Telefonuma Gelen Mesaj ?
-
Selamu aleykum müridler..
şimdi telefona bir sms geldi 5955'ten, şöyle yazıyor;
Telekomunikasyon kurumunun talebi geregince hat sahibine ait TC Kimlik mumarasini bu mesaji cevaplayarak gondermeniz gerekmektedir. Turkcell
mesaj aynen noktasından harfine bu şekilde..
Daha önce aynı durumla karşılaşan var mı ?
Sosyal mühendislik mümkün mü?
-
müşteri hizmetlerini ara bence ne olur ne olmaz...
-
geçen bizim bulutbeyede geldiydi türkeseli aradı bilgilleri varmış heralde bu mesajdan sen ginede bi ara bence
-
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------Selamu aleykum müridler..
Telekomunikasyon kurumunun talebi geregince hat sahibine ait TC Kimlik mumarasini bu mesaji cevaplayarak gondermeniz gerekmektedir. Turkcell
-----------------------------sosyal mühendislik, müridim zaten tc kimlik numaran onlarda var, nüfus kağıdın yokmu onlarda, türkcell tek tek milletten tc kimlik no toplayacak değildir herhalde yani ben yollamazdım.
Edit: Turkcell'in bok yemesiymiş.
-
TC Kimlik Numarası talep mesajları Hakkında
Telekomünikasyon Kurumu tarafından tüm gsm işletmecilerinden abonelerinin TC kimlik numaralarını Merkezi Nüfus İdare Sistemi üzerinden tamamlamaları istenmiştir. Bu sebeple sistemlerimizde TC Kimlik Numarası kayıtlı olmayan abonelerimize
5955 kısa numarasından mesaj gönderimi yapılmıştır. Hattın yasal sahibi olan abonelerimizin 11 haneli TC Kimlik Numaralarını
Turkcell tarafından gönderilen mesaja cevap vererek yada 5955 ’e kısa numarasına mesaj göndererek bildirmeleri gerekmektedir.TC Kimlik Numaranızı bilmiyorsanız; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz.
TC Kimlik Numaralarının Telekomünikasyon Kurumunun bildirimi ve yasal zorunluluk sebebiyle tamamlanması gerekmektedir.
(
5955 numarasına gönderilen mesajlar ücretsizdir.)kaynak: http://www.google.com.tr/url?sa=t&ct=clnk&cd=1&url=http%3A%2F%2F64.233.183.104%2Fsearch%3Fq%3Dcache%3A1-VJb336-PMJ%3Awww.turkcell.com.tr%2Fbireysel%2Fkimliknumarasitalep%2Bturkcell%2B5955%26hl%3Dtr%26ct%3Dclnk%26cd%3D1%26gl%3Dtr&ei=GXBOSLLvBp7kwgG7vcHdDA&usg=AFQjCNGlB-5j-NpTJeuvoKVF92Ujehpvug&sig2=MlgJoz_pM4B0Ewsv0jfwqA
-
napsınlar senin T.C. kimlik nonu ? :)
-
mont-blanc bunu yazdı:
---------------------------Kardeş sana şunu sormak istiyorum; hattı alalı ne kadar oldu? çok mu eski hattın?
-
UmutxTR bunu yazdı:
-----------------------------mont-blanc bunu yazdı:
---------------------------Kardeş sana şunu sormak istiyorum; hattı alalı ne kadar oldu? çok mu eski hattın?
-----------------------------
1999'dan beri kullanıyorum -
stillalive bunu yazdı:
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------sosyal mühendislik, müridim zaten tc kimlik numaran onlarda var, nüfus kağıdın yokmu onlarda, türkcell tek tek milletten tc kimlik no toplayacak değildir herhalde yani ben yollamazdım.
bilmiyorum benim de kafamı kurcaladı, müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışıyorum.. -
Abimede geldi hattı vodafon ama mesajın altında cevap vermediğiniz takdirde hattınız kapanaktır gibi birşey yazıyordu.
-
mont-blanc bunu yazdı:
UmutxTR bunu yazdı:
-----------------------------mont-blanc bunu yazdı:
-------------------------------1999'dan beri kullanıyorum
-----------------------------Hımm tmm işte durum ortaya çıktı, o zamanlar kimliğimizde kimlik numarası bölümü yoktu. Şimdi de olmayanların kini istiyorlar işte.. gönül rahatlığı ile yollayabilirsin kimlik numaranı. 3 mesaj yukardaki bilgileri türkcellin resmi sitesinden aldım.