"Tek Kuruş Ödemeden Dünya Turu" Böyle Bir Şeyin İmkanı Var Mı Gerçekten?
-
Ntv'de bir haber gördüm içeriği şu şekilde:
Havayolu şirketlerini kandırarak uçuşlarını bedavaya getiren 'Hobbyists' isimli grubun üyesi olan 25 yaşındaki Ben Schlappig, yaptığı dünya turu için tek kuruş para ödemedi. Uyanık yolcu, bu tatilini Instagram hesabından paylaşmaktan da çekinmedi
Havayollarının algoritma açıklarını, mil programlarını ve ödüllerini kendi lehlerinde kullanan Hobbyists'e katılan genç adam, benzer taktiklerle dünya turunu bedavaya getirmekle kalmadı, ziyaret ettiği Hong Kong, Londra ve Dubai gibi kentlerde hiçbir ücret ödemeden bedava konakladı.
Peki bu grup bedava uçuşları nasıl sağlıyor?
Bankaların yaptıkları promosyonları yakından takip eden ekip, uçuşları sırasında başlarına gelen en küçük tersliği bile havayolu şirketlerine bildirerek ekstradan mil kazanıyor.
Buna ilaveten şirketlerin satılan biletlerden maksimum karı sağlamalarına olanak veren algoritmalarını deşifre eden grup, bedava millerini en ucuz uçuşlar için kullanıyor.
Bedava seyahat sırlarını paylaşmayan grup, başvurdukları taktikler hakkında bilgi vermekten kaçınıyor.
var mı bizde de "hobbyists" üyesi? :D
baktım biraz da bir şey bulamadım hobbyists hakkında hacker kültürü gibi bir şeyler okudum sadece wikipedia'da ondan haber bana uydurma gibi geldi biraz ama değilse diye de buraya da bir sorayım dedim.
var mı bu tarz şeyler gerçekte? yoksa eskiden vardı şimdi yok falan mı? The Pudding Guy gibi bir şey mi yoksa...
haberin gereksiz kısımlarını çıkararak yazdım yukarı ama tamamı için:
bu arada adamın ismini de yazdım evet böyle bir adam var ve bolca seyehat ediyormuş ama benzeri ingilizce bir haber görmedim. kesin yalan ya...
-
aklıma sıkıysa yakala filmi geldi
-
milyar dolarlık şirketlerin bu şekilde açıkları varmıdır acaba ?
-
Bir ara toplanip yapalim bizde iyi olur :)
-
cache bunu yazdı
Dolmuşa bile binemeyiz üstüne bi araba sopa yeriz....
-
Daha uçaktan ineli 12 saat oldu ve şunu söyleyebilirim ki
Tek kuruş almadan adama kabin içinden nefes bile aldırmazlar -
Millerle satın alsan bile vergisini ödetiyorlar. Ukrain airlines uçağını kaldırmadı 6 saat bekletti, bağırdım çağırdım tehdit ettim yine de ne para iade ettiler ne bir şey yaptılar. O tür numaralar her havayolu firmasına sökmüyor malesef.
-
donanımhaber sitesi üyeleri olabilirler onlarda promosyon sapığı hepsi
-
Sosyal Mühendislik akmıştır. Elemanlar resmen hayat-hackerları.
-
RockZs bunu yazdı
Sosyal Mühendislik akmıştır. Elemanlar resmen hayat-hackerları.
heh işte bu elemanlar kim? bilgiye ulaşamadım haklarında..
-
yanak bunu yazdıcache bunu yazdı
Dolmuşa bile binemeyiz üstüne bi araba sopa yeriz....
:D:D:D:D:D:D