Telekom Ve Avea
-
Arkadaşlar burda pek konu açmıyorum, ama bu olayı öğrenince paylaşmak istedim sizlerle.
Olay şöyle: Avea hatlı telefonunuzu sessiz moda alıyorsunuz. Daha sonra başka birisi ev telefonundan avea hattınızı arasın. Cep telefonu sessiz modda çalarken kulağınızı ahizeye dayadığınızda ev telefonun ucunda olan kişinin sesini duyabiliyorsunuz. Telefon henüz açılmamaış oluyor ve sadece çalıyor, fakat ev telefonun başındaki kişi konuşuyor ve sesi gelebiliyor. Cep telefonundaki kişi konuşunca ise ev telefonundaki kişiye ulaşmıyor ( keşke ulaşsa :P )Sanırım anlaşıldı. Teyzekızından duyduk bu açığı ve denedik oldu. Yalnız bu olayı samsung cep telfonunda denedik. Onun dışında da denedik ama ortak özellikleri samsung marka olmayıp daha düşük modeller olmalarıydı. Yani ya samsung telfonlarda oluyor ya da yeni model olan telfonlarda olan bir şey bu. Deneyip görmek size kalmış. Örneklem sınırlı görünüyor. Farklı şekillerde bir açık görürseniz, paylaşınız ;)
-
du bakim 2006 sonbaharda bana da olmuştu karşıdan bi hat arıyodu galiba konuştuklarını duyabiliyordum .l
-
Motorola Mpx200 de karşı tarafı cayır cayır duyuyosun :)
Ama sadece aveada :)
-
hojam amcamın radyosundan apartmanın telsiz tellerin yarısını dinleyebiloduk :) ama cepten ilk defa duyommm
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Motorola Mpx200 de karşı tarafı cayır cayır duyuyosun :)
-----------------------------Oo süper, demek samsungla sınırla değilmiş :)
Sebebine kafa yorun var mı acep? Avea, telekomun kablolarından etkileniyor mu yani :) -
Telefonum Nokia n-gage qd ben de denedim..Ev telefonundan kendimi aradım,cep sessizde tabii..Ev telefonundaki ses geliyo :)
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Motorola Mpx200 de karşı tarafı cayır cayır duyuyosun :)
-----------------------------Oo süper, demek samsungla sınırla değilmiş :)
Sebebine kafa yorun var mı acep? Avea, telekomun kablolarından etkileniyor mu yani :)
-----------------------------Hiç bir bilgim yok, hatta hadi lan olurmu öyle şey diyordum,
Mpx220'dede oluyordu, firmada belki 50 sefer test ettik, mükemmel bir şey :)
-
vall cep telefonunu bilmeem am ev telefonalrında çok oluyor, ben birini arayacakken karşılıklı 2 kimsenin konuşmalarını duyduğum çok oldu hatta rahat duyabilmek için tlf.daki çevir sesini kesmekiçin bi numaraya basıyordum ve 3-5 dk rahat rahat dinliyordum sohbetlerini :D ama cep telefonunda işkl defa duydum
-
Bu açığı farklı yollardan kullanmak mümkün mü acaba, aklınıza gelen cin fikirler var mı? :)
-
ben beceremedim yaa :|
ulan neye el atsam kuruyor bea...
-
Denemelere göre sony ericsson'da olmadı. Ayrıca uzaktan olmuyor,mesela bursadan arkadaşla denedik olmadı.