Taşınma Durumları - Emlak Konut Vs.
-
Arkadaşlar selam, taşınsak mı taşınmasak mı bilemediğimiz bir konunun içinde kaldık eşimle beraber. Çevremizde de fikir alabileceğimiz biri yok bu konuda. Benimde aklıma burası geldi bi yazayım tecrübesi olanlar vardı illaki dedim.
Şuan biz 2+1 100m2 bir evde oturuyoruz 3 katlı bir apartmanın 2.katındayız ama altımız market üstümüz boş karşımız park arkamız sağlık ocağı filan falan çok güzel bir konum. Müstakil gibi gayet evimizden apartmanımızdan mutluyuz komşuluk vs çok yok gayet kafamız rahat alttan ses gelir üstten ses gelir vs gibi dertlerimiz yok. Amma velakin sokakta artık araba park edecek yer yok sürekli kavga gürültü hakim, çöp konteyneri yetmiyor şikayet ile sokaktaki konteyneri kaldırttı adamın biri evinin önü pisleniyormuş diye. Bizim evin otopark girişi var eşim oraya park ediyor ben de sokağa park ediyordum adamın biri ısrarla bizim otoparkın girişine park ediyor vs vs vs eğitimsizlikten kaynaklı topluma adapte olamayan insan problemleri. Bir de evin önündeki parkta içki içen elemanlar, suriyeli çocuklar, köpek bokları, inanılmaz bir hızlı araç trafiği ve sesi. Evimizin kirası 16.000 TL :)))
Bu sebep ile ulan taşınsak mı acaba felan dedik ve Balıkesirdeki Emlak Konut projesinde bir daire bulduk. Giriş kat 90m2 2+1 kendine ait bahçesi var 20 m2 (çim toprak çevresi çit felan güzel bişey) ve direk önünde çocuk parkı var. Fakat sitede toplamda 415 Daire var. Bu da yaklaşık 1000 kişilik bir yaşam alanı eder. 7/24 güvenliği, kontrollü giriş çıkış, kapalı havuzu, spor salonu, cafe ıbıdık zıbıdık bi ton şey var. Bizde de biri 5 biri 2 yaşında çocuk var ellerinizden öper. Düşündük ki çocuklar evden direk çıkıp parka gidebilir, anneleri onları mutfak penceresinden rahatlıkla görebilir, siteden çıkamazlar, büyük oğlan paten sürüyor sürekli, sitede arkadaşları olur akşamları oynarlar vs vs. özellikle sordum 20 m2 bahçeyi müstakil olarak kullanbiliyormuşuz masa sandalye şemsiye vs atıp takılabiliyormuşuz. Bende dedim çocuklar güvenli bir şekilde parkta arkadaşlarıyla oynarlarken masaya kahveyi laptopu koyar takılırım felan güzel hayaller kurduk :)
Daha önce böyle bir yoğun bölgede yaşamadık açıkçası korkuyoruz. Eşimde bende etliye sütlüye dokunmayan kendi halinde mütevazi insanlarız ama sokaktaki arkadaşlara ne kadar mütevazi yaklaşssakta karşılığı otopark girişine park etmek oluyor ve eşim sabahın 6sında beni ve çocukları uyandırmamak için işe yürüyerek gitmek zorunda kalıyor. (20 - 25 dk.) Sokağımızın ve mahallemizin biraz standartı düşük böyle dediğim içinde kendimi rahatsız hissediyorum ama bence böyle :D
Ama bu zamana kadar böyle bir toplulukta açıkçası yaşamadık ne gibi ortak problemlerimiz olabilir? Müstakil bir apartmandan oraya taşınsak ne gibi olası dertlerle karşılabiliriz. -
Bu arada iki konumda işyerlerimize ve çocukların okullarına çok yakın (5-10 dk.) Konum değiştiğinde uzaklık vs sorun yaşamayacağız o evin de kirası 27.000 TL şuanki ev 16.000 TL. Şuanki ev 5 yıllık o ev sıfır ve balıkesirde deprem muhabbetleri çok sürekli sallanıyoruz, emlak konut deprem açısından daha güvenli geliyor bize nedense daha sağlammış gibi düşünüyoruz. Etkenlerden biri de bu.
-
Öncelikle bu daireyi alıyor musunuz kiralıyor musunuz onu yazmamışsın?
çocukların ciddi eğitim masrafı olan kısma gelmemişsiniz ve 2 otomobiliniz var. Eğer almıyorsanız ilk önce bu çok ciddi değerlendirilmeli.
Otomobil her sene reel değerini kaybeden bişidir. Ev ise bakidir.
Bence eğer ediyorsa ilk önce otomobilin birinin kafasını kesin satın, peşinat yapın ve krediye girin. Yakın faizlerin düşmesiyle yapılandırma vs kredili ev alabilmek çok karlı aslında şuan ama 1-2 sene zorluk çekersiniz tabi.
20000 kira gideri, otomobilin de gideri hiç yoksa bi 10000 vardır bakımı sigortası yakıtı vs. 30.000 tl niz her ay çöpe gidiyor. Daha doğrusu ok konfor olarak dönüyor ama servetten yiyor. Gençken ev almaya bakınız.
-
Abt bunu yazdı
Bu arada iki konumda işyerlerimize ve çocukların okullarına çok yakın (5-10 dk.) Konum değiştiğinde uzaklık vs sorun yaşamayacağız o evin de kirası 27.000 TL şuanki ev 16.000 TL. Şuanki ev 5 yıllık o ev sıfır ve balıkesirde deprem muhabbetleri çok sürekli sallanıyoruz, emlak konut deprem açısından daha güvenli geliyor bize nedense daha sağlammış gibi düşünüyoruz. Etkenlerden biri de bu.
