folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Toplama Kasa Yorum Ve Önerileriniz

Toplama Kasa Yorum Ve Önerileriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Merhaba müritler bugüne kadar hep notebook kullandım arkadaşla beraber kasa toplamaya karar verdik bu haftasonu gidip vatandan alacam.Aklımızın ve bütçemizin elverdiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştım sizlere de danışayım dedim.Biliyorum çok açılıyor bu tür konulardan sıkıldınız ama benim için masa üstü bir dönüm noktası.

Kullanım amaçlarım: Açıkçası karma.Bilgisayar mühendisliği okuyorum tonla iş yapıyorum bilgisayarda aynı zamanda çok da oyun severim.

Gelelim hazırladığım sisteme eğer yaptığım hata varsa belirtmenizi rica ediyorum.Tavsiyelerinizi de aynı zamanda bekliyorum.Bütçem 3000 TL

*Kasa seçimini yapmadım yapamadım ona ayırabileceğim maksimum bütçe bu para dahilinde 200 tl. Sistem ne tür bir fan sistemi ihtiyacını görür soğutması vs düşünemedim bilmiyorum.

*SSD oyun klavye ve mouse alacağım için ekleyemedim. Sonra takmayı düşünüyorum.

Anakart : MSI Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart 356 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z87-g43-z87-g43-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz(oc)-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66518

İşlemci : Intel Core i7 4820K Soket 2011 3.7GHz 10MB Önbellek İşlemci

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-bx80633i74820k-core-i7-4820k-soket-2011-37ghz-10mb-onbellek-islemci/productdetails.aspx?I_ID=68139

Ekran Kartı:GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı 

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx760-dc2oc-2gd5-gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66600

Ram: 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 2400MHz CL10 Soğutuculu Ram

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl9d-8gbxl-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51959

HDD: 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd5000bpkt-25-500gb-scorpio-black-sata-20-7200rpm-16mb-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=56587

Şimdiden teşekkürler.İyi akşamlar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

şimdi bunlar 3000 Tl mi bence biraz abartılı olmuş hocam benimde tamamen bunu gibi bi sistem var tahribatta bir müridimzden 1500 TL ye aldım

Converse giyen uzaylı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı

şimdi bunlar 3000 Tl mi bence biraz abartılı olmuş hocam benimde tamamen bunu gibi bi sistem var tahribatta bir müridimzden 1500 TL ye aldım

sorma ya ben bu pcnin ederinin maksimum 2400 olarak düşünüyorum.Dolar ve türkiye faktörleri bu hale getirdi.El mecbur alacaz. 2.el düşünmüyorum zaten kendim kurup kullanmanın hazını yaşamak istiyorum :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

ilk ve son up.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Masaüstü pc de bence intel işlemci seçmek o kadar da iyi bir seçin değil amd+fan alıp ekran kartına para arttırmak bana daha iyi bir seçim gibi geliyor

Kasa olarak başka konularda da yazdığım gibi zalman markasını öneririm ama burda bulmak zor sanırım.Feel kasadan uzak dur =)

RAM ler iyi cl10 yazmıssın linkte 9 diyor 

HDD de güzel aynısı bende var blackten vazgeçme green berbat

klavye mouse olarak logitech g105+ a4tech x7 v-track f3 öneririm f/p olarak süper 

طדṮ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

şimdi böyle bi kasa toplayıp tüplü 19'' inç ekranda oyun falan oynayacaksanız gitmeden geri dönün.

sırf oyun zevkim yüksek diye kasam orta seviyede olduğu halde 107 ekranda takılıyorum :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı

şimdi böyle bi kasa toplayıp tüplü 19'' inç ekranda oyun falan oynayacaksanız gitmeden geri dönün.

sırf oyun zevkim yüksek diye kasam orta seviyede olduğu halde 107 ekranda takılıyorum :-)

hocam bunu bende yapıyodum yazıların ve ekranın su aygırı kadar olması dışındaki farkı çözemedim :D

Converse giyen uzaylı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı
    MbK bunu yazdı

hocam bunu bende yapıyodum yazıların ve ekranın su aygırı kadar olması dışındaki farkı çözemedim :D

sırf böyle dedin diye şimdi bi peste online maç atıcam yine :-)

karınca adamlara bakmaktan vazgeçin :-))

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

güzel görmüşsün hacı.

arkadaş yanlış ürünü linklemiş. linkteki ürün 500 gb 2.5" laptop hdd si :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

amd işlemci gigabyte anakart ikilisini tavsiye ederim.

Kasa da zalman ve thermaltake in güzel kasaları var psu suz onları tercih edebilirsin.

Makinenin ömrü uzun olacağı için ramleride 16 yerine 32 al bence. Uzunca bir süre takviye yapmadan kullanırsın. Su soğutma filan dicem de hiç gerek yok fazntezi yapamya zaten başkada dicek birşey yok high end bir pc toplamışsın.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 1368 Toplam Mesaj: 14