Textbox Yardımı.
-
Malzemeler : 2 tane text kutusu, 1 tane command butonu :)
text1 'e alt alta sayılar yazcam. command butonu tıkladğımda text1e yazdıklarımın başlarına 10 tane boşluk vererek text2'e yazacak. ama bunu beceremedim.
Not : text1deki sayılar alt alta olcağından text2'de de aynı şekilde vercek yani alt alta. sadece sol başta 10 tane boşluk olcak..
yardımcı olursanız sevinirm.
-
mantiken soyluyorum. vb syntaxini tamamen unutmus durumdayim cunku...
text1.text deki stringi alip karakter olarak yeni satir (new line "/n" gibi bisey olmasi lazim) karakterini aratman ve her buldugunda ondan sonra 10 adet bosluk karakteri ekletmen yeterli olacaktir. sonra bu yeni olusturdugun stringi text2.text yollayacaksin...
-
şuan kafam çok karışık hoca :S
arkadşlarlar yaprmazsa bu gece yada yarın sabah yapar gönderirim sana..
-
hoca olmadı yaf:S kafam iyice gidiyo :) memik hocaya sordum da bi fikir verdi.. denedim de yapamadım galiba:)
ama kimse yapmsa yarın çözeceğim bu işi :)
belki mantığını anlatayım bari..
şu ilk textboxdaki enterı aratacağız.. her bulduğumuz enter ın önüne de 10 tane boşluk ekleyeceğiz..sonra döngü devam edecek..
basit bişey ama bugün baya bi yoruldm :S çıkmıyo komutlar :) boşlukları space (10) şeklinde verebilrisiniz..
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------her bulduğumuz enter ın önüne de 10 tane boşluk ekleyeceğiz..
-----------------------------
onune deilde sonuna olması lazım sanki. sol bastan bosluk bıraktırmak icin
ha bide, bu ne işe yarayacak ?
-
halledilir hoca o başı yada sonu :) önemli olan döngüyü kurmak.. neyse sabah hallederim ben onu..
-
basitte basic bilmiorm :D
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------hoca olmadı yaf:S kafam iyice gidiyo :) memik hocaya sordum da bi fikir verdi.. denedim de yapamadım galiba:)
ama kimse yapmsa yarın çözeceğim bu işi :)
belki mantığını anlatayım bari..
şu ilk textboxdaki enterı aratacağız.. her bulduğumuz enter ın önüne de 10 tane boşluk ekleyeceğiz..sonra döngü devam edecek..
basit bişey ama bugün baya bi yoruldm :S çıkmıyo komutlar :) boşlukları space (10) şeklinde verebilrisiniz..
Enter'in kodu space(10) değil Ertan. Benim aklıma bir şey geldi ama öncelikle enter'in kodunu bilmem gerek. -
hayır eleman kayıp :)
merak ettim, simdiye kadar kendi yapmışta olabilir :P ben ümitliyim... ne işe yarıycak ben onu çok merak ettim.
sanırım bunlar new line -> vbNewLine,vbCrLf, vbCr,vbLf.
-
ontedi bunu yazdı:
Enter'in kodu space(10) değil Ertan. Benim aklıma bir şey geldi ama öncelikle enter'in kodunu bilmem gerek.
-----------------------------hoca dikkatli oku ben enterin kodu mu space(10) dedim.. dedim ki 10 boşluk yerine bunu yazın.. hani şöyle yapmayın
" "
enterin kodu şudur hoca..
chr(13) + chr(10)
ayrıca visual basicde vbenter ve vbcrlf yi de enter olarak kullanabilirsin..
-
yok arkadaşlar yaa beceremedim. ama gerçekten çok lazım.
ne yapcaksın diye sormuşsnuz. SAP programında giriş yapıyorum ve buna ihtiyacım var. dersiniz ki elinde sayılara 10 tane boşluk ver. ama kimi zaman o kadar çok sayı oluo ki o boşlukları ver veer bitmez :))
ertan sana güveniorum :) daa sabaha çok var ^^