Telefon Çalındı Acil Yardım
-
icloud üzerinden telefonun yerini öğrenebilirsin
telefonu kitleyebilirsin
telefona uyarı sesi gönderebilirsin
eğer parmak okuma ile şifrelenmişse kırılmıyor diye duydum kıllanılamaz yani
ayrı telefona hiç bir güncellemese yapılamaz eğer icloudu aktif etmişse
tabi bunların aktif olması için o telefon sim takılıp muhakkak internete girmesi şart.
savcılıkta çözülür bu iş dostum geçmiş olsun
-
CellyM bunu yazdı
İmei ile nasıl bulunamaz bi telefon?
Bu arkadaşlar bilerek mi konuşuyor işkembeden mi sallıyor merak ettim..
Bundan en az 6 7 sene önce ben götü boklu bir samsung telefon çaldırmıştım, savcılığa başvurdum 3 ay sonra telefonu bulup teslim ettiler ki biz iphone dan, onu da geçtim 6'sından bahsediyoruz, anasını ağlatırlar adamın..
+olarak kardeşim telefon bulunur ama ne halde bulunur bilemem, yani ya hor kullanıyorlar telefonu rezil bi halde geliyor ya da sı yok hazırlıklı olun :)
+100000
bir yakınımında çalınmıştı sadece imei numarasından buldular...
ayrıca o telefona sim kartını takan tüm kişilerede işlem yapıyorlar...
-
geçmiş olsun..
savcılıga verirsen imei atılamaz ve tr içinde ise sana geri döner o telefon
icloud konusuna gelince şifreyi biliyorsanız calıntı moduna alın dıyecegım de bu sefer de adam kullanamıyacagı (cok zeki ise zaten kullanmaz) telefonu dırekt parcalar ve satar ekran vs vs zaten yenı bır telefon ıyıde para eder
o yuzden bırakın kurcalasın zaten maıl/şifre bılmedıgı surece o maılı kaldıramaz telefonu sıfırlayamaz vs vs
-
Icloud.com üzerinden appleid ve şifre ile bakılabilir. icloud veya iphone bul özelliğini kapatamaz ancak konum servislerini kapatabilir.
Kayıp modunu açar isen icloud.com üzerinden, cihazın direk konumunu vericektir.
Ancak diğer arkadaşların dediği gibi en garantisi IMEI ile beraber başvurduğu zaman çok kısa bir sürede cihaza ulaşırlar.
Tek çaresi cihazı imha etmek. Onun dışında kaçma ihtimali yok.
-
Apple Store'a faturayla birlikte gidip durumu anlatsın hocam bir ihtimal Apple kendisi kilitleyebilir cihazı.
-
arkadaşlar tüm tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. yeni yılınız güzel olsun inşallah. 31 aralık 2014 tarihi itibariyle polis telefonu buldu. ancak olay tam olarak şöyle gerçekleşmiş paylaşmak istedim.
telefon satılmaya çalışılırken gözü açık ve dürüst bir telefoncu kardeşimiz telefonun çalıntı olduğunu anlayıp adamı oyalayıp çırağına polisi aratmış. adam mevzuya uyanınca kaçmış telefon polise teslim edilmiş. polisten haber geldi. verdiğimiz imei ile eşleşince kardeşime haber vermişler. şimdi güvenlik kamerası görüntülerinden adamı tespit etmeye çalışıyolarmış. kardeşimi tekrar ifadeye ve telefonu teslim almaya çağırmışlar dün. şikayetçi oldu tabi ki. telefonuda sağ salim teslim almış sanırım.
bu arada iphone 6 cihazlarına henüz sahte imei çakamadıklarından adam anca telefonu satabilirse satabiliyor . durum mevzu bu tekrar hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.eyvallah...
-
zalimadam bunu yazdı
telefon parasını ödeyen kişinin canı fena yanmıştır.
andorid telefon almış olsaydınız bunlar olmazdı. geçmiş olsun. gitii 3 binlira
Androidi kirmak daha kokay degil mi hocam?
-
Iphone imei atalabiliyormu arkadaşlar
-
geçmiş olsun mahkemeden ümidi kes
-
Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumuna da ihbarda bulunulabilir. Telefonun size ait olduğunu teyit ederlerse telefonun hizmet almasını engelliyorlar ayrıca telefona "IMEI numaralı telefon çalıntıdır en yakın kolluk kurumuna teslim ediniz" mesajı gönderiliyor.