Topal Osman Hakkındaki Yorumlarınız...?
-
Günümüzde zaman zaman muhabbet aralarında geçer.. Kimisi hain der kimisi kahraman.. bende bir Giresunlu olarak onun kahraman olduğunu düşünüyorum(milliyetçilikle alakası yok öyle yorumlamayın...) Ama sonuçta oda vatan evladıdır.. ve vatanı için düşmanlarla savaşmıştır.. sizin yorumlarınız nedir ???
-
onu haklı görmem ergenekonun yapmaya çalıştığı şeyi haklı görmem anlamına da gelebilir onun için görmem.
-
Mustafa Suphilerin öldürülmesinde baş rol oynayan zat.
-
Sakarya savaşına 30 bin laz uşağı getiren, subay ya da asker bile olmadığı halde Atatürk'ün emri ile binbaşı olarak terfi edilen, geçmişinde ruslar ve ermeni çetelerle savaşlarda büyük faydalar göstermiş. vatan millet düşmanlarını katletmiş, ölünceye kadar Atatürk'e sadık olarak savaşmış bir vatansever, halk kahramanıdır.
giresunda askerlik yaptığım için biliyorum, halk arasında da namı büyüktür, oradaki asker içinde bile halaa adı saygı ile anılır.
-
eşkıya denınce insana garip gelir ama adam atamıza da calsmıstır severım hıkayelerını bılırım az cok . eskıya olsa da olmasada adam gıbı adamdır.
-
Bi giresunlu olarak duyduklarımı söylemek isterim;
Savaş zamanlarında cemiyetlerin azmasıyla oluşturduğu uşaklarla beraber samsundan artvine taşkınlık yapan ne kadar rum ermeni varsa hepsini bir bir temizlemiştir. hatta giresun adasıyla alakalı bi rivayette vardır ki sölemesem daha iyi :D tam bir atatürk hayranıdır. o dönemde çok korkulan bi isimdir. Hatta meclise bile uşaklarıyla top tüfek girebilen tek adamdır. Gazinin korumalığınıda yapmıştır. Gerçekten bu yörede çok güçlüymüş.
ama bu kadar güçlenmesi Atatürk'ü mecbur onu yoketmeye zorlamıştır. Derlerki o zamanın en büyük muhalefetlerinden biri olan trabzonlu ali şükrüyü öldürtüp suçu topal osmana atmıştır. sonrada atatürkün kaldığı yeri basan topal osman mehmetcikle çatışmış ve orada sesini bile çıkarmasına izin vermeden boğazı kesilmiştir. 1 taşla 2 kuş yani.. Burda yine gazinin eşsiz zekasını görebilirsiniz..
Şimdi diyebilirsinizki; ama o önemli bi adammış neden böle oldu. Bana sorarsanız öyle bi dönemde yapılması gereken bişeydi. çünkü başka bi rivayette derki giresunda izinsiz tapu dağıtmaya başlamıştır.
Ama lütfen unutmayın vatan haini falan deildir. sayısız hizmetlerde bulunmuştur. Sadece siyasete uygun bi insan deildi diye tahmin ediyorum. sonuçta ülkeyi yönetmesi gerekenler donanımlı insanlar olmalıdır. "hekimoğlu gibi onunda bi şarkısı olmalıydı" :DHa bide eşkiyalıkla hiç bi alaksı yoktur..
-
Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında rol oynamış bir kahraman ve komutandır. Her ne kadar, günümüzde gerçek ve asıl olan bir çok olay gibi çarpıtılmıştır.
Kendisi çeşitli nedenlerle öldürülerek, bir çok kahraman gibi sonradan kötülenmiştir.
Bilmeyenler özellikle araştırmayan herkez kulakdan dolma haberlerle yorum yazabilir, konuşabilir.
Kendisini rahmetle anıyoruz ve biz biliyoruz ki, bir çok isimsiz kahraman gibi kendisi ismi bilinip yanlış lanse edilse de, tarih çarpıtılarak kötülense de, bu ülke düşman elinden o ve onun gibi vatanseverler sayesinde kurtulmuştur.
Ruhu şad olsun...
-
Eşref Sencer,Hacı Sami,Süleyman Askeri,Topal Osman,Demirci Efe,Çerkez Ethem ve diğer niceleri.
Emirreis'in yazdıklarına aynen katılıyorum. -
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1237104367804&ref=mf
bu video yu izledimde gerçekten insanın tüyleri diken diken oluyor.. youtube a upload etmeye çalıştım uzun diye kabul etmedi.. başka önereceğiniz bi site varmı ?
-
KARA ZIPKALILAR. Helal Olsun.
-
espir bunu yazdı:
-----------------------------
KARA ZIPKALILAR. Helal Olsun.
-----------------------------izlerken tüylerim diken diken oldu.. horon oynar gibi omuz omuza öldüler...