Tez Ödevi İçin Yahudi Biri Lazım
-
anasını satıyım bi ilk posta bakıyorum bide yorumlara.
adam ne diyor siz ne diyorsunuz..
üstüne konu martta açılmış biz hazirandayız üstünde 3-4 ay geçmiş.. adam halamı yapmadı ödevini sizi bekliyor ?
Her konuda bi zıt gitmeler terslemeler alıntı üstüne alıntılar.. yapmayın gözünüzü seveyim ya..
-
irem27 öncelikle şunu söylicem adamın sorudugu soru ile senin hz musa ve deniz olayını anlatmandaki mantık nedir çok biliyorum demeye mi çalışıyorsun? Madem biliyorsun bir biligiyi istenilen yerde anlatman daha doğru olmazmıydı ? Eğerki çok biliyorsanda bu bilmiş tavırların la emin ol o bilgiler senin içinde çürüyüp yok olur neden mi böyle diyorum belki çok önemli noktalara değiniyorsundur ama şu bilmiş tavırların yüzünden eminimki birçok kişi söylediklerini iplemiyordur buna bende dahilim. Bir çok konunu attığın mesajlara bakarak bunu söylüyorum. Eğerki bir konu açılırda Hz. Musa ve Denizi yarma hadisesi hakkında birisi birşey öğrenmek isterse bu yazdıklarını orada yazarsın. Demek istediklerimi anlatabilmişimdir ve sende anlarsın. Uslubun sana göre gayet güzel olabilir ama bize göre küstahlıktan başka hiçbirşey değildir!
-
rushOut bunu yazdı:
-----------------------------irem27 öncelikle şunu söylicem adamın sorudugu soru ile senin hz musa ve deniz olayını anlatmandaki mantık nedir çok biliyorum demeye mi çalışıyorsun? Madem biliyorsun bir biligiyi istenilen yerde anlatman daha doğru olmazmıydı ? Eğerki çok biliyorsanda bu bilmiş tavırların la emin ol o bilgiler senin içinde çürüyüp yok olur neden mi böyle diyorum belki çok önemli noktalara değiniyorsundur ama şu bilmiş tavırların yüzünden eminimki birçok kişi söylediklerini iplemiyordur buna bende dahilim. Bir çok konunu attığın mesajlara bakarak bunu söylüyorum. Eğerki bir konu açılırda Hz. Musa ve Denizi yarma hadisesi hakkında birisi birşey öğrenmek isterse bu yazdıklarını orada yazarsın. Demek istediklerimi anlatabilmişimdir ve sende anlarsın. Uslubun sana göre gayet güzel olabilir ama bize göre küstahlıktan başka hiçbirşey değildir!
-----------------------------
hacım imzanda olayı acıklamısın işte edit: @barisyigit in imzası yanlıslık oldu -
Bu nedir yaw konuya bak , gelen yorumlara bak ...
İrem27nin her olaya ateist görüşle bakıp muhaliflik yapmasımı desen huwelask falan mı desek...
Al birini vur ötekine
Hey gidi hey nereden açıldı şu üyelik alımları , gidişat iyi değil...
-
rushOut bunu yazdı:
-----------------------------irem27 öncelikle şunu söylicem adamın sorudugu soru ile senin hz musa ve deniz olayını anlatmandaki mantık nedir çok biliyorum demeye mi çalışıyorsun? Madem biliyorsun bir biligiyi istenilen yerde anlatman daha doğru olmazmıydı ? Eğerki çok biliyorsanda bu bilmiş tavırların la emin ol o bilgiler senin içinde çürüyüp yok olur neden mi böyle diyorum belki çok önemli noktalara değiniyorsundur ama şu bilmiş tavırların yüzünden eminimki birçok kişi söylediklerini iplemiyordur buna bende dahilim. Bir çok konunu attığın mesajlara bakarak bunu söylüyorum. Eğerki bir konu açılırda Hz. Musa ve Denizi yarma hadisesi hakkında birisi birşey öğrenmek isterse bu yazdıklarını orada yazarsın. Demek istediklerimi anlatabilmişimdir ve sende anlarsın. Uslubun sana göre gayet güzel olabilir ama bize göre küstahlıktan başka hiçbirşey değildir!
