Terlemek Neden Gerekli
-
Lambo bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.haberform.com/haber/terlemek-terlemenin-faydalari-terlemenin-zararlari-terleme-nedir-terlemenin-turl-46903.htm bu ve bunun gibi şeyler nette çok hepside müritin dediği gibi vücud ısısını dengelemekle ve toksinleri atmakla ilgili
dediğin gibi hacı nette butur birsürü bilgi var eskiden cvp yeterince nette bulunan sorular sorulduğunda konuya direk google.com yazılırdı eski usule dönsek iyi olucak zira çırak mürid ler uzun süredir forumda daha önce açılmış konular nettte bayaabi cevap bulabilicekleri konuları açıyolar :l -
ana fayda ısıyı dengelemek. onun için sıcakta ılık birşeyler iç, eğer soğuk içersen daha çok terlersin.
-
balik_ bunu yazdı:
bende aşırı terleme var. hastaneye gittim tahlil felan yaptılar. kanda problem yok dediler. dediklerine göre yaratılıştan kaynaklanan birşeymiş. bişey bulamadılar yani. mantık olarak sistem şöyle işliyormuş: sanki ortam çok sıcakmış gibi beyin ter bezlerine terleyin vucut çok sıcak diyormuş. halbuki kış ayı ve vucudun bazı kısımları üşüyor. bu durumda bile bazı ter bölgelerine asılsız sinyal gönderiyor beyin :))) böyle olunca da kışın bile sürekli terliyorum. tedavisi ise bu sinyalleri ter bezlerine ulaştıran bazı sinirlerin lazerle yakma yöntemi ile tahrip edilmesiymiş. belki ameliyatla ilgili sinirleri yaktırabilirim beyler.
-----------------------------bende de var. tiroid bezinin aşırı çalışmasından kaynaklanan hormonal bi bozukluk diye biliyorum.
ani sinirlenirmisin?
-
Prometheus bunu yazdı:
ana fayda ısıyı dengelemek. onun için sıcakta ılık birşeyler iç, eğer soğuk içersen daha çok terlersin.
-----------------------------Tam tersi olmasın?
Sıcakta zaten vücut ısısı yüksek vücut ter üreticekki ısıyı normal değerlere çekebilsin sen soğuk birşey içer veya soğuk bir duş alırsan daha az terleyerek vücut ısısını normal değerlere çekebilirsin.Zaten sıcak olan vücuda sıcak sıvı girişiy aparak iç sıcaklığı daha da arttırmış olursun ve ter bezleri daha fazla ter üreterek vücudu soutmaya çalışsacaktır.Böyle olduğunda vücut aşırı su kaybetiği gibi tansiyon da bu durumdan etkilecekdir.
Daft senin dediğin tiroid bezindan kaynaklı hormanal bozukluk guatr.Aşırı terleme ile alakası olmaması lazım ama dediğin gibi sinir, asabiyet bozuklukları yapıyor ki bende müzdaripim guatr dan anne tarafımda neredeyse herkezde var guatr sanırım karadeniz kökenli olmanın talihsizliği olsa gerek guatr:(
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------değil. soğuk içersen herşey soğuyor ısıyı at ki dengelensin mesajı verirsin. miden, vücudunun içi sayılmaz bunu atlamamalısın.
-
Prometheus bunu yazdı:
değil. soğuk içersen herşey soğuyor ısıyı at ki dengelensin mesajı verirsin. miden, vücudunun içi sayılmaz bunu atlamamalısın.
-----------------------------Tam olarak emin değilim bu yüzden birşey diyemeyeceğim.
-
bu terleme olayı çok garip birşey. herşey etkiliyor.
kendimden örnek vereyim. ramazanın ilk günü resmen yanmıştım. eve 3 saatte anca gelebildim. birde sabah 8 den akşam 5 e kadar da güneş altında çalıştım.. resmen yanmıştım yani.
neyse eve geldim 20 dk boyunca mutfakta bekledim. tam iftar saati oldu dayandım suya. su içtikten sonra acayip bir terleme bastı beni.. resmen yağmur altında kalmış gibi..
-
RaAmLis bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------Tam tersi olmasın?
Sıcakta zaten vücut ısısı yüksek vücut ter üreticekki ısıyı normal değerlere çekebilsin sen soğuk birşey içer veya soğuk bir duş alırsan daha az terleyerek vücut ısısını normal değerlere çekebilirsin.Zaten sıcak olan vücuda sıcak sıvı girişiy aparak iç sıcaklığı daha da arttırmış olursun ve ter bezleri daha fazla ter üreterek vücudu soutmaya çalışsacaktır.Böyle olduğunda vücut aşırı su kaybetiği gibi tansiyon da bu durumdan etkilecekdir.
Daft senin dediğin tiroid bezindan kaynaklı hormanal bozukluk guatr.Aşırı terleme ile alakası olmaması lazım ama dediğin gibi sinir, asabiyet bozuklukları yapıyor ki bende müzdaripim guatr dan anne tarafımda neredeyse herkezde var guatr sanırım karadeniz kökenli olmanın talihsizliği olsa gerek guatr:(
-----------------------------valla bilmiom lise bilgilerinden aklımda öyle kaldı, belki de ben yanlış hatırlıom, benim de baba tarafı karadeniz :)
öküz gibi adem elması var. yutkunurken gurk gurk ses çıkıo amk.
-
terlemeyi onleyici deodorantlarda olmasa da,roll on kullanildiginda,gozenekler tikandigi icin koltuk altinda bezeler olabiliyor,sanirim telemek gerekli :)
-
Potansiyel_Virus bunu yazdı:
terlemeyi onleyici deodorantlarda olmasa da,roll on kullanildiginda,gozenekler tikandigi icin koltuk altinda bezeler olabiliyor,sanirim telemek gerekli :)
-----------------------------terlemek olmasaydı bir çok hastalıgı yaaşardık..
mikroplardan arınamazdık