folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tercih Yapacak Olan Gençler !



Tercih Yapacak Olan Gençler !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    Aranızda elbette başarılı insanlar var , tabi düşük yapmak başarısızlık değildir eksikliktir.

    ben (okul puanıyla beraber) 274 puan yaptım. 300 de gelseydi 320 de gelseydi aynı durumdu.
    şu an tam olarak bilmiyorum ama tahminimce istemediğim bölümde basit bir üniversiteye girebilirim.
    Ama girmiyorum !

    Neden ? çünkü elimden gelen bu kadar değil. daha fazlasını yapabilirim (ki yapacamda) bu sene çalışmadım bunu ben de farkındaydım. dolayısıyla mucize de olmadı ve beklenilen sonuç geldi.

    Peki bunu niye buraya yazıyorum ben ? Biliyorum ki bi kısmınız(hatta büyük bir çoğunluğunuz ve çevremdekiler)in fikri şu ki : bu sene o kadar çalıştım e sonuçta geldi bari hangi üniversite gelirse gideyim hem hayata atılmış olurum.(ilk girenler)

    İnanın bana bu hayata atılmak değil , bu aptallıktır.
    Ne olursa olsun önünüze bir hedef koyun, en azından kafanızda istediğiniz bişeyler olsun.

    öss birincisine soruyolar : hangi mesleği düşünüyordunuz ? Öss birincisi çıkmış ne diyor : össye çalışacak adamın böyle şeyleri düşünmesine gerek yok! benim hedefim iyi bir puan yapmaktı.

    Öss birincisiymiş vay senin haline , cahilliğine ... yazık be.
    görüyorsunuz ki arkadaşlar birinci de olsanız sonuncu da olsanız hedefsiz , bilinçsiz , aptal biriyseniz ne üniversiteye gitmek size bişey kazandırır , ne de bu şekilde herhangi bir başarıyı elde edebilirsiniz.

    2-3 sene öncesine kadar ezberci eğitimin kurbanıydım. ve bu eğitimde bişeyleri başarabileceğime inanan biriydim herneyse.. sonunda dank etti tabi. bizi bu sisteme sürükleyen düşmanlarımı .. evet düşmanlarımı gördüm ve sonra fark ettim ki aslında bize öğretilen o ezberlediğimiz şeyler "doğanın kanunu bu" yüzünden değil .bir nedeni var , mutlaka olmalı !

    uzun lafın kısası ilk defa girenler ve orta başarıda olanlara sesleniyorum. eğer hedefiniz yoksa , okumayın. okuyup mezun olduğunuzda ne yapacağınızı bilmedikten sonra o diplomanın sizin için bir anlamı yok ! kendinizi hor görmeyin. samimi söylüyorum ve buna yürekten inanıyorum ki şu tahribat müridleri arasında ki insanların o öss birincisinden hiç bir eksiği yok hatta fazlası var !

    sakın yarın bir gün öyle bir gerizekalı olup televizyonlara çıkmayın ! bu dünyaya bir kere geliyorum , herkesin yaptığını yapıp başarılı olmaktansa , kendi yolumu çizer başarısız olurum daha iyi !


    Zimbabwe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    güzel yazı hocam, oturup düşünmek gerek. Anlatılacak çok şey var ama kim dinler kim anlar orası meçhul, herkes bir etiket peşinde.mühendis olayımda ne olursa olsun.ama ilk sene pes edip okulu bırakan çok kişi gördüm, aynısı tıp fakültesi içinde söylemek mümkün.Sadece isme bakarak gidiliyor... Herkes başarılı olabilceği alanları seçse,kendini o yönde geliştirse,ne kadar basit olur herşey değil mi

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msy1987
    msy1987's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2006
    Erkek
    dostum bende ilk yılımda 326 puan almıştım hedeflerimin çok altında bir puandı bazı aksilikler yuzunden çalışamamıştım ve istediğim meslek de olmuyodu zaten... sonraki yıl herşeye daha bir ciddi bir elle sarılarak çalıştım ve 353 puan aldım. isteyin ve karar verin ve çalışın başka hiçbirşeye odaklanmayın sadece çalışın.Allah çalışanın hakkını verir.inş bu karar ve azminden yıl içinde herhangi bir eksilme olmaz arkadaşım.şu an tekrar girmeyi düşünen tüm arkadaşlara tavsiyem kulaklarını herşeye tıkasınlar ve tatilin tadına baksınlar. bu hayat sizin hayatınız siz yaşıyacaksınız ve önünüzde daha onlarca yıl var bu yolda kaybedilen bir yıl hiç ama hiç önemli değil...
    iyi şanslar müridler...
    Allah yardımcınız olsun...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ACEVENTURA
    ACEVENTURA's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    bende 275 aldım bakalım ne olcak

    H.T.M.L How To Meet Ladies
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kahraman
    Kahraman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek
    Hacı hakLısın güzeL yazı..HeLe ki eLinde bir mesLegi buLunmayanLar bunu daha ii düsünmeLiLer..
    Yaradan yar ve yardımcınız oLsun..

    Bir tek gece vardır insanın hayatında. Ömür boyu sürer nöbeti... Bu da öyleydi. İyi ol... Sağ ol.. Uzak ol... Ama bir daha görme beni!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    bende aynı düşüncedeyim , :), isabet olmuş .Haklı bi farkındalık Bunun bilincinde olmak gerek ...eyw...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek
    hacı bu bizim gibi liseliler için güzel bir yazı olmuş bana göre ellerine sağlık saolasın dikkate alacagım seni göz önüğnde bulundurarak tekrar saol
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek
    çevremdeki okadar insana ragmen ben bu merete girmeye gerek bile duymadım.insanın bi hedefi olmalı öss denilen seyi herkes cok buyutuyor. sankı ondan sonra hayatları cok se. olacak gibi ....hersey insanda biter.

    Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek
    ben vazgectim zaten ..Üni'den..Genede belli olmaz..
    Durum/gündem/Mevzular eger atlatirsam gidecem ..idealim Diplomolu bir bilgisayarci olmak.Kendimi gelistiririm en azindan.
    Yazin cok güzel..Etkileyici. saygilar

    Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G_K_N
    G_K_N's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2003
    Dişi
    ben bahçesehir yada 7 tepeye gidecek gibi görünüyorum. bende 300 puan aldım da. 1 sene için 8 kere kız arkadaşındam ayrıldım.(Dershane 1.si iken beni bu hale düşürdüğü için onuda allaha sevk ediyorum) Tüm yıl yarı alkollü gezdik. Gotik arabesk metale sanat eserleri kazandırdık :P. olm hadi proje var deyip Mayhem projesi ürettik. tüm sene eğlendik. bilmiyorum yalnız olduğumu düşünmüyorum da ben hakettim yani bu puanı. Adam gibi çalışan arkadaşım türkiye 101.si oldu 374 puan aldı sanırsam.

    (ekleme: bana 59 puan veren okulumun taa a.q)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sk8er
    Sk8er's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2006
    Erkek
    Hadi bende yazam okulun Xmin oldum. Sağolsun o kadar çalış didin And. lisesinde oku sana gitsinler. xmin versinler :) olaya bak hizaya gel

    Kefillik işleri için kalite ; 10 yıldır hizmetinizdeyiz , Kefillik 10 lira. Lütfen daha yüksek id"li arkadaşları tercih etmeyiniz. Kefil olduğumuz binlerce kullanıcıya sorabilirsiniz...
Toplam Hit: 2026 Toplam Mesaj: 15