-----------------------------adam gibi söyleyin lan kaç kişi iremin yazıyı okudu ben ilk cümleye baktım bu mal ne yazmış bu kadar yine dedim aq adam basit bişey istemiş muhabbeti nereye çekmişler arkadaşlarında dediği gibi üyelik alımları niye açıldı ki ben arkadaşlarıma kefillik veremiyodum girmezler kefilliği piç ederler diye el üstünde tutuyoduk şimdi ayağa düştü aq
-
ben demin yahudi oldum 5 dky hristiyan olabilirim sayılır mı ?
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------rushOut bunu yazdı:
-----------------------------adam gibi söyleyin lan kaç kişi iremin yazıyı okudu ben ilk cümleye baktım bu mal ne yazmış bu kadar yine dedim aq adam basit bişey istemiş muhabbeti nereye çekmişler arkadaşlarında dediği gibi üyelik alımları niye açıldı ki ben arkadaşlarıma kefillik veremiyodum girmezler kefilliği piç ederler diye el üstünde tutuyoduk şimdi ayağa düştü aq
-----------------------------ben tarihe baktım, hortlatana baktım tartışmaya baktım irem hariç herkesin yorumlara baktım az-çok, o kız(?) hep saçmalıyo yav
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Hz musa asasi ile kizildenizi ikiye yardi denilirken iki rus bilim adami olan naum volzinger ile aleksey androsov mucizeye yol acabilecek kosullari incelemisler , alti aylik arastirmalarinin baslangicini kizil denizdeki dev bir kayaligin olusturdugunu soyleyip ardindan iki rus matematikci kayaligin su seviyesi uzerinde kalmasini saglayan firtinalarin siddeti ve ruzgarlarin hizini belirlemeye calisirken hizi saniyede otuz metreye ulasan ruzgarlrin,denizin cekilerek kayaligi su seviyesinin uzerinde tutmasini saglayabilecegi anlasilmis.Volzinger bu durumda sayilari alti yuz bini bulan yahudinin yedi kilometre uzunluktaki kayalari izleyerek dort saatte karsi kiyiya ulsabilecegi sonucuna vardiklarini anlatmis ve yahudilerin gecmesinden yarim saat sonra kayalarin yeniden sular altinda kaldigini ve onlari takip eden misirlilarin boguldugunu soylemis.
Ayni olay gunumuzde hala olmaktadir , Guney koredeki jindo adalarinda denizler cekildiginde adalari birbirine bir saatligine baglayan 2.8 km uzunlugunda 40 metre genisliginde bir kara parcasi ortaya cikiyor , hala Hz musa mucizesi diye savunduklari bu doga olayini herhalde ancak hepsini toplayip oraya goturup onlara peki buna ne diyeceksiniz nicin bilimsel gercekleri goz ardi ediyorsunuz diye sormak lazim .
Hem yahudilerin nazi zulmuyle magduriyet yasadiklari gercek olsa bile gunumuzde bu onlara filistinlilere yaptiklari zulmu mesru ve hakli gostermedigi gibi nazi zulmunun magdurlari da yani toplama kamplarinin tutsaklari sadece yahudiler de degildir . ikinci dunya savasinin tek magdurlarini oynayip ustune somuru politikasi gelistirip yahudi irki avrupali milletlerden ayri bir irk onlarla yasamamiz mumkun degildir diyerek kendilerine 1948de israili kurdular.Inanc sistemlerini de kendilerine gore ayarlayip ortadoguda akan kanin sorumlulugunu da muslumanlara yikip siyonizme karsi ,antisemitizm olarak adlandirilan yahudi dusmanliginin islamda yeri bile yokken hatta muslumanlr her turlu irkciliga karsiyken akitiklari kanlarin sorumlulugunu yahudi dini degil din disi ideoloji olan allahsiz siyonizme bagladilar . Ateist siyonizm fasizmin sadece diger versiyonlari gibidir ve onlar dini kendi amaclari icin kullaniyorlar.
Einstein olumunden bir sene once yadigi mektupta 'benim icin yahudilik diger butun dinler gibi en cocukca hurafelerin vucut bulmus seklidir' diye yazmis devami da var 'tanri kelimesi bana insan zayifligindan baska bir sey ifade etmiyor '..
Yahudi kokenli Einsteinin mektubu bilim dunyasinin bir numarali adami araciligiyla dinlerini guclendirmek isteyenleri ikinci kaptan cousteau bozgununa goturebilir cunku televizyonda izledigimiz belgesellerin ana kahramaninin iki deniz arasi sularin birbirine karismadigini kesfedip musluman oldugu yalaninin bizzat bu kisinin resmi temsilcilerince yalanlamasiyla yasanmistir.
