T.C. Kimlik Numarasını Ezberleyenlerin Tamamını İlgilendiriyor
-
Ben , eşim ve iki çocuk toplam 4 kimlik numarası ve hepsini de farklı şekilde ezberledim. Ben ne oluyorum o zaman?
-
Bozo45 bunu yazdı
2+2+3+2+2
yalnız hissetmedim
-
Ben direkt soyluyorum
X milyar y milyon z bin qwe biciminde, herhangi bir yerde soyledigimde ilk etapta biraz sorun oluyor yazamiyorlar ama yavas soylersem yazabiliyorlar
-
2+3+2+4
ben yine dışlandım desene -
Abi bunu araştıranlar da bu sonuçlara göre yapılan kategorizasyonlara itimat edenler de kafayı yemiş.
Farzedin ki tc'niz 12345678901, bunu bloklar halinde mi ezberlersiniz yoksa ardışık sayılar 11 tane gidiyo mu dersiniz?
Ya da 28282828333 olsun mesela, bunu 4+3+2+2 şeklinde mi ezberlersiniz 2+2+2+2+3 yoksa şeklinde mi?
Sayı zaten içinde patternler barındırıyorsa ya da hatırlanması kişi için kolay ögeleri varsa kişi ona göre ezberler, herhangi bir sayıyı aynı patternle ezberlemez ki kişi yanlış mı düşünüyorum, ezberlenmesi gereken sayı kişiyi yönlendirir.
-
2+2+2+2+3
Benim standardım yok sanırım açıklama bile yapılmamış :D
-
1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1
Her söylediğimde çekiniyorum
-
oldwolf bunu yazdı
Abi bunu araştıranlar da bu sonuçlara göre yapılan kategorizasyonlara itimat edenler de kafayı yemiş.
Farzedin ki tc'niz 12345678901, bunu bloklar halinde mi ezberlersiniz yoksa ardışık sayılar 11 tane gidiyo mu dersiniz?
Ya da 28282828333 olsun mesela, bunu 4+3+2+2 şeklinde mi ezberlersiniz 2+2+2+2+3 yoksa şeklinde mi?
Sayı zaten içinde patternler barındırıyorsa ya da hatırlanması kişi için kolay ögeleri varsa kişi ona göre ezberler, herhangi bir sayıyı aynı patternle ezberlemez ki kişi yanlış mı düşünüyorum, ezberlenmesi gereken sayı kişiyi yönlendirir.
Aynen öyle. Sanki herkese aynı sayı verilmiş de nasıl ezberlediklerine bakılmış gibi :D Ne çalışma belli ne yapanlar...
-
oldwolf bunu yazdı
doğru diyon hocam, ve bunu dediğin için söylemezsem olmaz; "adaaaaaaa...aaam" (((:
ben işte aynen dediğin gibi hatırlaması kolay diye "07" kolay diye birazda "007 james bond" misali diye öyle ezberledim.
-
Sene 2005'te de Okudum Bu Haberi Nasip Oldu Sene 2025'te Okudum..