Teleskop !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hacilar teleskoptan anlayan varmi , gorunutu pc ye aktarabilecegim yada fotograf makinesi falan bi sekilde goruntude alabilecegim , iyi guzel bi alet ariyorum.Gece kullanacam zaten.Fiyat olarak  0 ytl ile 750 / 1000 ytl arasi oynayabilir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThEDARq
    ThEDARq's avatar
    Erkek
    Karşı Apartmandaki Kızın Odasınımı İzliyicen  :D :P

|| Beyaz Atlı Prensini Bekleme,Seyize Razı Ol,Yoksa Beygire Kalırsın..||
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    valla güzel bir model biliyorsanız yazın banada lazım bir tane ama doğal olarak hiç telekosptan anlamıyorum :|

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Karsida apartman yok ki :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    hamam ?
    otel ?

vb. :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

bende bu konuda aylardır araştırma yapıyorum en iyi bulduğum alet bu .sanırım işinizi görür.

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1763

Temel adalettir .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

http://www.hepsiburada.com/vanguard-vsp-81-teleskop/productDetails.aspx?categoryid=354988&productid=sporvsp81

http://www.hepsiburada.com/meade-ds-2130ats-lnt-teleskop/productDetails.aspx?categoryid=354988&productid=spormeade29

http://www.hepsiburada.com/tele-science-dijital-kara-teleskopu-pc-ye-baglanabilir-30699/productDetails.aspx?categoryid=277042&productid=ofis30699

şunlara bak bi ayrıca 3.sü pcye bağlanıyo ama stokta yok ama markadan başka yerde bulursun heralde...

l enfer c est les autres Sartre ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR_ip
    TR_ip's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

Uzaya gitmek için para veren uzay turistlerini kesicek kesin :D

Kontakt : TR_ip@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    hadi yine iyisin 0 ila 0 ytl arası bi teleskop buldum sana :)

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1801

Troubles'll come & they'll pass
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Benim istedigim teleskop uzay gozlemleme icinmis , onunda adam gibi olani 2-3-4 bin ytl civari :) Birkac ay daha bekleyip guzel birsey alacagim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

bunun için en ideali webcamdir. hem ucuz hem kullanımı kolaydır. sanırsam elinden torna işleri geliyor. webcam' ın ucunu çıkartıp ara aparat olarak hem telekobun okülerini tam uyan hemde webcam' ın görüntü yakalayan yerine yerleştireceğin bir aparatla uzay gözlemlerine başlaya bilirsin. tug' ta bunun gibi aletlerle bilimsel gözlem yapılıyor.

edit-1

yukarda okuduklarıma göre teleskopta almayı düşünüyorsun. teleskoplarda kendi aralarında bir kaç farklı sınıfa ayrılırlar. aynalı teleskoplar, mercekli teleskoplar newton tipi teleskoplar....vs (bir kaç tane daha var şimdi hatırlayamadım.) bunların kendi aralarında da farklıkları var. aynalı teleskoplarda çap önemlidir, mercekli telekoplarda odağı önemlidir. hocalarımın bizlere dedikleri bir şey var "teleskoplarda yaklaştırma miktarı veya büyütme oranı pek önemli değildir, önemli olan gelen ışığı nasıl ayırdıklarıdır".

yarın hocalarıma sorarım onların tavsiye ettikleri teleskop varsa onları yarın buraya yazarım.;)

edit-2

hocalarıma sordum onların dediklerini aktarıyorum.

1)meade markasını tavsiye ettiler.

2)ayırma gücü yüksek teleskoplar bilimsel gözlemler için ideal olan teleskoplardır. ayırma gücü ise aynanın çapına bağlıdır. amatör gözlemciler için ideal olan çap 20 cm civarında buda biraz tuzludur.

3)motorlu teleskop olsun. hatta dünyanın dönüş hızına göre ayarlanabilen motorlardan olsun.

söyledikleri bunlardı.

buda benim ekim olsun.

madem almaya niyetlisin şöyle 5.000€ çok iyi bir teleskop alabilirsin. hatta ilerleyen dönemlerde kendine ait bir gözlem evi bile açabilirsin. genel olarak bir gözlem evindeki teleskop en  az 40 cm civarında ve 5000€ alacağın teleskopta yaklaşık olarak 30 cm çapında bir teleskop olur.

boş
Toplam Hit: 2146 Toplam Mesaj: 12