Toplistlerin Seoya Etkisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

3-4 Sene (hatta 5-6 yıl diye süreyi uzatabiliriz bile) seo ile şimdiki kadar haşır neşir değildik. En azından kendim için konuşuyorum. + kendi bloğumuzda copy/paste ile belli seviyelere geliyorduk. Çok fazla olmasa bile adsenseden 100-120$ civarı para oluyordu. Üstelik 3 aylık yaz tatili boyunca yapabiliyordum tüm bunları (malum yaş sıkıntı :)) Şimdiyse seo için millet uğraş babam uğraşıyor. Self link olayı felan. O zamanlar toplist kodları koyuyordum ama öyle böyle değil 10-15 arası toplist garantiydi ve bunların çok azında doğru bilgi veriyordum (site içeriği felan). 

Asıl soruya gelirsem şunu sormak istiyorum şimdi de toplistlerin etkisi böyle olur mu webten epey uzak kaldığımı hissettim bugün (3 gündür google anasayfamı tekrar indexlemedi tamamen hayal kırıklığı) Doğru ve net bilgilerle sağlam birkaç topliste sitemi eklesem enazından google amcam ziyaretlerini sıklaştırır mı ? (birşekilde backlink olayı oluyor çünkü) Ya da hitim artar mı?

Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler :)

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Bu konuyu internette aradım ama doyurucu bir bilgi bulamadım. Hiç tecrübeli bir mürid yok mu yahu.

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

bence toplistin faydası şu zamanlarda 0,01 filandır 10 üzerinden bu ve devamı benim kişisel görüşüm tabi.

1 siteden 200 tane link çıkışı olsa, zaten o sitenin faydasından çok zararı olur.

toplist nofollow link verirse zaten faydası yok değilse bile çok çok azdır. follow verse bile dediğim gibi 200 link çıkışı olan sitenin faydası 10 çıkışlı nofollow linkten daha azdır.

kaldıki artık toplistler o kadar popüler uygulamalar değil. 4-5 sene öncesinin muhabbeti.

ama bunlar türk 3. sınıf toplistler için geçerli.

kaliteli toplistlerin faydası vardır, ücretli herkesin yer almadığı toplistler filan dediklerimden hariç tabi.

özet: 10 tane gereksiz çöp topliste üye olacağına, 1 tane kaliteli siteden 3 aylık link almak çok daha faydalıdır. hızlı index içinde pingil.com var premium üyelik alıp 2-3 ay kullanmak baya iyi gelir. yada manuel ping attıracaksın.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------

bence toplistin faydası şu zamanlarda 0,01 filandır 10 üzerinden bu ve devamı benim kişisel görüşüm tabi.

1 siteden 200 tane link çıkışı olsa, zaten o sitenin faydasından çok zararı olur.

toplist nofollow link verirse zaten faydası yok değilse bile çok çok azdır. follow verse bile dediğim gibi 200 link çıkışı olan sitenin faydası 10 çıkışlı nofollow linkten daha azdır.

kaldıki artık toplistler o kadar popüler uygulamalar değil. 4-5 sene öncesinin muhabbeti.

ama bunlar türk 3. sınıf toplistler için geçerli.

kaliteli toplistlerin faydası vardır, ücretli herkesin yer almadığı toplistler filan dediklerimden hariç tabi.

özet: 10 tane gereksiz çöp topliste üye olacağına, 1 tane kaliteli siteden 3 aylık link almak çok daha faydalıdır. hızlı index içinde pingil.com var premium üyelik alıp 2-3 ay kullanmak baya iyi gelir. yada manuel ping attıracaksın.

Eyvallah hocam. http://www.iyibu.org/SistemeYapilanDegisiklikler-4.html bu adreste de yazdım zaten durumlar çok kötü sitenin. Yahu 3 gündür tonlarca değişiklik var google amcam gel bir bak değil mi ? test.iyibu adresi dahi silinmemiş dizinde. Mecburen bu seo yöntemleri filan kurcalayacağım. İşin kötüsü hazır portal olduğu için indexlenmesi de iyi olmalı. Seo için site çırılçıplak kaldı neredeyse yok div'di yok metaydı sadelikti yazılarda dikkatti düzendi hepsine dikkat etmeye çalışıyorum olmuyor meret çok ayar oldum hocam.

edit: tekrar sağolasın.

