Termal Macun Hakkında
-
yuvada sorun varsa birtane eğe al yapabiliyoran düz tornavida giricek şekilde kenarlarını eğele yada çevirebiliceğin şekilde yuvasını ayarla aç
-
Daft bunu yazdıbaba3232 bunu yazdı
İyide yanlışım yoksa hocam laptoplarda termal macun yokki bildiğim kadarıyla termal ped var.
bilmiyorum hocam ben açtıgımda kurumuş bi zımbırtı vardı plastik jelatin gibi bir şeyin üstünde
gri renkli, benim bastıgım da gri
Hocam zalimadamın dediği doğru aç bi yeniden bak.Termal pedide araştır hocam genelde laptopta daha sağlıklı sonuç veriyor macunu iyi uygulamazsan sıkıntı olabilir.
-
Hocam yalama olan vidanın üzerine plastik gibi biraz ince kauçuk gibi bir şey koy sonra tekrar dene normalde yalama olan vidalar ogle acılır.
Biraz acdıkdan sonrada cımbızımsı bırseyle acabılırsın bırde ogle dene bakalım
-
işlemcideki ısınma sorunun(ve ekran kartı) yediğin bi dailer tarzı zıkkımdan yani yazılımsal olma ihtimalini düşündün mü hiç?
-
TaRuZ bunu yazdı
işlemcideki ısınma sorunun(ve ekran kartı) yediğin bi dailer tarzı zıkkımdan yani yazılımsal olma ihtimalini düşündün mü hiç?
hayır masaüstünde sorun yok
crackli program asla kullanmam
sadece oyuna girince sorun oluyor
oyun dışında 40 derece sabit
-
Sen de takoz bir makina olacağını düşünmem ama belki yetmiyor ihtimaline karşı; oyun ayarları üzerinden akortlamayı denedin mi ?
-
TaRuZ bunu yazdı
Sen de takoz bir makina olacağını düşünmem ama belki yetmiyor ihtimaline karşı; oyun ayarları üzerinden akortlamayı denedin mi ?
asus
i7 işlemci
8 gb ram
nvidia 630m
oyunların hepsi en düşük ayarlarda, çözünürlükleri de düşünüyorum
nvidia denetim masası -> performans odaklı
güç yönetimi -> performans
bilgisayarı 2 sene önce ilk aldığımda oyun oynarken fanın sesini bile duymazdım öyle söyliyim
şu yalama vidayı bi açabilsem, en azından macunu düzgünce temizleyip sürebilsem
en azından macun konusunda kafam rahat olacak, sorun başka bir şey diyecem
-
o vidayı ne yap et aç. o şekilde işlem yapma.
kesinlikle pad koyma. pad ısıyı hapseder. iyi iletim sağlayamaz.
gümüş alaşımlı macunlar var. onları kullanbilirsin. ya da herhangi macunu doğru şekilde uygulaman yeterli olacaktır.
en sağlam çözüm ise bakır plaka olacaktır. tabi işlemcinin soğutma yüzey alanına göre kesitrmelisin. kendin kesmeyi deneme. yamultursun bi işe yaramaz. bakır plakanın işlemciyle temas ettiği kısma biraz termal sürebilirsin. daha önce fazla ısınmadan kapanan bi kaç bilgisayarın başka işlem yapmadan bakır plaka ile sorununu çözdük.
son olarak fanı cıkarıp iyice temizleyim az bir miktar termal sürsen bile şimdikinden ve açmadan önceki halinden daha iyi olacaktır.
-
redsox bunu yazdı
o vidayı ne yap et aç. o şekilde işlem yapma.
kesinlikle pad koyma. pad ısıyı hapseder. iyi iletim sağlayamaz.
gümüş alaşımlı macunlar var. onları kullanbilirsin. ya da herhangi macunu doğru şekilde uygulaman yeterli olacaktır.
en sağlam çözüm ise bakır plaka olacaktır. tabi işlemcinin soğutma yüzey alanına göre kesitrmelisin. kendin kesmeyi deneme. yamultursun bi işe yaramaz. bakır plakanın işlemciyle temas ettiği kısma biraz termal sürebilirsin. daha önce fazla ısınmadan kapanan bi kaç bilgisayarın başka işlem yapmadan bakır plaka ile sorununu çözdük.
son olarak fanı cıkarıp iyice temizleyim az bir miktar termal sürsen bile şimdikinden ve açmadan önceki halinden daha iyi olacaktır.
hacı ben el becerisi konusunda çok kötüyüm
hayatımda hiçbir aleti açıp, sorunsuz kapatamadım
nasıl açacağımı bilmiyorum ki tornavida boşa dönüyor, vida da sımsıkı
internette bakındım japon yapıştırıcısı ile tornavidayı vidaya yapıştırıp daha sonra yavaşça çevir demişler de
bir de eğe kullanarak açabilirsin demişler nedir ne değildir bilmiyorum :)
zaten ilk açışımda 2 vida arttı
ikinci açışımda (bugün) 3 vida arttı
bi daha açarsam laptopu vidaya ihtiyaç kalmadan kapatacam herhalde? :D
ustanın iyisi malzeme arttırırmış derler
-
hoca sen şu yalak vidanın fotosunu çekip koyarmısın , memleket meselesine döndü bu olay çözmemiz lazım :D