Toplama Pc (Oyun İçin)
-
Selam müritler , yeni bir masaüstü pc almak istiyorum ama donanım piyasasından da çok uzun süredir uzağım bundan dolayı yeni çıkan parçalardan falan çok fazla haberim yok.Ama kaba taslak i7 işlemcili , 2 gb ekran kartlı , 8 gb ram'li bir sistem için hangi parçaları önerirsiniz ?
-
Hocam bütçe nedir ? Ayrıca bu sıralar dolar da fazla ertelemek iyi olabilir.
-
Cesnist bunu yazdı
Hemen almıcam hocam zaten doların düşmesini bekliyorum ama en azından parçaları vs. belirleyim hazır olsun elimde.2000 tl'ye kadar bütçe açık hocam ama 2000 tl sınır tabi :D 1500 falan civarı olsa daha iyi olur.
sokoban tarafından 02/Tem/13 11:15 tarihinde düzenlenmiştir -
sokoban bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Hemen almıcam hocam zaten doların düşmesini bekliyorum ama en azından parçaları vs. belirleyim hazır olsun elimde.2000 tl'ye kadar bütçe açık hocam ama 2000 tl sınır tabi :D 1500 falan civarı olsa daha iyi olur.
Simdi i7 demissin de masaüstü pc için intel almaya gerek pek yok gibi onun yerine amd fx alıp üstüne fan cakarsın mis.Artan parayı ekran kartına koymak daha mantıklı olabilir.
-
Cesnist bunu yazdısokoban bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Simdi i7 demissin de masaüstü pc için intel almaya gerek pek yok gibi onun yerine amd fx alıp üstüne fan cakarsın mis.Artan parayı ekran kartına koymak daha mantıklı olabilir.
mesela amd'li bir sistem toplasan nasıl bir makina olur hocam parça isimleriyle yazarsan daha iyi olur başka alacak arkadaşlarda varsa fikir verir en azından bende araştırırım :D
-
sokoban bunu yazdıCesnist bunu yazdısokoban bunu yazdıCesnist bunu yazdı
mesela amd'li bir sistem toplasan nasıl bir makina olur hocam parça isimleriyle yazarsan daha iyi olur başka alacak arkadaşlarda varsa fikir verir en azından bende araştırırım :D
Söyle bir bakayım yazarım hocam ben :D
-
Bence işlemci için i5 yeterli şu an ekran kartı için gtx 660ti yi öneriyorum ama bütçen yeterliyse daha iyisinide alabilirsin bunlara uyumlu bir anakart ve 8gb ram bence iyidir.
-
Kisuke_Urahara bunu yazdı
Bence işlemci için i5 yeterli şu an ekran kartı için gtx 660ti yi öneriyorum ama bütçen yeterliyse daha iyisinide alabilirsin bunlara uyumlu bir anakart ve 8gb ram bence iyidir.
işte hocam o uyumlu anakart hangisi :D hangi parçalar birbirine uyuyor onu bilsem zaten toplayacam kendi başıma.
-
anakart ile işlemci soketleri aynı olmalı 775 1155 felan... birde intel ve amd uyumlu 2 tür modelleri var eğer internet üzerinden alacaksan işlemcilerde bunlara dikkat et.
-
Kisuke_Urahara bunu yazdı
anakart ile işlemci soketleri aynı olmalı 775 1155 felan... birde intel ve amd uyumlu 2 tür modelleri var eğer internet üzerinden alacaksan işlemcilerde bunlara dikkat et.
http://novabilgisayar.com/pc.asp?catid=89&catname=ANAKART valla şöyle biyer buldum seçince otomatik uyumlu parçaları veriyor :D kör topal topluyom bakalım bişeyler.
-
ya aslında bnde kasa toplamayı düşünüyodum sonra şu ilanı gördüm
adamla konuştum veri merkezlerinde 4 ay kullanmışlar sonra sunucuları değiştirmişler. bu kasaya sağlam bi ekran kartı taktınmı uçar gider.
ama şimdi kafama takılan 4 ay veri merkezinde çalışması demek normal ewde 2 yıl kullanmasıyla eş değer acaba alınabilirmi.