Tostçu Açıyorum
-
Hocalar merhaba. Şuan uzaktan çalıştığım işten ayrılmış bulunmaktayım ve Hatay/Antakya'da tostçu açacağım. Nispeten işlek bir cadde üzerinde bir lisenin çaprazında ufak bir dükkan buldum. Dükkan araç gereçleri yerleştirdikten sonra 2 tane bar masası alabilecek kapasitede. Onun dışında kapı önüne de 3 küçük masa ve iskemle düşünüyorum. Çevresinde galericilerin olduğu bir bölge burası. Ve 2 adet internet kafe var yakınlarında. Cadde üzerinde benim dışımda yalnızca bir dönerci var.
Şimdi gelelim konunun açılma sebebine. Düşük sermaye yüksek kâr marjı olan bir iş bu tostçuluk. Daha önce deneyen , tutturan ya da batıran arkadaşlar var mı acaba? Tavsiyelerinizi dinlemek isterim açıkçası.
-
İlk zamanlar tostun içini doldurup müşteri çekmeye bak. Öyle 2 dilim arkası görünen kaşar koyup verirsen bir gelen müşteri bir daha gelmez.
https://www.instagram.com/reel/CUiIXbAAQYy/
Yarım 20, tam ekmek 40 lira.
mkyb tarafından 13/Eki/21 14:01 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
İlk zamanlar tostun içini doldurup müşteri çekmeye bak. Öyle 2 dilim arkası görünen kaşar koyup verirsen bir gelen müşteri bir daha gelmez.
https://www.instagram.com/reel/CUiIXbAAQYy/
Yarım 20, tam ekmek 40 lira.
Liseli 20 kağıt vermez, veremez.
Galericiler mi liseliler mi dersen, liseliler uzun vadede daha kârlı hissettiriyor.
-
2 tanışım açtı 2 sıde battı bakırköy/ıst te dıgerı de bahçelıevler de açmıştı. ( 2sıne de açma dedım dınlemedı lol )
LaNCeLoT tarafından 13/Eki/21 14:08 tarihinde düzenlenmiştir
Neyse özetle ıstanbul başka bır habıtat , anlattıgın gıbıyse tutabılır galerıcılerı sıkeyım ne yıyecek te kazandıracak sana çok galerıcı varsa bılemem ama tost 1 yer 2 yer sonra gıder kebap yer cebınde parası olan galerıcı.
Net cafeyı de sıkeyım manası yok ıcerıde o tost ve patateslısını yapıyordur zaten.
Yanı sen başka dayanak noktaları bul sanayı gıbı bır bölgeyse oto sanayı kapurtacı hammaddecı torna tesvıyecıler bolbol üreten/satan esnaf falan sanayı onlardan cıkar ekmek sana cıkarsa.
Öğrencı de kuru göt 1 yer 20 gun yıyemez öğrencıde para varsa da sıgaraya saklar zaten yanı ona göre fıyat mı belırlersın nabarsın bılemem.
ILK ZAMANLAR Icını doldurma fıkrını de katılmıyorum sermaye bellı hammadde nın fıyatı bellı, standart bır sekıl basla standart devam et cızgın aynı olsun.
Tostta tercıh edılen bır yıyecek mı o karar da sana aıt ayda 1 yersın 2 yersın 3 yersın 5 yersın sonra sıkılır 3 4 ay yemezsın. ( şahsı fıkrım )
Bır de bol paralar kazanmayı beklıyorsan açma derım her tıcarete gıren cıddı kazanç beklıyor cuzı kazançları görünce yüzü ekşıyor. Hayat böyle herkesın yapabılecegı bır ışte ( tost most çı köfte pattıs ekmek o bu şu ) cıddı kazançlar beklememek gerekıyor lokasyon çok denk gelmelı çok rant ıceren bır cadde olmalı vs.. ( bu lokayon ısı de vallahı bıllahı şans ) -
mkyb bunu yazdı
İlk zamanlar tostun içini doldurup müşteri çekmeye bak. Öyle 2 dilim arkası görünen kaşar koyup verirsen bir gelen müşteri bir daha gelmez.
https://www.instagram.com/reel/CUiIXbAAQYy/
Yarım 20, tam ekmek 40 lira.
hatayda mükemmel döner 14 lira bol tavuk eti incecik kıtır etmek patates tursu tost işi riskli bence
-
Aşırı derecede lezzetli özel soslu insanlarin evlerinde yapamayacafi turden ve cok cesitli tostlar satman lazim.
