Toplama Bilgisayar Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spawm
    spawm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba 

yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum genel olarak istediğim özellikler.

-256bit üstü ekran kartı 

- i7 işlemci veya amd markadan yakın türevleri

ram ve harddısk farketmez aklımda tambirşeyler yok şuan  fiyat olarak da 2500-2700 düşünüyorum 

önerilerinizi bekliyorum

Ölümün bizi nerde bekledigi belli degil, iyisimi biz onu her yerde bekleyelim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Fiyatlar teknobiyotik pc sihirbazından alındı.

Edit: Ram'i 1333 seçmişim yanlışlıkla. Onu herhangi bir 1600'lük ya da daha üzeriyle değiştirebilirsin.

Austen tarafından 12/May/15 21:35 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

Hoca iyi güzel hoş da İ7 işlemciler 1000 TL ve üzeri fiyata sahip.

Ekran kartınada ortalama 1000 TL desek etti 2000 TL

Geriye kalan donanım için para yetmiyor

İ7 yerine İ5 olsa olmaz mı ?

Mesela İ5-4690K gibi ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Ne amaçla kullanacaksın hocam ona göre kombo yapalım biz. Render makinası mı yapacaksın yoksa keyif için oyun mu oynayacaksın. Oyun diyorsan Amd tercih et derim. Hem daha uygun olur artan parayı steamde çarçur edersin. Ama bu işten para kazanıyorum dersen Intel+Nvidia ikilisinden şaşmayacaksın. Anakart tercihini Asus veya Gigabyte yapabilirsin. Ben Giga seçtim alışkanlık gibi bişey benim için :)

Ramler 1600mhz+ olsun mutlaka. Mümkünse 1800 falan şeyedebilirsin. Kasa seçimi aslında daha önemli olacak senin için. Hava akışının iyi olması önemli kasada. Kablolar vs delikleri kapattıktan sonra bi boka yaramaz ısınır hayvan gibi. Stok fan tavsiye etmem. Ben Akasanın bi ürününü kullanıyorum köpek gibi soğutuyor işlemciyi öyle ki yanlış kasa seçmiş olmama rağmen bileşenlerim soğuk fakat kasa yanıyor uzun süre oyun oynadığımda. Sıcak havayı atamıyor. Ssd seçerkende arkadaşın verdiği resimde SSDnow var tavsiye etmem. Giriş seviyesi bi alettir. Kinston HyperX tavsiye edebilirim birde Samsung Evo zaten Tbt olarak çok severiz Evo'yu :D

Cd-Dvd kullanmayacaksan benim gibi gereksiz bi alet artık. Herbişey internette elinin altında. Ama mutlaka 2-3 tane flash diskte format vs için herşeyin bulunsun.

Intel düşünüyorsan kasayı biraz daha bütçeni artırmanı tavsiye ederim.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spawm
    spawm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Fiyatlar teknobiyotik pc sihirbazından alındı.

Edit: Ram'i 1333 seçmişim yanlışlıkla. Onu herhangi bir 1600'lük ya da daha üzeriyle değiştirebilirsin.

hocam bu siteyi benden buldum fakat hangi parça hangisiyle uyuşur uyuşmaz bilmiyorum biraz bilgilendirirsen sevinirim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spawm
    spawm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

Hoca iyi güzel hoş da İ7 işlemciler 1000 TL ve üzeri fiyata sahip.

Ekran kartınada ortalama 1000 TL desek etti 2000 TL

Geriye kalan donanım için para yetmiyor

İ7 yerine İ5 olsa olmaz mı ?

Mesela İ5-4690K gibi ?

hocam i7 dememim sebebi piyasada bildiğim güzel işlemci diyorsan i5 'de işimi görür onada kabulum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spawm
    spawm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    interfector bunu yazdı

Ne amaçla kullanacaksın hocam ona göre kombo yapalım biz. Render makinası mı yapacaksın yoksa keyif için oyun mu oynayacaksın. Oyun diyorsan Amd tercih et derim. Hem daha uygun olur artan parayı steamde çarçur edersin. Ama bu işten para kazanıyorum dersen Intel+Nvidia ikilisinden şaşmayacaksın. Anakart tercihini Asus veya Gigabyte yapabilirsin. Ben Giga seçtim alışkanlık gibi bişey benim için :)

