Termal Macun Eridi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Bundan 2-3 ay önce, Vatan'dan şu termal macunu aldım. Bugün bir video render alırken bilgisayar dondu. Baktım kasanın içinden yanık kokusu geliyor (kasanın kapağı her zaman açıktır).

Elimi soğutucunun ızgaralarına değdiremedim o derece ısınmıştı. Fan neredeyse eriyecekmiş ki erkenden farkedip hemen fişi çektim.

Fanı cpudan sökünce kuruyan termal macunun eridiğini gördüm. Cpunun kenarlarına akmış her tarafa bulaşmış, sakız gibi erimiş.

Bu saatte gidip yenisini alamayacağım için eski macunun kalanından biraz sürdüm kullanıyorum.

Değerler bu seviyede:

Sizce macunun markasını değiştirmeli miyim ? Veya termal macun nasıl erir neden erir bu konuda fikir verebilir misiniz ? Ve son olarak önerdiğiniz çok pahalı olmayan ama dandik te olmayan, f/p macun önerisinde bulunur musunuz ?

Teşekkürler.

DadasAdam tarafından 30/Ağu/15 21:35 tarihinde düzenlenmiştir

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Hocam termal macun erimez. Çok ısınınca dediğin gibi sakız gibi olur ama onun özelliği o zaten ısıyı daha iyi iletmesi için soğutucu demir ile cpu veya ekran kartının arasındaki boşluğu kapatıyor. Büyük ihtimal gereğinden fazla koymuşsundur oda kenarlara taşmıştır. Okadar ısındıysa termal macun yerine sen yeni bi fan bak veya bi temizle. Çok az macunu sık cpu nun üzerine çok ince yay.

Edit : Fotoyu yeni gördüm.İşlemci Min - max 40 - 60 derece gayet normal. 

manhyak tarafından 30/Ağu/15 21:40 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

aynen arkadaşın bahsettiği gibi hocam.. haddiden fazla sürmüş olabilirsin.. madem render vs fazla yapıyorsun sıvı soğutmaya geçmeni tavsiye ederim hem ısı az olunca performans düşmemiş olur

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

ise once kasayi kapali tutarak basla...

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı

Bundan 2-3 ay önce, Vatan'dan şu termal macunu aldım. Bugün bir video render alırken bilgisayar dondu. Baktım kasanın içinden yanık kokusu geliyor (kasanın kapağı her zaman açıktır).

Elimi soğutucunun ızgaralarına değdiremedim o derece ısınmıştı. Fan neredeyse eriyecekmiş ki erkenden farkedip hemen fişi çektim.

Fanı cpudan sökünce kuruyan termal macunun eridiğini gördüm. Cpunun kenarlarına akmış her tarafa bulaşmış, sakız gibi erimiş.

Bu saatte gidip yenisini alamayacağım için eski macunun kalanından biraz sürdüm kullanıyorum.

Değerler bu seviyede:

Sizce macunun markasını değiştirmeli miyim ? Veya termal macun nasıl erir neden erir bu konuda fikir verebilir misiniz ? Ve son olarak önerdiğiniz çok pahalı olmayan ama dandik te olmayan, f/p macun önerisinde bulunur musunuz ?

Teşekkürler.

Resim görünmüyor ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Erimesi normal demek, bilgisizdim bu konuda anormal bir durum sandım :D

@Jubei: Imgur yasaklı olduğu için. Dns kullanmıyorsun galiba ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Thermal pad kullan. Ilk tr ye getirdigjmde cok tutulmustu macundan cok cok daha iyidir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Erimiyor o taşıyor.

Ayrıca uzun süreli kullanımlardada ermiyor, kuruyor :D Biz öyle diyoruz. :D

Sadece bi imza..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kasanın kapağı niye açık ? 

evde klimayı açtığında odanın kapısını,penceresini de açıyor musun ? Kasanın kapağı açıksa doğru düzgün soğutmaz ki...

Acaip derecede agresifim !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

benim değerler nasıl? içini açtım fana ulaşamadım :( son bir vida kaldı klavyenin altında, sağ üst  tarafta, nasıl açılacak bulamadım. toshiba satellite a350 serisi

çok yavaşladı bilgisayar. normal kullanım değerleri bunlar, sadece 4-5 chrome sekmesi açık.

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı

Erimesi normal demek, bilgisizdim bu konuda anormal bir durum sandım :D

@Jubei: Imgur yasaklı olduğu için. Dns kullanmıyorsun galiba ?

Ben de göremiyom resmi.. napmak lazım

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2377 Toplam Mesaj: 15
termal macun erimesi termal macun cpu sıcaklığı