Tarayıcıda Geri Butonunu Yakalamak
-
burda üste 2-3 kategori geçtikten sorna geri butonuna tıkladığınızda sadece url değişecek.
Tarayıcıya basılan geri butonunu bir şekilde yakalayabilir miyim ?
yada url değiştiğinde nasıl yakalayabilirim ?
-
şu siteye üye oldum olalı seni tanıyorum ve üye oldum olalı sen durmadan projeler yapıyosun :)
-
napim abi sıkılıyorum :) sıkıldıkça birşeylerle uğrşıyorum.Sonra onlardan da sıkılıyorum.Al baştan tekrar.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
napim abi sıkılıyorum :) sıkıldıkça birşeylerle uğrşıyorum.Sonra onlardan da sıkılıyorum.Al baştan tekrar.
-----------------------------yerli chatrulate yap :) kameralı
-
:D ahahah yerli abazan alert.. nasıl boğuşucam onlarla.
yok bu proje iyi olacak kıbrıs için.Sadece proje değil bir sürü sorun var burda öğrenciler için.Onları çözücek.Ondan üstüne gidiyorum :)
-
Url değişcek derken, o url yemi yönlenicek sayfa. Yoksa görüntü olarakmı değişicek
Edit:
http://www.google.com.tr/search?q=dedect+back+url&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a
http://www.contentwithstyle.co.uk/content/fixing-the-back-button-and-enabling-bookmarking-for-ajax-apps/
buralarda işine yarayan şeyler çıkabilir
-
DE5TROY3R bunu yazdı:
Url değişcek derken, o url yemi yönlenicek sayfa. Yoksa görüntü olarakmı değişicek
-----------------------------hocam şimdi # olduğu için işler karışıyor.
site.com/#!/bisey/ sayfasından
site.com/#!/baskabisey/
sayfasına geçildiğinde , geri dediğimzide tarayıcı # olduğu için sayfayı yenilemez.Çünkü ajax ile çalışıyorum.İStek gerekir.
Tarayıcının geri butonu yakalama imkanı varsa , mesela ;
browser.go(back)
tarzı birşey ile işime yarar.Yada url değiştiğinde bir fonksiyona yönlendirebilirsem yine tamamdır.
-
şöyle birşeymi
<a href="javascript: history.go(-1)">Back</a>
-
abi hayır onu sen yönlendiriyorsun.
gir buraya.Yukarıda başka bir kateogirye tıkla.Sonra geri bas anlayacaksın ne demek istediğimi
-
hocam konuyla alakalı değil ama :D tasarımın çok güzel olmuş sadece ufak bir tavsiyem var bu kadar fazla efekt kullanma içerik arttıkça js mallaşıyor daha ufak efektler kullan.
-
sokoban bunu yazdı:
hocam konuyla alakalı değil ama :D tasarımın çok güzel olmuş sadece ufak bir tavsiyem var bu kadar fazla efekt kullanma içerik arttıkça js mallaşıyor daha ufak efektler kullan.
-----------------------------teşekkürler hocam.Şimidlik tasarım üstünde çalışıyorum zaten jquery'ye baktım da gerçekten çok gereksiz şeyler var şimdi.Onları nasıl temizleirm bakıcam.Büyük ihtimalle biraz daha tasarımı oturtayım (kategoriler falna nerde olacak) daha sonra kendi javascript efectleri yapıcam.
ajax yüklemesi, birde toggle, fadeın/out efektlerinden başka bir işime yaramadı jquery.Birde ücretsiz sitede daha mysql sorguları yokken böyle ağır gibi oluyor.Binbir takla atıyorum yok.
kafama göre bir şekilde tekrar düzneleyeceğim.1-2 şey var onları sitenin neresine oturtabilirim diyorum ondan böyle :) yani özizleme gibi birşey.Hepsini oturtunca kodlamasını temizleyeceğim.Benim gibi performans manyağı biri için bu site birazcık ağır kaçıyor :)