-----------------------------Adam ne sormuş sen ne yazıyosun ?
Son dönemlerde iyice saçmalamaya başladın hadi hayırlısı.
-----------------------------bu'da bir görüş ne diyelim fazlada uzatmaya hacet yok
herkesin görüşüne saygılıyız
-
Ben ayrıca şunuda söylemek istiyorum be kardeşim diyorsun ya mucize değildir o doğa olayıdır ve bunu mucize diye yediriyorsunuz. Yahu bu kadar mı kıt düşünüyorsun sen? Mucize yi açıl susam açıl zannediyorsan afedersin ama senden bi yol olmaz. Doğa olayı olduğunu hemen hemen herkez biliyoru zaten ahkam kesmene gerek yok rus bilimadamı filan bende izledim onu adamlar direk maketini yapmışlar yukardan bir tepeden ruzgari verince orası acılıyor falan filan. Oradaki mucize şudur Hz Musa ve israil ogullarının bi anda onlerıne o doga olayının meydana gelmesi ve kacıs yolunun cıkmasıdır ve pesınden gelenlerınde o denızde helak olmasıdır. Birşeyler öğrenmeye başlayınca hakikaten sapitiyorsun sen ve senin gibiler irem27 herneyse benden bu kadar dahada bu konuda yazmıyacagım
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------iremin yazıyı okudu ben ilk cümleye baktım bu xxx ne yazmış bu kadar yine dedim xx adam basit bişey istemiş muhabbeti nereye çekmişler arkadaşlarında dediği gibi üyelik alımları niye açıldı ki ben arkadaşlarıma kefillik veremiyodum girmezler kefilliği xxx ederler diye el üstünde tutuyoduk şimdi ayağa düştü xx
-----------------------------
Fuzulli size kefil olurken burada argolu yorumlar yapacaginizi biliyordu da o zaman kefillik el ustundeydi,oyle mi ? Size kefil olan kisiyi tanimiyorum ama eskiden kefillik sistemi daha zor ve onemliymis madem nasil oluyor da siz o zor ve onemli kefillik sartlarinda bir arkadasinizin guvenini saglamisken bu argolar ile o guveni sarsiyorunuz ? Burada bayanlara hitab ederken o sekilde konusmak,baylara da hitab ederken yine o kelimeler ile basini sonunu doldurmak ile mi ornek oluyorsunuz ?
Yazilanlari okumayabilirsiniz her yazilani okuyup bu tarz elestiri de yapmaniza hic gerek yok , elestiri yapmak istiyorsaniz saygili bir sekilde yapmalisiniz , birisi yahudilik ile musa arasindaki alakayi kuramaz otekisi bir cumleni okudum gerisini okumadim bile der argolarl doldurur digeri baska bir sey soyler ..
Saygili bir sekilde ben burayi anlayamadim veya su konuda soyle bir soru sormk istiyorum diyerek nazik bir yazi tarzi ile de kendinizi dinletebilirsiniz , inanin bu forumda cok kulturlu,kaliteli,seviyeli insanlar var ama cogu susup benim yaptigim gibi tepki almaktan cekiniyorlar . Cunku saygili seviyeli insanlar , lutfen rica ediyorum once konulari tartisirken kendinize bir ceki duzen verin , ben hepinizi seviyor ve sayiyorum , sizin de birbirinize ne kadar bagli oldugunuzu goruyorum , tbt kefillik sistemini upgrade etmek yerine biz kendimizi daha hosgorulu yapmaya gayret gosterelim.
Unbalanced ne kadar guzel acikliyor tartisiyor inanamazsiniz .. sizler konuya boyle girince mecburen pm ile devam etmek zorunda kaldik , hem seviyeli hem de arastirici bir murid , liseli populasyonu gibi hareket ediyorsunuz , konu hortlasa ne olur hortlamasa ne olur ? on yil once acilmis bir konuyu konusmamizda sakinca mi var ? zaten silinen konu loglarinda ayni konu daha once acimisti oradan devam edin lutfen denilerek ayni konudaki yeni fikir yada yorumun yine ayni konuya dahil olmasini rica eden bir yonetimimiz yokmu ?
Hadi beni birakin yazdiklarimi da es gecin ama unbalanced gibilerden de bir seyler ogrenebilirsiniz bunuda engellediginizin farkina varin lutfen.