Ekmegin bile 10 cesit olmali icine koyduklarin ise 20 cesit.
Bu cesitlerin icinde hicbiryerde olmayan dukkanla ozdeslesen ozel bi tat yaratabildigin bir tostta olmali.
Aksi halde kazanamassın.
Tereyagin kasarin sucugun kavurmanin sebzelerin En mukemmel en organik olanlarini kullanirsan marka bile olursun.
-
hocam önünde galeri var, arkasında hava alanı var, yanında kerhane var filan şeylere pek güvenme.
mekan seçimi çok karmaşık birşey. bir bakıyorsun kuytu bir yerde dükkan var önü adam dolu bir bakıyorsun çarşı ortasındaki dönerci siftah yapamıyor.
mekan insanın rahat hissetiği bölgeye açılmalı bence. bizim burada devlet hastanesinin önünde bir dükkan var sürekli el değiştiriyor ne açsalar iş yapmıyor.
adam gitmiş çiğköfteci açmış. ulan devlet hastanesine gelecek adamın ne işi var çiğköfteyle.
eğer mekana şöyle bak birileri gelip orada dinlenip karnını doyurup yoluna devam edebilecieği rahat edebileceği ciciş mekansa şansın iyi gider.
tosttan ayrı soğuk sandaviç , yengen, kumru gibi ilgi çeken şeylerde yap. simit filan olsun sabahları.çayı eksik etme çay önemli. ben çayı olmayan hiçbir mekana gitmem mesela.
yani mekan öyle olmalıki gelen orada rahat hissetmeli. önünden 120 yle araba geçen dar kaldırımlı dükkanın önüne kimse oturup tost yemez.
yada çarşı ortasında yüzlerce kişinin yürüdüğü kaldırımda kimse otorup çiğköfte yemek istemez.
edit: mekanın yeri ve konumu samimi olmalı. mesela sanayi tostu yemek için darbeli matkap sesi yapan yerde değilde sanayinin girişinde sakin bir yerde olmalı.
zalimadam tarafından 13/Eki/21 14:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Sefiller (öğrenciler)
Orta sınıf (int kafe civarı takılanlr)
Zenginler (galerici tayfa)
olarak 3 kategori yap, her bir kategoride de keseye göre menü hazırla katalog şeklinde masalara bırak. Yelpazen her keseyi yellesin. Öğrencilere güzellik yap, müşteriyi hoş tut
edit: paket servis olayını en başından beri ayar et yap, iş yerleri paket servis ister.
dcpromo tarafından 13/Eki/21 14:57 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Mutubilir bunu yazdı
Hocalar merhaba. Şuan uzaktan çalıştığım işten ayrılmış bulunmaktayım ve Hatay/Antakya'da tostçu açacağım. Nispeten işlek bir cadde üzerinde bir lisenin çaprazında ufak bir dükkan buldum. Dükkan araç gereçleri yerleştirdikten sonra 2 tane bar masası alabilecek kapasitede. Onun dışında kapı önüne de 3 küçük masa ve iskemle düşünüyorum. Çevresinde galericilerin olduğu bir bölge burası. Ve 2 adet internet kafe var yakınlarında. Cadde üzerinde benim dışımda yalnızca bir dönerci var.
Şimdi gelelim konunun açılma sebebine. Düşük sermaye yüksek kâr marjı olan bir iş bu tostçuluk. Daha önce deneyen , tutturan ya da batıran arkadaşlar var mı acaba? Tavsiyelerinizi dinlemek isterim açıkçası.
hocam kaşarı havaya atıp, havadayken bıçakla kesip, ekmeğin üzerine düşürebiliyorsan olur.
şakası biyana tutturabilirsen iş yaparsın, Allah gönlüne göre versin.
-
Tostu ve malzemeleri tokatladığın bir video çek ve internete yükle.
Ek: Finalde tostun içini sıkarken de "cugu bugule" diye anlamsız sesler çıkar.
PersonalJesus tarafından 13/Eki/21 16:09 tarihinde düzenlenmiştir