Termal Macun Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

merhabalar,

notebookun ssd yükseltmesini planlıyorum.

bunu yaparken de termal macun yenilemeyi de ihmal etmeyeyim dedim. Önceden wipaste satın almıştım. Bugüne kadar bir sorun yaşamadım. 
    https://amzn.eu/d/hlwsCqM

Ya da https://amzn.eu/d/331lxAy

ikisi arasında çok fazla fark var mı yok mu bilemiyorum tecrübeli olan arkadaşlar paylaşabilirse çok sevinirim.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

Hocam kullandim dersem yalan olur ama mx6 macunlari oneriyorlar. Yorumlarda gormustum. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Arctic mx4 kullandım, gayet memnundum.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Thermal grizly

Ignorance is bliss.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

3 4 farklı marka kullandım ben şu ana kadar. Çok çok detaylı bir analiz yapmam gereken bir durum oluşmadı. Bilinen markaları kullanıpta "ya bu thermal macun çok kötüymüş" diyeni de duymadım. Sanıldığının aksine soğutma da ve performansta çok büyük bir rol oynamıyor. Masaüstüne Arctic mx4 sürmüştüm en son 2 sene önce. Gözle görülür bir performans kaybı yaşamadım. 

Markasız içinde diş macunu olan çinden gelen thermal macunları ben tavsiye etmem sadece. Aslında kısa vadede onlar bile iş görüyor :D Bir problem yaratmıyor ama zamanla diğerlerine nazaran daha çabuk deforme oluyor ve değişmesi gerekiyor aralıklarla.

Gramaj farkı olsa da fiyat farkı 40 50 lira :| Bunun için ekonomik olanı alır mıydım? zannetmiyorum. 1 derecelik bir fark bile olsa daha şu koşulda iyi olanı alırdım.

Kısaca ekonomik olan Wipaste, Az bir iyi ısı iletimine sahip Arctic.

Detaylı video da istersen gördüğüm en detaylı Türkçe video budur : 

https://www.youtube.com/watch?v=dvZ8uehrvj4

hypnot1c tarafından 24/Oca/25 09:56 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı

Thermal grizly

bunu yazmak için gelmiştim. Mümkünse sıvı metal olanlar. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı
    Schwarz bunu yazdı

Thermal grizly

bunu yazmak için gelmiştim. Mümkünse sıvı metal olanlar. 

her cihaza sıvı metal olur mu ki ?

2020 model abra a5 v15.2.1 benim notebook

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Biz sunucularda genelde ZALMAN 2g 11.5w/m.K kullanıyouz, memnunuz

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

https://www.amazon.com.tr/Thermal-Grizzly-Bilgisayar-Konsollardaki-İşlemcileri/dp/B011F7W3LU?dib=eyJ2IjoiMSJ9.q5d742RNxZ1IVvnqrMWFyJfrF9W5UTyfAa82LvW4xd0O_UKBcTVJsBmpOPYc1AIHMYGMPCWqDuvzJOKgWbjnd7GLu-d1v36TeQDgFuBBuJEBW_e3MkkXiK9zBZAVrGU92U3fUATJiCp5w4ppSEO0istifelLKEsDxYYT0Kt1VxxHdTvrfzkdROQzEMHLIW3zZZyVSBSNemO8pkn1R8x9JMVkKmpPr6kCrHJUq0M9PfRnupv4hBIy23p-txeMf3jOxS4AgGb7Dan-NjcABygCgtkXfh5w0_-OKqJHZ2wjqWcT2knusola0W-toodn8s4MVBevkBOzHP7RaD7BpuuY-ytNg_acsaIM6SwEs0m0uKQ.fPH95EK5x75xEG1u1LacfUh3ZQ6zdGeDw4smsgVvhS4&dib_tag=se&qid=1737715481&refinements=p_4%3AThermal%2BGrizzly&s=electronics&sr=1-1&th=1 

sıvı metal değil diye anladım bunu da seçenekler arasına aldım.

muhtemelen ya thermal grizzly ya da mx6 alacağım. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ptm7950 bu işin zirvesi

aliexpresste var

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

şunu aldım gramı fazla oldu. tek notebook için fazla ama olsun kurumaz umarım diğer bakım zamanına kadar. kurumaması için bir taktik var mı ? çekmecede ağzı kapalı tutacağız ama bakalım :D 

https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-6-ultra-yuksek-performansli-termal-macun-4gr-ar-actcp00080a-p-HBCV00003NWM86?magaza=Hepsiburada& 

rapidhacker550 tarafından 24/Oca/25 20:56 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 1402 Toplam Mesaj: 17
termal macun