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zaten siteyi topliste falan eklersen baştan kaybedersin. benim önerim iyi bir hacklink çalışması. tabi işini düzgün yapmazsan işler ters tepebilir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

CodeInside bunu yazdı:
    zaten siteyi topliste falan eklersen baştan kaybedersin. benim önerim iyi bir hacklink çalışması. tabi işini düzgün yapmazsan işler ters tepebilir.

hacklink konusunda hiç bir fikrim yok hocam bilgin varsa biraz açabilir misin?

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    hackling ne toplist ne nofollow ne bunları öğrenmek istiyorum doğrusu.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:
    hackling ne toplist ne nofollow ne bunları öğrenmek istiyorum doğrusu.

toplist eskilerin popüler aracı; site dizinleri sitesi. Siteni belirli kategorilere eklersin felan. İnternet kullanıcısı aradığını toplistten kategorilere göre bulur. Güzel de bir araması vardır. (Eskiden öyleydi tabi)

Nofollow da izlemesi olmayan demek. Yani google'dan bir robot geldi mesela websitene meta tagında nofollow var ise bu sayfadan sonra başka bir sayfayı takip etmeyecek bu sayfayı da birdaha takip etmeyecek demek. robot.txt dosyasından nofollow yaparsan bir dizini google orayı indexlemez. 

böyle cahil cükela bir açıklama oldu ama idare ediver :)

iyibu! yeniden..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hacklink lere sakın asılmayın. dikkat ettiyseniz bazı google aramalarında bu sitenin içeriği sahibinin haberi olmadan değiştirilmiş olabilir yazısı çıkıyor. Google şu anda bunun güvenilirliğini test ediyor. Ve bu tip testlerin güvenilirliği doğrulandığı zamanda hacklinklere çok fena giydirecek

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

ErotikPanda bunu yazdı:

hacklink lere sakın asılmayın. dikkat ettiyseniz bazı google aramalarında bu sitenin içeriği sahibinin haberi olmadan değiştirilmiş olabilir yazısı çıkıyor. Google şu anda bunun güvenilirliğini test ediyor. Ve bu tip testlerin güvenilirliği doğrulandığı zamanda hacklinklere çok fena giydirecek

Zaten bilgim yoktu boşuna bilgi kirliliği yapıp da araştırmayayım :) Peki ne yapacaz hocam şimdi. Resmen yeni doğmuş bir internet kullanıcısıyım. Hiçböyle olacağını düşünmemiştim. Çok değil 2 sene web siteden filan uzak kaldım şu hale bak. Eskiden toplistlere ekle ohh gel keyfim gel :)

iyibu! yeniden..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Google artık aslında şimdiye kadar yapılması gereken ama yeni yeni akıllanmasıyla beraber şu sistemi geliştiriyor. internet aleminin çöplüğe dönmesi ile beraber yeni sitelere artık eskisi gibi atlamıyor. öncelikle 1 sene kadar kendisini doğrulamasını, özgünlüğünü ve devamiyetini denetleme çözümüne gidiyor.

Örnek : yeni aldığım boş domainle yaptığım çalışmalar 6 ayda çok az sonuç verirken 5 senedir boş olan domaini kullanınca çalışmanın meyvesini 1 haftada alıyosun. Yani google şunu diyo : değer veriyosan işini kesintisiz ve özgün yaparsın.

Kısacası sabırla işini özgün bir şekilde yap. domainini en az 3 sene regli olarak tut ( google artık domain bitiş tarihinede dikkat  etmekte ki seo kriterlerinden biriside bu olacak artık ) 6 - ay sonra siteni link çöplüğü yapmak yerine yani oraya buraya link vermek yerine adam gibi bir tanıtım yazısı ile yada link alarak pr 4 - 5 gibi bir siteden link al işte o zamanlar meyveyi toplamaya başlarsın

Toplistlere sakın atlama artık en önemli şey organik hit! googlenin sağı solu belli olmazken bu risklere girilmez. bu yüzden sabırlı davranacaksın.

Toplam Hit: 1415 Toplam Mesaj: 15