27000 kiraya vermek çok akıl işi değil mürit bak başkasına ev alıyorsunuz. 5-10 dk lık yerler için otomobil tutmaya bile gerek yok. giriş filan 2-3 m e bişi bulun kurtarın kendinizi.
-
Evet çok detaya girmedim aslında biraz gireyim.
Eşim sabah 6da işe gittiği için çocukları evde bırakıp onu işe bırakamıyordum, sabah 6da hava karanlık oluyor yürüyerek gitmesi de bana pek güvenli gelmiyor ne biliyim o yüzden 2.otomobili devre dışı bırakma olayı pek mümkün değil. Gerçi ona da otomobil demeye gerek yok çünkü elektrikli fiat topolino :D bize herhangi bir yıllık yükü olmasın sigortası kaskosu benzini bakımı vs o yüzden böyle bir tercih yaptık hanımda bundan gayet memnun :) pazara gidiyor markete gidiyor çocuklarla haftasonu bi yerlere gidiyorlar vs.Bu daireyi kiralıyorum çünkü şuan alım gücüm malesef yok alamam alsam da ödeyemem 7-8 M TL den bahsediyorlar. Çocuklarda şuanlık bir eğitim masrafımız yok tam gün devlet anaokuluna gidiyor biri diğeri seneye anaokuluna başlayacak fakat o da aynı devlet okuluna gidecek. Okuldan da öğretmenlerden de eğitim anlamında çok memnunuz. Kira meselesine gelirsek şuan hali hazırda kiracı bulunan fakat konum olarak bize ters istikamette olan bir evimiz var ve oradan kira gelirimiz 29.000 TL. Kira meselesi canıma tak edip pandemi de hayvan gibi kredi asılmıştım ev alalım flan diye sonra olanlar oldu zaten bizim çektiğimiz kredi çerez oldu bitti gitti filan öylelikle almıştık o evi de :)
Benim burada çekincem böyle bir toplulukta yaşan eden var mı. Aman bilader gelme dışarıdan gözüktüğü gibi deği, evler göt göte herkes üst üste felan. Tabi her toplu konut projesi farklıdır net bir yorum olmaz ama yine de bir öngörü olur mu bize diye bişey yakalarmıyız diye yazayım dedim. Çünkü taşınırsak en az 5 sene kıpırdamayız yine. -
Araba konusunda
Olum benim bahçemin içine park ediyorlar.
O işi kafaya takma , 1 arka sokağa park et gitsin.
Olmadı 2 sokak yürü .
Çocuk hedefli plan önemli . Ev satın alabilirsen o daha iyi .
27k kira koymazzsa yeni bina daha iyi .
-
2+1 90m2 giriş katta bir daire için 27k bana göre çok, artı bir de aidatı var. Her sene de zamlar çabası. Konutun sosyal imkanlarından bence çok etkilenmeyin çünkü zaten ulaşım derdiniz yok. Çocuklarınızı istediğiniz yerde eğlendirebilirsiniz. Giriş katlar genellikle soğuk olur. Ayrıca (pek olacağını zannetmiyorum) olası bir mutfak veya tuvalet ana gider borusu tıkandığında ilk giriş katları basar. Bu gibi dertlerle de uğraşmanız gerekebilir. En üst katlardan da daire bakmayın, oranında sıcaklık, soğukluk, yalıtım sıkıntıları oluyor(yeni binalarda pek olmaz). Bence az kat, az daire, ara kat ve en önemlisi nezih bir mahalleden daire bulmaya çalışın.
-
Hocam giriş kat dairenin kendine has zorlukları vardır.Aile olarak kahvaltı yapamazsın(göz önündeyse,kıyafetleri asamazsın,her geçen içeri bakma gereği duyuyor gibi gibi..Kalabalık yerlerde site yönetimleri oldugu için esasen o tarz yerleren daha sorunsuz diyebilriz.Burada sorun olunca o kişi ile değil yöneticiye durumu izah etmek gerekecek.İşim gereği çok kalabalık sitelere giriyorum en sorunsuz yerler oralar oluyor diyebilirim.Temizlik yapacak kişi belli,görevli belli sorumlu belli
Ek olarak birisi araca zarar verse 1 yıllık kira farkı kadar belki masraf edersin
SaNaL_AjaN tarafından 05/Kas/25 14:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Zemin kattaki dairenin üstünde veya çevresinde cam, balkon varsa sıkıntı olabilir. Sürekli balkondan, camdan bir şeyler çırpan, atan, silkeleyenler oluyor.
O yüzden yeni siteleri genellikle camsız balkonsuz yapıyorlar, sizinki de öyleyse pek sorun yaşayacağınızı sanmam. Ancak yine de site içinde zemin katta oturan başka birini bulup sorun.
-
Abt bunu yazdı
Bütçeni, ev ekonomisini etkilemeyecekse düşünmeden taşınmalısın.
-
Hocam kalabalık sitede oturan biri olarak söylüyorum ortalama 250 daireli bir sitede 7 yıldır yaşıyoruz genel olarak çocukların sosyalleşmesinde ve efor sarfetmesi konusunda önemli bir rol oynuyor yeni arkadaşlıklar vs benim de kardeşim bu evimize taşınmadan aşırı asosyal bir çocuktu fakat şuan sitedeki arkadaşlarıya gayet iyi anlaşıyorlar site güvenliği vs çocuk konusunda dikkat ediyorsa taşınmanızı öneririm tabi kalabalık bir siteye taşınmanın eksileri de bulunuyor örneğin çocuk sesleri park sorunu vs.