Telefonla Kontrol İle İlgili Elektronik Devreler...
-
bu konu ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum...ilk olarak aşağıda telefon 3-4 kez çaldığında(nokıa3310) pic bunu algılayarak çıkışı 1 yapmakta bunu apartmanın kapı otomatiğinde kullanabilirsiniz...fakat ek 1-2 devre daha ilave etmeniz gerek..anlayan anladı :D
proje1.:
http://rapidshare.com/files/98297921/telbom.rar.html
devamı gelecek...
herşey usulüne uygun olmalı...inşallah malın biri mallıp edip sazan gibi atlamaz...
-
mal gibi atlama yapmayın dedik ama bu seferde kimse fikrini sölemiyo kardeşim beni boşuna yormayın bu böyle olursa daha iyi olur ediyin bende öle bir tasarım yapım...
-
güzel bişey yapmışsın ama biraz basite kaçmış... gsm ile pic i birleştirmen hoş bişey.. Bunu biraz daha geliştirebilirsin.. Mesela benim yapmak istediğim birşey var.. Gsm ile küçük bi araba kontrolü..
-
Ufak bi mantıkla,direk gidecek araba yapılabilir telefon kullanarak,Ancak yön vermek,yani tuş kombinasyonunu uzaktan kumandaya entegre etmek fikri olan?
-
yanlış hatırlamıyorsam 877 ler dtmf sinyallerini algılayabiliyordu dtmf(siz tuşlara bastığınzda çıkan ses) yalnız biraz gecikmeli olur sanki diyte düşünüyorm yanlışmıyım? birde cep partner gerektircek kanımca yoksa knt dayanmaz :)
-
hocalar 3-4 tane devre var tasarladığım dtmf ile kontrol amaçlı onları da bitirim paylaşıcam...
bu da yukarıdaki devrenin 12f675'e uyarlanmış hali.....
http://rapidshare.com/files/98526691/payla__351___305_m.rar.html
-
bu konuyla bi ara ilgilenmiştim de cep tel ile değilde sabit tel ile olanıyla , şimdi 3310 un titreşim motoruna bağlı olarak iş yapmak biraz amatörce çünkü telefona gelicek her hangi bi mesaj da titreşim motorunu aktif edecğinden pic deki programca bu fark edilemez olduğundan problem olabilr tabi yazılım la halletmek mümkün mesela 4-5 kere clock gelmesini bekler ,1-2 kere gelirse devamı gelmezsse belli bi süre sonunda değişkeni sıfırlar falan filan neyse...
yabancı forumlarda falan bu işi yapanlar şöyle yapmış bu eski erricson t10 mu ne var onun data kablosu bağlanan portunu pic ile bağdaştırmış , protokolünü bilmek gerekyior tabi verilmişti sanırım yine adam orada şey yapıyordu mesela evdeki hareket algılayıcı sensörlerden bilgi geldiğinde alarm devrede ise hemen telefondan mesaj çekiyor işte hareket algılandı diye .. bakyim link bulursam veriyimedit...
http://www.serasidis.gr/circuits/smscontrol/smscontroller.htm
-
Hji bir TESLA COIL yapin da gorek yaw :D ben tehliklei oldugu icin ugrasmadim :D ama en kisa zamanda yapmayi planliyorumm....
-
manyetik bombadanmı bahsediyorsun ? tam anlayamadım pek ilgim yoktur güç elektroniğine ilgimi çekmez :D
-
hocam sagolasınız bunlar için bir aydır falan ugrasıyorum bu telefon+cihaz baglantısı konusunda bileln arkadaslar yardımcı olursa işi kıvırırsak beraber güzel bi calısma yapabiliriz...
-
beraber çalışmamıza gerke yok çok basit bir devre aslında o dtmf ile kontrol... 8421 e göre bitleri pic'ile taratıyorsun ama std 1 olduğunda...
merak eden olursa yan gelip yatmasın mt8870'i araştırsınlar...çok basit aslında eğer deney kiti isteyen olursa 1 adet 1f877 + kargo karşılığında hazır şekilde gönderirim...öğrenmek isteyene deney kiti direkt telefon hattına bağlayıp deneyebilirsiniz...kolay gelsin..
biraz ticaretin kimseye bir zararı olmaz herhalde :D