bak gene söylüyorum istersen ben sana yardımcı olablirim istedigin yerde uygun bir zamanda inan gelirim kendim yapamasam bile seni yanlış düşüncelerden arındıracak mübarek insanların yanına götürürüm vallahi billahi...

Hayat, cinsel ilişkiyle bulaşan ölümcül bir hastalıktır. http://www.youtube.com/watch?v=qd4O2AtXYSo
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hangi düşüncenin yanlış hangisinin doğru olduğuna nasıl karar verirsin Barky?

herkes senin gibi "benim bildiğim doğru" derse gerçek nerede?

adamı müslümanken ateist yapacaksınız

daha önce de forumda yazdım ateistlerden çok müslümanlar beni ateizme itiyor

lakin ilk mesajımda belirttiğim durum söz konusu

Toplam Hit: 6908 Toplam Mesaj: 46