Telefonunuzu Soğanla Şarj Edin
-
İngiltere'de Owen Louis isimli genç iPod'unu soğanla şarj etti. Bir soğanla iPod yaklaşık 1 saat çalışabiliyor.
İngiltere'de Owen Louis isimli genç gündeme bomba gibi düştü. Metro isimli gazeteye bir röportaj veren genç bildiğimiz soğan ve enerji içeceği sayesinde iPod'unu nasıl şarj ettiğini anlattı.
Bir arkadaşanın kendisine veridği fikir ile yola çıkan 21 yaşındaki Owen, sebzelerle elektrik enerjisi üretebileceğini kanıtladı. Sebzelerin tümü iyonlar içeriyor. Enerji içecekleri ise bu iyonları harekete geçirecek karışımlara sahip.
Owen'ın kullandığı yöntem şöyle işliyor.
1- Soğanda iki tane delik açıyorsunuz.
2- Soğanı herhangi bir enerji içeceğinin içine atıyorsunuz
3- Yaklaşık yarım saat bekletiyorsunuz
4 Soğanı içeceğin içinden çıkarıp kuruluyorsunuz
5- Daha sonra iPod'unuzun USB kablosunun bir ucunu soğana bir ucunu cihaza takıyorsunuz
4- İşte. iPod'unuz 1 saat çalışacak kadar şarj ediliyorVideo:
iPod'unu soğanla şarj etti
-
Susuz meyve ve sebzeler daha sağlıklı.
-
tipe baksana ben de olsam bende şarj ederim hatta mausla bile şarj ederim ipodu :D
denemek lazım ama değişik bişiye benzio -
öyleyse tutan yok. yippe!
-
helal olsun cocuga kafası basıyor...
-
biraz fizik okuyan kişi bunun daha iyisini yapabilir mesala soğan yerine elmayla çalışanını yapalir :)
-
Bir ay sonraki haberde şöyle: "-İpod servislerinde patlama! Bozulan ipodlara parça bulmak zorlaşıyor..." XD
İpod satışları arttı... Apple ipodlarda bundan sonra soğan kullanacak falan XD Teknosada soğan günleri...
Küresel kriz insanlara neler yaptırıyor yarabbim....
-
adaptörü varsa farklı akımla şarz edilen alet patlamaz bozulmaz ama usb diyor usb de voltaj ayarlayıcı varmı bilmiyorum ama sağlıklı bir şarj yolu
+ olarak bildiniz limon elma vs vs şeylerde daha çok eletrik üreticek kadar enerji olmasına rağmen 12limonu bir birine bağlasanız 3sn aampul yakarsınız
ilk okul deneyimdi.
-
geleceğe dönüşteki amcada limondan üretiyordu ne var yani :D
-
way amk 1 saat şarj için 3 tl lik içecek bide soğan ha :)
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------
geleceğe dönüşteki amcada limondan üretiyordu ne var yani :D
-----------------------------limondaki enerji hiç bir meyve sebzede yoktur bizim bir abimiz limon ile ufak radyoyu çalıştırıyordu ordan hatırlıyorum