Tek HDD"Ye İki Windows XP Kurmak?
-
Arkadaşlar tek HDD'ye 2 tane windows xp kurmak istiyorum.Nasıl yapıcaz acaba?Ayrıca bu performans düşüklüğüne sebeb olurmu çünkü SP2 oyun oynarken problem yarattığı için ayrı bir windows kurmak istiyorum?
-
c:/ d:/ gibi ikiye böl
ben formatlarken bölmeyi biliyorum sanal pc falan o olayı bilemicem
ikisine de istediğin gibi kur sonra
hdd alanına göre
istersen 3469834862608 tane kur :D
-
c,d sürücüleri warsa windows kesin c dedir senin ,d ye de bi xp çekersin olur...
ben birine vista birine xp kurdum..Vista dan yazıyorum şu an =)=)
yalnız hdd büyük olması lasım drıver ları yenden kurman gerekiyo falan çok yer kaplar ...
-
c üzerine kere xp kur adını değiştir sadece
format atar gibi başla silme sadece yani biçimlendirme enter de yükle :) ben yanlışlıkla yüklemiştim bi kere :)
-
format atarken c/ ye deilde d/ ye format at alsana iki tane xp
-
Cd i masaüstündeyken tak ve ilerle eski windowsu silemiyorsun öle olunca [ eskiden ben format atıorm diye o sekilde eğleniordum ] ,,sonrada D ye kur ... pc acılırken sana 2 tane işletim sistemi yazar 30 saniye verir istediğini secersin .. 30 saniye sonradan deiştirilebilior xD
-
Microsoft standart olarak bir sisteme aynı anda aynı işletim sisteminden 2 tane kurulmasını engeller...
illaki ilk kurulu olan sistem 2. sistemden daha eski olmak zorundadır..
örneğin
2 tane windows 98 kuramazsın,
2 tane xp kuramazsın
xp kurulu iken 98 kuramazsın
ama 98 kurulu iken xp kurabilirsin..
2003 varken xp kuramazsın ama xp kurulu iken 2003 kurabilirsin...
yada linux varken xp kurarsan linuxu yok ederama xp kurduktan sonra linux kurarsan xpyi koruyabilirsin...
fakat, boot select programları var, örneğin paragon partition manager yazılımı ile acılışta diski saklayıp aynı anda 2 farklı xp yi sistemde tutabilirsin, diğerini acmak için yapman gereken şey sistemi paragon manager ile acıp 1. diski gizleyip 2. diski aktif etmen...
Onun haricinde özellikle windows ve linuxun birlikte kullanılımında kullanılan bi yazılım vardı ama unttum adını...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Microsoft standart olarak bir sisteme aynı anda aynı işletim sisteminden 2 tane kurulmasını engeller...
illaki ilk kurulu olan sistem 2. sistemden daha eski olmak zorundadır..
örneğin
2 tane windows 98 kuramazsın,
2 tane xp kuramazsın
xp kurulu iken 98 kuramazsın
ama 98 kurulu iken xp kurabilirsin..
2003 varken xp kuramazsın ama xp kurulu iken 2003 kurabilirsin...
yada linux varken xp kurarsan linuxu yok ederama xp kurduktan sonra linux kurarsan xpyi koruyabilirsin...
fakat, boot select programları var, örneğin paragon partition manager yazılımı ile acılışta diski saklayıp aynı anda 2 farklı xp yi sistemde tutabilirsin, diğerini acmak için yapman gereken şey sistemi paragon manager ile acıp 1. diski gizleyip 2. diski aktif etmen...
Onun haricinde özellikle windows ve linuxun birlikte kullanılımında kullanılan bi yazılım vardı ama unttum adını...
-----------------------------
abi nasıl ya ? ben 3 tane xp kurmustum ama Cd 'i masaüstünde takıyordum yani format için C nin üstüne gelip L [ sil] yapmaya calıstıkca silemiyordu.bende farklı bi isimde C ye kuruyodum yada D dede bi windows oluyordu :/ -
Makinaya format atıcam zaten.Kurarken XP'de 2 HDD'yi 2 ye bölsem.Önce C:'ye sonrada D:'ye xp kursam.Açılırken bana hangisinde oturum açmak istediğimi sorarmı?
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
Makinaya format atıcam zaten.Kurarken XP'de 2 HDD'yi 2 ye bölsem.Önce C:'ye sonrada D:'ye xp kursam.Açılırken bana hangisinde oturum açmak istediğimi sorarmı?
-----------------------------ewt soruyor ve 30 saniye verior cvp vermessen ilkini acıyor sırası ve saniyesi deiştirilior msconfig-BOOT-INI den
-
peki aynı anda hem xp hemde media center edition versiyon kurmak mümkündür demi
edit: farklı hdd lere kurmak istiyorum