Taşınır HDD Düşürdüm Yardımcı Olabilecek Var Mı?
-
başlıkta da yazdığım gibi hd düşürdük çalışmıyor hdd üzülmüyorum içindeki bilgiler gitti içim cız ediyor içim acıyor olay mahalini anlatayım:
Şantiyede kaldığım için iki katlı ranzalar var koğuşta üstten hdd alayım derken ellerde parmaklar eksik bir an unuttum hoop ordan düştüğü gibi ayaklarımın altına zıng zong tung tong diye bunlardan birine benzer bir ses geldi düşmenin etkisiyle sonra yusuf yusuf diye hdd taktım ama tık yok çalışaı sallayınca bir ses geliyor ufak bir parça sallanıyor içinde açayım dedim tornavidam yok yapabilecek müürit arkdaşlar varmı kargoyla adrese postalasam ücreti neyse ödesem
AMD-X yapabileceğine güveniyorum ama telefonu yok bende olan arkadaşlar varsa bir kendisiye irtibat kurayım bir ara numarası vardı tlefona format atınca tüm numralar gitti.
Saygılar.
-
geçmiş olsun hocam ama hdd içi açılınca bir daha çalışmaz diye düşünüyorum ancak üretici firma yapar heralde :( işallah kurtarırsın dosyalarını...
-
mYMusti bunu yazdı:
-----------------------------geçmiş olsun hocam ama hdd içi açılınca bir daha çalışmaz diye düşünüyorum ancak üretici firma yapar heralde :( işallah kurtarırsın dosyalarını...
-----------------------------Alakası yok.Sök hddyi kutusundan pcye bağla direkt, öyle de görmüyorsa soğuk su iç hdd bozulmuş.
Tamir olabilir ya da veri kurtarılabilir ama tuzlu oluyo hdd tamiri.
Eğer pcye takınca çalışıyorsa kutu bozulmuştur, başka harici hdd kutusu al ona tak kullanmaya devam et :)
-
torpedo_XL bunu yazdı:
-----------------------------mYMusti bunu yazdı:
-----------------------------geçmiş olsun hocam ama hdd içi açılınca bir daha çalışmaz diye düşünüyorum ancak üretici firma yapar heralde :( işallah kurtarırsın dosyalarını...
-----------------------------Alakası yok.Sök hddyi kutusundan pcye bağla direkt, öyle de görmüyorsa soğuk su iç hdd bozulmuş.
Tamir olabilir ya da veri kurtarılabilir ama tuzlu oluyo hdd tamiri.
Eğer pcye takınca çalışıyorsa kutu bozulmuştur, başka harici hdd kutusu al ona tak kullanmaya devam et :)
-----------------------------kutudan değil kutuyu söktüm birşeyi yok hdd sorun vr 2.5'' lik toshiba marka hdd takınca enerji gidiyor donüyor hdd duruyor dönüyor dutuyr
-
benim bahsettiğim hdd için di ki zaten belirtmiştim hdd diye dosyalar çok çok önemli ise üretici firma veya bu işi özellikkle yapan yerler var onlar da pahalı söylendiği gibi.
-
hdd sağlamdır. çok eski bi model değilse elektrik kesildiği anda (düşme anı), iğne metal plakadan ayrılır ve data bozulması yaşanmaz.
içinde sallanan şey, harici kutunun elektrik devre yada usb aktarım aksamındaki kopukluğundan kaynaklanmaktadır.
yapıcağın harici kutuyu sök. hdd yi çıkar. en yakın pc ciye git. ayak üstü ordaki bi kutuya baglat çalıştığını gör.
aynı yerden al yeni bi kutu bağlat.10 - 20 lira bişe harici 2.5 sata kutu.
kolay gelsin..
-
hocam zaten onun içinde normal hdd var. Sadece dışına zarar gelmiştir büyük ihtimal. Rahat kurtarırsın bence.
-
Paran varsa verilerin önemliyse http://www.mydisk.com.tr/
-
oo ben konuyu yeni gördüm pm' falan atmışsın abi dikkat etmedimde ne sıkıntın var diye..
ücretinde değilim ben, sen bi gönder bakalım umarım yapılacak gibidir.
ses geliyo tıkır tıkır ha :| abi o taklaya gelmiş gibi görünüyor.
ahmetin ( kaygusuz ) hdd kadar şanslı olmayabilir.
board ısmarladım taa ankaradan geldi oda sıkıntılı çıktı kıl gibi lehim var diyotları ağlattı beni bi gün uğraştım ama o hdd'yi stabil çalışırken gördüğümde acayip mutlu oldum.
yani anlattığın durumda ise ...
neyse ben adresi sana göndereyim sen kargola.
-
sevgili canım abim, üzülerek söylüyorum ki tüm teknik müdahalelere rağmen hdd'yi kurtaramadık. ( doktor gibi oldu lan :D )
hdd okuyucunu büyük bir anı olarak saklayacağım.
bord değişimi iğne kolu aklına ne geliyorsa hepsini değiştirdim.
tıkırtı içeriden kopan ufak bi parçanın sebebi.
ön disk kopan parçanın etkisiyle çokk minik çiziklerede sebep olmuş.
valla üzüldüm :/ bir dahakine daha dikkatli olursun.
-
bizimkini kurtardı deha amdx imiz emme askerlik resimlerim silinmiş recovery lerle kurtaramadık
valla üzüldüm evlat acısı gibi koyuyor bi tek yaşayan bilir bu acıyı :(