Ramler 1600mhz+ olsun mutlaka. Mümkünse 1800 falan şeyedebilirsin. Kasa seçimi aslında daha önemli olacak senin için. Hava akışının iyi olması önemli kasada. Kablolar vs delikleri kapattıktan sonra bi boka yaramaz ısınır hayvan gibi. Stok fan tavsiye etmem. Ben Akasanın bi ürününü kullanıyorum köpek gibi soğutuyor işlemciyi öyle ki yanlış kasa seçmiş olmama rağmen bileşenlerim soğuk fakat kasa yanıyor uzun süre oyun oynadığımda. Sıcak havayı atamıyor. Ssd seçerkende arkadaşın verdiği resimde SSDnow var tavsiye etmem. Giriş seviyesi bi alettir. Kinston HyperX tavsiye edebilirim birde Samsung Evo zaten Tbt olarak çok severiz Evo'yu :D

Cd-Dvd kullanmayacaksan benim gibi gereksiz bi alet artık. Herbişey internette elinin altında. Ama mutlaka 2-3 tane flash diskte format vs için herşeyin bulunsun.

hocam meslek icabı bir kaç programda kendimi geliştirmeye ihtiyaç duyuyorum mesela sap2000 ,st4cad,probina gibi analiz programları bide şöyle düşünüyorum aldığımda bana uzun soluklu olmasını istiyorum piyasa hakkında bilgim olmadığı için çok mu az mı bilemedim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spawm
    spawm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

ne dersin hoca istedıiğim gibi analiz yapıp uzun soluklu olur mu ? 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abds
    abds's avatar
    Erkek

Cad cam programları için mutlaka ssd almanı öneririm.Mümkünse 240 gb üstü bir ssd olsun.Ram 1600mhz veya üstü 8 gb - 12 gb tut.Amd ekran kartından vazgeç derim.Benim önerim GTX-970.SSD ile 3200 lira falan yapar sanırım.Uzun ömür istiyorsan bence Win 10 işletim sistemini beklemeni tercih ederim.Sebebi yeni donanımlar ile uyum

MSI 
    H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI&VGA Anakart 
    253 TL 

INTEL 
    Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 
    612 TL 

Kingston 
    HyperX XMP 8GB 1600MHz DDR3 Savage Ram 
    200 TL 

WD 
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 
    171 TL 

Zalman 
    Z3 Plus Mid Tower Kasa/Beyaz 
    145 TL 

Zalman 
    ZM600-LX 600W 120mm Fanlı Güç Kaynağı 
    174 TL 

MSI 
    GTX970 GAMING 4GB 256Bit GDDR5 2xDVI hdMI DP 
    1231 TL 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    spawm bunu yazdı
    interfector bunu yazdı

hocam meslek icabı bir kaç programda kendimi geliştirmeye ihtiyaç duyuyorum mesela sap2000 ,st4cad,probina gibi analiz programları bide şöyle düşünüyorum aldığımda bana uzun soluklu olmasını istiyorum piyasa hakkında bilgim olmadığı için çok mu az mı bilemedim

Render ve analiz işleriyle uğraşacaksan tercihin Intel olsun. Ben aslında ne amaçla kullanacağını bilmeden üstte bir sistem topladım ama o sistem senin bu işlerine çok yaramaz. 

Ekran kartı tercihin de bu işlerde kullanılmak üzere profesyonel modellerden olmalı. Quadro serisi olabilir. Yazılımsal destek babında bunda tercih Nvidia olabilir.

Disk tercihinde de performans için ssd tercih etmek faydalı olur. Ben yukarıda bütçe içerisinde günlük kullanıma yönelik bir ssd önerdim. Fakat sanırım senin işin maksatlı daha kaliteli bir şeylere ihtiyacın var. 

2500 lira bütçe sanırım beklentilerini karşılamaya yeterli gelmeyecektir. Yukarıda oluşturduğum oyun tabanlı sistem bile ucu ucuna denk geldi. Profesyonel sistemde işler biraz daha karmaşıklaşıyor.

Toplam Hit: 1684 Toplam Mesaj: 13