Tavuk Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Tavukla ugrasacagina keske konserve balik alsaydin.

Hoca ton balığını haftada 2 defa tüketiyorum zaten. Fazlasini önermiyorlar. Hem tavuğun 100 gramında 20-25 gr protein var. Konserveye gorede daha ucuz.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

yüzey hacmini arttır :) yani daha küçük parçalara böl :D

der die das
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

düzenleme: neyse tartışma çıkmasın

GusFring tarafından 12/Şub/14 08:32 tarihinde düzenlenmiştir

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLaBLa
    BLaBLa's avatar
    Erkek

Ben gunde yarim kilodan biraz fazla tuketiyordum, ayni bikkinlik bende de olusmustu. Gogusleri nasil stokladin bilmiyorum, ben dogrudan benim yontemi anlatayim.

Ilk satin aldiktan sonra nefret ettiriyor ama dondurucuya atmadan once gogusleri iyice temizle/yika ve sotelik olarak dogra. Denedigim marketlerde yapilani begenmedigim icin ben tum gogsu alip evde kendim hallediyordum. 13-14 kilo gogsu isleyip dondurucuya atmak yaklasik 3.5 saat aliyor.

Dondurucuya buzdolabi posetlerine koyup at. Posete doldurduktan sonra duzlestir elinden geldigince, kitap gibi olsun. Dondururken ve cozdururken kolaylik sagliyor.

> Ben her defasinda ~2 kg pisirip buzdolabina atiyordum, bitince de tekrar...

Benim tarif: Icine sadece tavuk gogsu, tuz, kimyon ve baslangic asamasi icin biraz su giriyor. Teflon tencere kullanmak sart. (Yoksa 2-3 yemek kasigi yag koyup basinda dikilmen gerekecek).

Donmus tavuklar derin-genis bir tencereye al, tavanin dibini kaplayacak kadar (cok az) su ekle.

Orta ateste, tavuklari kaliplarini arada bir ters cevirerek pisir. Tavuklar gevsedikce kaliptan kazi/ayir. Kalibi tamamen dagitinca kapagini kapat, pismeye birak.

Epey su birakacak tavuk. Suyunun yarisini cekince tuzunu at. Suyunun tamamina yakinini da cekince kimyon kullan (kimyon candir, cimri davranma).

Suyunu tamamen cektirince de sogumaya birak. Ideali buzdolabina cam bir kaba koyup kaldirman olur, temiz oluyor.

Bu sekilde pisirmek yarim saat civarinda aliyor (benim sotelik tavuk buyuklugune gore). Yag kullanmak gerekmiyor. Yemek ne ise ona katiyorum artik. 10/10luk da tadi oluyor...

> Agirlik/kalori/makro hesabi yapiyorsan; pisirmeden once tavugunu tart, kenara yaz (diyelim ki: 2kg). Pisirecegin tava/saklama kabinin darasini al, tavuklar soguduktan sonraki net agirligi da al (1300 gram olsun). %35 kaybin olmus olacak. Yemekte 130 gram kullanirsan 200 gram ham tavuk kullaniyor olacaksin demektir.

>Ocagin atesine gore, ben benim kayiplari hep %36 ( yuksek ates) ile %24 ( kisik ates) arasi gordum. Kalori hesabi yaptigim icin her defasinda hesapliyordum...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek

Vücüt çalışıyorsan peynir altı suyu tozu tüket hocam.

Et falan yapıyorsan fazla pişirme önerim haşlanmış olarak yemen bu şekilde biyo yararlanım artar.Bir tavuk göğsünden 25 gr proteın alırım dıyemezsin bu senin pşirme şekline göre değişir.Haşlamadan sonra suyu dokme onunla da pirinç bulgur falan yap.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

tavuk kıyması alıp köfte veya böyle sotemsi şeyler yapabilirsin. tavuk kıyması yoksa da kendin tavuk alıp aldığın yerde çektirebilirsin.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

14 yaşında mı başladın badiye :f

3 yıl deneyimi olupta bunun cevabını bulamamakta ayrı bir ironi tabi

17 olduğumu nerden biliyorsun sen? :S Şok oldum gerçekten. Ama yine de cevabını vereyim. 3 yıldır yapıyorum evet fakat düzensiz beslenme ile. Onume ne gelirse onu yiyordum. Tabi spor yaptigim için biraz dikkat ediyordum ama çok sallamıyordum.

Şuan elime geçen para beni 7-8 ay düzenli beslenmemi sağlar, gerisine sonra bakarım. Aynen dediğiniz gibi beyler ince ince kıyıp öyle pişiriyorum 30 dakika. Dediklerinizi bi araştırayım bakalım.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

tavuk problemi deyince bende zeka sorusu falan sandım.

Öyleyse neden girdin konuya :D

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

O yediğin şişirme tavuklara dua et sen. Sana memleketten bir tavuk getiririm, 1 hafta pişirirsin yemek için. Arz talep ! Bu gidişle 3 dk da haşlanan tavuklar yapacaklar.

Aga bizim tavuklarıda kesip atıyor düdüklüye saatlerce pişmiyor ama piştikten sonra bi yiyorsun sanki kırmızı et. O hazır tavuklardan tat alamıyorum artık.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 4944 Toplam Mesaj: 40