Termal Macun Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yuvada sorun varsa birtane eğe al yapabiliyoran  düz tornavida giricek şekilde kenarlarını eğele yada çevirebiliceğin şekilde yuvasını ayarla aç

küfrederiz villalara kulübeden
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı

İyide yanlışım yoksa hocam laptoplarda termal macun yokki bildiğim kadarıyla termal ped var.

bilmiyorum hocam ben açtıgımda kurumuş bi zımbırtı vardı plastik jelatin gibi bir şeyin üstünde

gri renkli, benim bastıgım da gri

Hocam zalimadamın dediği doğru aç bi yeniden bak.Termal pedide araştır hocam genelde laptopta daha sağlıklı sonuç veriyor macunu iyi uygulamazsan sıkıntı olabilir.

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Hocam yalama olan vidanın üzerine plastik gibi biraz ince kauçuk gibi bir şey koy sonra tekrar dene normalde yalama olan vidalar ogle acılır.

Biraz acdıkdan sonrada cımbızımsı bırseyle acabılırsın bırde ogle dene bakalım

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

işlemcideki ısınma sorunun(ve ekran kartı) yediğin bi dailer tarzı zıkkımdan yani yazılımsal olma ihtimalini düşündün mü hiç?

Errare Humanum Est
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    TaRuZ bunu yazdı

işlemcideki ısınma sorunun(ve ekran kartı) yediğin bi dailer tarzı zıkkımdan yani yazılımsal olma ihtimalini düşündün mü hiç?

hayır masaüstünde sorun yok

crackli program asla kullanmam

sadece oyuna girince sorun oluyor

oyun dışında 40 derece sabit

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Sen de takoz bir makina olacağını düşünmem ama belki yetmiyor ihtimaline karşı; oyun ayarları üzerinden akortlamayı denedin mi ? 

Errare Humanum Est
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo
    TaRuZ bunu yazdı

Sen de takoz bir makina olacağını düşünmem ama belki yetmiyor ihtimaline karşı; oyun ayarları üzerinden akortlamayı denedin mi ? 

asus

i7 işlemci

8 gb ram

nvidia 630m

oyunların hepsi en düşük ayarlarda, çözünürlükleri de düşünüyorum

nvidia denetim masası -> performans odaklı

güç yönetimi -> performans

bilgisayarı 2 sene önce ilk aldığımda oyun oynarken fanın sesini bile duymazdım öyle söyliyim

şu yalama vidayı bi açabilsem, en azından macunu düzgünce temizleyip sürebilsem

en azından macun konusunda kafam rahat olacak, sorun başka bir şey diyecem

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek

o vidayı ne yap et aç. o şekilde işlem yapma. 

kesinlikle pad koyma. pad ısıyı hapseder. iyi iletim sağlayamaz. 

gümüş alaşımlı macunlar var. onları kullanbilirsin. ya da herhangi macunu doğru şekilde uygulaman yeterli olacaktır.

en sağlam çözüm ise bakır plaka olacaktır. tabi işlemcinin soğutma yüzey alanına göre kesitrmelisin. kendin kesmeyi deneme. yamultursun bi işe yaramaz. bakır plakanın işlemciyle temas ettiği kısma biraz termal sürebilirsin. daha önce fazla ısınmadan kapanan bi kaç bilgisayarın başka işlem yapmadan bakır plaka ile sorununu çözdük.

son olarak fanı cıkarıp iyice temizleyim az bir miktar termal sürsen bile şimdikinden ve açmadan önceki halinden daha iyi olacaktır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo
    redsox bunu yazdı

o vidayı ne yap et aç. o şekilde işlem yapma. 

kesinlikle pad koyma. pad ısıyı hapseder. iyi iletim sağlayamaz. 

gümüş alaşımlı macunlar var. onları kullanbilirsin. ya da herhangi macunu doğru şekilde uygulaman yeterli olacaktır.

en sağlam çözüm ise bakır plaka olacaktır. tabi işlemcinin soğutma yüzey alanına göre kesitrmelisin. kendin kesmeyi deneme. yamultursun bi işe yaramaz. bakır plakanın işlemciyle temas ettiği kısma biraz termal sürebilirsin. daha önce fazla ısınmadan kapanan bi kaç bilgisayarın başka işlem yapmadan bakır plaka ile sorununu çözdük.

son olarak fanı cıkarıp iyice temizleyim az bir miktar termal sürsen bile şimdikinden ve açmadan önceki halinden daha iyi olacaktır.

hacı ben el becerisi konusunda çok kötüyüm

hayatımda hiçbir aleti açıp, sorunsuz kapatamadım

nasıl açacağımı bilmiyorum ki tornavida boşa dönüyor, vida da sımsıkı

internette bakındım japon yapıştırıcısı ile tornavidayı vidaya yapıştırıp daha sonra yavaşça çevir demişler de

bir de eğe kullanarak açabilirsin demişler nedir ne değildir bilmiyorum :)

zaten ilk açışımda 2 vida arttı

ikinci açışımda (bugün) 3 vida arttı

bi daha açarsam laptopu vidaya ihtiyaç kalmadan kapatacam herhalde? :D

ustanın iyisi malzeme arttırırmış derler

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca sen şu yalak vidanın fotosunu çekip koyarmısın , memleket meselesine döndü bu olay çözmemiz lazım :D

küfrederiz villalara kulübeden
Toplam Hit: 3741 Toplam Mesaj: 34