TRT1 "Diriliş Ertuğrul" Dizisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Erkek

Dün izledim gerçekten sinema filmi tadında bir başyapıt olmuş. Esra Bilgiç (Halime) aşık olunası :) İzleyen oldu mu ?

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Serdar Gökhan, Esra Bilgiç 'in rol aldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin ilk bölümü sosyal medyayı salladı. Twitter’da #Diriliş hashtag’iyle 1 numara olan dizi  akşamın en fazla konuşulan konusu oldu. Kayı Boyu’ndan Ertuğrul Gazi’nin hayatı üzerinden Osmanlı’nın kuruluşunu anlatan dizinin ilk bölümü büyük ilgi gördü.(bkz: aktuel.tv) 

Diziyi izlemek için : http://www.youtube.com/watch?v=kypIEGvq_30

Dizinin web adresi : http://dirilisdizisi.com/

Dizinin Facebook Adresi: https://www.facebook.com/Dirilisdizisi

Dizi müziğini indirmek için: https://yadi.sk/d/TWyrRaBgdJrFw

Digital Marketing Manager / Health Tourism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

İzledim başyapıt diyemesem de güzeldi, devamı önemli asıl. Birden parlayıp sönenlerden olmaz inşallah

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

hükümetin neo-osmanlıcılık politikasındaki ilk hamlelerden, yavaş yavaş medya yoluyla geriye dönük "biz bir imparatorluğun varisiydik" mesajının bilinçaltlarına şimdiden nüfus etmenin bi parçası olarak görüyorum, son 4-5 senedir zaten sinema-dizi film kültüründe kendini belli ediyordu,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

ertuğrul gazi ne için ölmüştü ?

@zodiak

ustaya takılıyorum ayrıca deneme sınavların atatürke dahil nadiren 1 soru oluyor. onu geçtim bugün bir haberde new turkey diye birşey gördüm amblem felan değişiyordu bayrak. iyice sinir bozucu olmaya başladı bu durum .

Atakan tarafından 11/Ara/14 17:34 tarihinde düzenlenmiştir

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

trt yi kaç kişi izliyor Allah aşkına amk

bu *öt lalesi oyuncularda neye alet olduklarının farkındalar mı acaba

hükümet bugün var yarın yok

sonra yapımcılar bunlara nah iş verir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rhodostethia
    rhodostethia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlk çekilen osmanlıvari bi dizi değil Türkiyede hemen yaygaralara başladılar yok hükümetin bi hamlesiymiş vs komik buluyorum yahu.
    Osmanlıca içinde bir iki şey söyleyeyim. 
    Muhteşem yüzyıl dizisi reyting rekorları kırdı. Kimse cıkıp hükümet hamlesi demedi bu bir, dizide osmanlıca hakimdi biraz modern olsada, ama kimse laf etmedi. hatta cevremdeki bazı kızlar o diziden sonra 'iyi' kelimesi yerine 'alâ' demeye basladılar. nolmus yani ne var bu kadar abartıcak. 
    Dersin ki bu ülkede bu hükümet, ayrımcılık yapıyo vs vs.. bu hükümetten öncesini özellikle 1930 ve sonralarında o dönemin insanlarına yapılanları ne yapıcaz? ki bu cumhuriyet öncesinde de vardır sonrasında da, ama ne hikmetse sadce şu dönemde olanlar konusuluyo.. Neyse artık.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Apolitik bir insanım fakat gerçeklerin çarpıtılmasından hiç hoşnut olmam. Selahaddin Eyyubi'nin torunları ile Türkleri birbirine düşürmek aslında Türkler ile Türkleri birbirine düşürmek istenmektedir fakat burda TRT1 ve dizi Kürt halkına sahte bir tarih oluşturmaya çalışıyor. Ha umrumda mı? Değil fakat tarihin çarpıtılmasına karşıyım ben.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    Sebnem bunu yazdı

Apolitik bir insanım fakat gerçeklerin çarpıtılmasından hiç hoşnut olmam. Selahaddin Eyyubi'nin torunları ile Türkleri birbirine düşürmek aslında Türkler ile Türkleri birbirine düşürmek istenmektedir fakat burda TRT1 ve dizi Kürt halkına sahte bir tarih oluşturmaya çalışıyor. Ha umrumda mı? Değil fakat tarihin çarpıtılmasına karşıyım ben.

diziden bağımsız konuşuyorum adam senaryo yazmış sanki ne olcak ki yıllardır Hollywood tarihi çarpıtarak anlatıyor mesela alternatif tarih olarak diyor adınada, zira adam belgesel çekiyorum demiyor bu örnekte olduğu gibi. Mesela ya Hak diye ok attığını sanmıyorum Ertuğrul Gazi'nin ama iyi yani sorun yok. Bence kaliteli yapım olmuş 10 dksını izlediğim kadarıyla ilk kez kaliteli görsel efekt var, adamlar mal gibi ölmüyolar.

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı

hükümetin neo-osmanlıcılık politikasındaki ilk hamlelerden, yavaş yavaş medya yoluyla geriye dönük "biz bir imparatorluğun varisiydik" mesajının bilinçaltlarına şimdiden nüfus etmenin bi parçası olarak görüyorum, son 4-5 senedir zaten sinema-dizi film kültüründe kendini belli ediyordu,

sıkıntı yok zaten amerikan dizlerinde ve filmlerinde de aynı durumlar mevcut, varsın bir de bizde olsun..Eğer olayın billincine vardığından eminsen zaten etkilenmesin..

Gelelim diziye, yerli dizileri (1-2 tanesi hariç) uzun süreli ve ağalı töreli vıcık vıcık sahte aşk içerikli olması nedeniyle izlemek içimden gelmiyor, genel itibariyle bu diziyi beğendim ama umarım bunun içine de aşk meşk girmez. Mutlaka olacaktır ama tadında bırakırlarsa o zaman izlenir işte..

elcondor tarafından 11/Ara/14 19:21 tarihinde düzenlenmiştir

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    AllahinOglu bunu yazdı

trt yi kaç kişi izliyor Allah aşkına amk

bu *öt lalesi oyuncularda neye alet olduklarının farkındalar mı acaba

hükümet bugün var yarın yok

sonra yapımcılar bunlara nah iş verir

katılmıyorum, TRT son yıllarda kaliteli ve seviyeli yapımlara imza atıyor.. Tamam TRT yayın politikasının başa gelen hükümetlere göre değiştiği doğru ama her yapımı da hükümet politikasına bağlamak bence yanlış olur..

Örn: Seksenler dizisinde Ergun plak rolündeki Serhat Kılıç gezi olaylarında en ön safta yürüdü ama buna rağmen dizide halen oynuyor.

elcondor tarafından 11/Ara/14 19:29 tarihinde düzenlenmiştir

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

ilk bölümümüydü dünkü?

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
Toplam Hit: 7044 Toplam Mesaj: 51