Tembellik
-
Selam müritler,
Şu LYS stresi bitti, tercihleri de yaptım ama çalışma disiplinimi hepten kaybetmek üzereyim. Bir anda eğlenceye bir açlık gibi patlama oldu, kitap okurken konsantrasyon falan sağlayamıyorum. Sınav zamanı bir gecede Carl Sagan'ın Cosmos kitabını bitirmişliğim falan var. Bu konsantrasyonu nasıl sağlayabilirim ve bu tembellikten nasıl kurtulabilirim ?
-
Gayet normal bence.
-
TOEFL'a calis haci, al bi 5 yillik ingilizce sertifikasi lazim olur.
Veya muhendislik okuyacaksan zaten eylulde zorunlu ingilizce sinavlarina girmek zorundasin, ona calis.
Muhendislik okumayacaksanda ingilizce calis. Yani test coz, pratik yap, listening yap writing yap, yapta yap.
Benim ingilizcem cok iyi diyosan, fransizca ogren :D
-
Evet yabanci dil önemli..
Cince'de ogrenebilirsin eger Ingilizcen iyiyse..
-
İngilizcem ortanın üzerinde, kelime dağarcığım biraz küçük ama zaten hazırlığa gireceğim diye rahatım biraz. Ya, tembellik sıcaktan da olabilir aslında ama hani direkt sıcağa da atmak istemiyorum suçu :)
-
harbi dil dediniz de iyi ettiniz konuyu baltalamış olmim arkadaşa da diğer müridlere de yarar hem kullanığı setlerden/metodlardan randıman alan müridlerden biri paylaşım yapabilir mi yeni bi konu da
-
Çok iyi olur aslında. Hani herkes yararlanır falan :P
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
harbi dil dediniz de iyi ettiniz konuyu baltalamış olmim arkadaşa da diğer müridlere de yarar hem kullanığı setlerden/metodlardan randıman alan müridlerden biri paylaşım yapabilir mi yeni bi konu da
-----------------------------hocam sende işe yarar mı bilmiyorum ama ben sürekli altyazılı veya altyasız İngilizce film,haberler vs izledim.çok yararını gördüm.kitaplarda gördüklerinde daha kalıcı ve daha çok kullanılabilir.
-
Ingilizce konusunda burayi inceleyebilirsiniz..
http://www.dilforum.com/forum/beginner/67549-ingilizcem-sifir-ne-yapmam-lazim.html
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
-----------------------------
hocam sende işe yarar mı bilmiyorum ama ben sürekli altyazılı veya altyasız İngilizce film,haberler vs izledim.çok yararını gördüm.kitaplarda gördüklerinde daha kalıcı ve daha çok kullanılabilir.
-----------------------------Konuşmayı falan da geliştiriyor izlemek baya, yani bende baya etkisi oldu.
-
yaz sonuna kadar eğlensene kardeşim manyak mısın.