folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Traktörün Önünü Kaldırma !!

Traktörün Önünü Kaldırma !!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alponzzo
    alponzzo's avatar
    Erkek
    ben bi kere traktör kullanmıştım kasada kuzenim vardı çocuğu kasadan düşürüp kasayla üstünden geçmiştim ama şükür kasa boştu bişi olmadı saten tek tekerle geçmiştim ama ön kaldırmak için ağır pulluk takabilirsin öle dene

Benden elektrik almayan kıza trafo bağlasan ne yazar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Koydeki teyzemin oglunu gor,on kaldirma 360 derece donme 90 derecelik donuse sahip yolu tam gaz donme , cakilli yollarda drift ,her bok var :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    svs
    svs's avatar
    Erkek
    alponzzo bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben bi kere traktör kullanmıştım kasada kuzenim vardı çocuğu kasadan düşürüp kasayla üstünden geçmiştim ama şükür kasa boştu bişi olmadı saten tek tekerle geçmiştim ama ön kaldırmak için ağır pulluk takabilirsin öle dene
    allah tan tek tekerle gecmissin nasıl bisey olmadı walla haytret ediyorum
    kasa dedigin romörk mü aga eger romörkse allah korumus

Hep kardeş olacak değiliz ya, yaşasın halkların sevgililiği...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    svs
    svs's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı:

şimdi arkadaşlar traktörün markasını soran arkadaş mf 285lik. şimdi önünde ağırlık yok tarımsal faaliyetlerden ziyade şirkette yük taşımak için kullanılıyor. şimdi

dururken birden kaldırıp en azından birkaç metre öle gitmek istiyorum yani vites değişiminden falan kaldırmak istiyorum kendi gücüyle ağırlık koyarak değil.

ayrıca traktörü bende öle tek tekerli olarak sürdüm (:

aga kaldırırsın gidemezsin motosikletmi elinle kontrol edecen tonluk arac

Hep kardeş olacak değiliz ya, yaşasın halkların sevgililiği...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    suKo
    suKo's avatar
    Erkek
    MF 285 hantal biraz işin zor full gazını aç ağırlıkları arkaya al.

Kafam oldu galiba:|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anti_usa
    anti_usa's avatar
    Erkek

şimdi arkaşım o dediğini yapmış ve de şahit olmuş hatta yapılırken şöförün yanında duran biri olarak san bi iki tavsiyem olacak;

önce traktör düz yolda arkasında römork olmadan ön kaldırması zor dur onun için önce arkaya bi adet yüklü römork takıyoruz sonra yol şekli asfalt olmasssa daha etkili olur bide hafif rampa olursa tadından yenmez.

şimdi yola çıktık arkamızda yüklü römorkumuz traktörü düşük viteslerde yoklu yoluyoruz tabi söylemeyi unuttum ön ağırlıkların hepsi sökülecek:) traktörü bir iki yoklamadan sonra düşük bi vitesle arka hidloliği kaldırıyoruz çok deil römork'un ok demirini tartıyoruz yani ön tekerlerinin hafif oynatarak bu arada da traktör viteste ve ve sen ilerletmeye çalışıyorsun sonra gaza yükleniyorsun ve aynı anda hidroliğede 2 sinede çok yüklenme yüklensen bile uzun süreli olmasın     zaten sonra önü kalkar traktörün bi kaç metre gidebilir.

Not:yazının sorumluluğu tamamen kullanıcıya aittir.:)

1:yüklü römork dedim yüklü olmassa hidrolikle yüklen diğin zaman traktörün deil römork'un önu kalkar.:)

2:uzun süreli olmasın dedim çünkü aksi halde traktör römork'un üstüne ters kapanabilir ve şöför 2'sinin arasında kalır.:)

Not2:Biz bu taktiği zorlu rampalarda yüklü römorkları normal şartlarda çıkmadığında kullanıyorduk.

T.C. Anayasası Madde3:Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milleti ile bölünmez bir bütündür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    habib hoca o komsun nasıl yapıyo o işi bi sorup acıklarmısın_???

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:
    habib hoca o komsun nasıl yapıyo o işi bi sorup acıklarmısın_???

Hoca köye gideyim bi daha yaptırırım videolu anlatım yaparım ;) 

!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

haci ben çok denedim model larak ben türk fiat 54-c specialde denedim ve sonuç süperdi :)

şimdi traktörü takviye vitesini 1 e alıyorsun sonrada normal vitesi 1e alıyorsun normal şekilde gazı köklüyorsun yalnız fazla değil altında kalmanı istemem :)

sonra basılı tuttuğun debreyajdan ayağını aniden çekiyorsun ve adrenalin saniyeleri :D

traktörün önü bir metre havada aman allahım ne büyük bir zevk(dikkat et direksiyonu düz tut hidrolik olduğu için aniden tutunma hissiyle dönebilir ve dönümcede traktör takla atar )

sonra kontrol edebilirsen o zevkle, traktörü  açık alanda aynı şekilde dene ama bu dediklerimi hız yaparken deneme (zaten en büyük hızı 30 :)

yapamazsın zaten takviye 2 ye attığın gibi stop edecektir

o iş sadece takviy birde yani bedne bir

sende ağır vites hangisiyse o na takacaksin şimdiden kolay gelsin.

dikkat et sonra seadogu traktördle evcilik oynarken kaybettik diye bir indexle karşılaşmak istmeiyorum :) 

hem bahsedeyim hacı traktörle çakıllı yolda manyak drift yapılıyo :)

hani biliyorsundur onlarda sadece sağ ve sol fren var ikiyr bölük hızı yap ve dreksiyonu sola kır gaza köklen ve  sağ arka freni sık 360tan fazl aödnersin gaza köklendiğin sürece ;) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    bu işten anlamam ama bi kere bence motoru güclü bir traktör bulman lazım ki ön kaldıracak güce  ulaşıbilesin yani eski traktörle olucak iş değil bence şu yeni cıkanlardan olsa bence olabilir diye düşünüyorum aama hiç yapmasan daha iyi cünkü baya tehlikeli .

Nev-i Şahsına Münhasır.
Toplam Hit: 10745 Toplam Mesaj: 43