Toplama Pc?
-
hocalar bu pc yi almayı düşünüorm sizn görüşlernz nelerdir öğreneblrmyim_?
-
makina güsel ama hem dwd writer yazmısın hem dwd rom dwd writer zaten dvd okur o yüzden gerek yok ayrıca yanlış hatırlamıosam asus x1550 ekran kartı paylaşımlı ona dikkat et ramden gitmesin bu arada fiyat ne ?
-
1.313 ytl :S bras tuzlu mu
edit: resm linki ölmşdü yenleyeym dedim bu ara da ram 2 gb

-
Paşam biraz abartmışsın diyeceğim ama almak istemendeki amaç nedir? mesela programcı isen atiyorum Lyth Weav 3D tarzı program kullanıyorsan da makina yetmiyor ondan aliyorum diyorsan eyw. fakat yok alayimda en iyisi olsun diyorsan abarmışsın gerek yok. teknoloji her geçen gün ilerliyor ayak uydurman imkansız. kendi ideallerini karşılayacak bir PC toplasan yeterli olur.
2 gün sonra aldiğin işlemcinin fiyatı yada HDD nin fiyatı 1 / 4 oranında düşer ve ihtiyacını karşılamaz olursa pişman olursun. genede kendin bilirsin kolay gelin.
-
Hocam o makına cok uzun sure kullanıla bılır eger yanlıs hatırlamıyorsam o makına 16gb kadar ram desteklı olması lazım yanı tıkandıgı anda ram destegı ıle ısı bıtırır o yuzden fıyat tuzlu ama cok uzun sure kullanır
Edıt: ramını ya 512x2 yap yada 1024x2 yap derım
-
Xsharez bunu yazdı:
-----------------------------Paşam biraz abartmışsın diyeceğim ama almak istemendeki amaç nedir? mesela programcı isen atiyorum Lyth Weav 3D tarzı program kullanıyorsan da makina yetmiyor ondan aliyorum diyorsan eyw. fakat yok alayimda en iyisi olsun diyorsan abarmışsın gerek yok. teknoloji her geçen gün ilerliyor ayak uydurman imkansız. kendi ideallerini karşılayacak bir PC toplasan yeterli olur.
2 gün sonra aldiğin işlemcinin fiyatı yada HDD nin fiyatı 1 / 4 oranında düşer ve ihtiyacını karşılamaz olursa pişman olursun. genede kendin bilirsin kolay gelin.
-----------------------------
hoca amacım sadece uzun soluklu bi pc almak çok mu abartmşm bilmem ama yine de saol görüşün için emin ol kahle alacağım bu görüşünü -
her nekadar özellikleri göremesemde nasıl 16gb ram yaw kaçtane slot war onda 1gb fazla modül icad olduda haberimmi yok :)
-
yawuz bunu yazdı:
her nekadar özellikleri göremesemde nasıl 16gb ram yaw kaçtane slot war onda 1gb fazla modül icad olduda haberimmi yok :)
-----------------------------Demıstım yanlıs hatırlamıyorsam dıye kı duzeltıyorum 4 slot ve 8gb ımıs onu ıncelıyelı baya olmustu :) yanı slot basına 2gb dusuyor :) atbı bırazda anakartla alakalı Ayrıca gıgabaytın bunlar ıcın cıkarttıgı 790fx lı anakartında 4 ekran kartı slotu var aynı anda kullanmak ıcın dusun performansı :)
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Hocam o makına cok uzun sure kullanıla bılır eger yanlıs hatırlamıyorsam o makına 16gb kadar ram desteklı olması lazım yanı tıkandıgı anda ram destegı ıle ısı bıtırır o yuzden fıyat tuzlu ama cok uzun sure kullanır
Edıt: ramını ya 512x2 yap yada 1024x2 yap derım
hoca 1024x2 den kastın 2 tane mi al diosun yoksa başka bişi mi var yani bi yontem fln mı var daha hızlı çalşması için fln_? -
1gb ram alıcaksan 2tane 512lik al boylece cift kanal calısırlar. ekran kartın o sisteme gore cok zayıf kalmıs. ya almısken tam alıp iyi bir ekran kartı al yada butcen bukadarla kısıtlıysa islemciden kısıp ekran kartını yukselt. psu da 500w assası alma. tagan ve fsp gibi gercek markaları tercih et. giga nın quad-crossfire ozelliginde slotlar 8x olarak calısıyor. Nvidia 3slot 16x olarak sli hayata gecirdi.
-
kardeş AMD nin Phenom işlemcisine ben senin yerinde olsam para vermezdim. sebebimi şu haberle desteklemek istiyorum.
http://www.donanimhaber.com/AMD:_Phenom_u_anlamak_yeni_revizyon/6633/haber.htm
bu sitede yazının tamamına göz atabilirsin. Orada ARA kısmından bi search ettir phenom u cidden anlarsın o saman hata ettiğini. genede sen bilirsin ama uzman da değilim hani yani...