Ttnet Logları Hakkında
-
Hocalar
Türk Telekomun tuttuğu loglar hakkında birkaç sorun olacak ttnette çalışan veya ttnette ki bu konu hakkında bilgisi olan varmı? soru şu?Ttnet Mac adreslerini logluyor mu ?
Adsl modemin ayrı bir mac adresi mi var? yoksa senin mac adresini mi oraya yansıtıyor
ttnet mac adresi tutuyorsa şayet adsl modeminkisinimi yoksa pc nin mac adresinimi yoksa her ikisinide mi?
ttnet bağlanılan adsl modem bilgilerini de logluyor mu ?(marka model vb) bunun süresi filan var mı?
mac adresi çeşitli programlarla değişitiriliyor diye duydum fakat yazılımsal olarak değiştiriliyormuş yani asıl mac adresi değişmiyormuş, bunun için ethernet kartını mı değiştirmek gerek? -
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
mac adresi çeşitli programlarla değişitiriliyor diye duydum fakat yazılımsal olarak değiştiriliyormuş yani asıl mac adresi değişmiyormuş, bunun için ethernet kartını mı değiştirmek gerek?
mac adresini gerçek anlamda değiştiremezsin, çünkü chipine bir kere yazdırılmıştır ve bu chip rom olduğundan dolayı ikinci kez yazdıralamaz. Programlar kullanarak fiziksel adres denilen kısmını değiştirirsin.Bu adres ile işletim sistemini, routerları v.s. kandırabilirsin.örnek: bir ağ var ve routerda birileri kural yazımş. şu şu mac adresleri girebilsin diye.. sen de fiziksel adresini değiştirerek izin verilen mac adreslerinden birinin adresini yazarsan ve o routera yada modeme bağlanırsan internete girebilrsin (ancak aynı mac adresli tek bir bağlantı girebilir, diğeri giremez)
diğer sorular hakkında kesin bilgim olmadığı için yazmadım.
-
ethernet kartı değişirse mac de komple değişmiş olur sanırım doğrumudur ?
-
ttnette çalışanlar lise mezunu bilgisayardan anlamayan insanlar oldugu için ip adreslerini bile log tuttugunu sanmıyorum.
varsayım. bence bilgisayarın bilgilerini saklamak yasal birşey degildir.
-
mac adresi üretici firmanın belirlediği ve chipe bir kere yazdırdığı sabit numaradır ve her ethernet kartı için özel bir numaradır. farklı ethernet kartlarında elbette farklı adresler mevcuttur
-
iyide bir suç işlendiğinde ip adresinden nasıl bulunuyor o zaman demekki ip adresinin logu tutulduğu kesin ama bunun yanında mac ve adsl modem bilgileri de loglanıyormu
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------mac adresi üretici firmanın belirlediği ve chipe bir kere yazdırdığı sabit numaradır ve her ethernet kartı için özel bir numaradır. farklı ethernet kartlarında elbette farklı adresler mevcuttur
bu sorumun cevabı için teşekkürler legion_of_doom kaldı diğer soruların cevapları
-
online olduğunda ip adresinin logu ve saat tarih ttnet tarafından loglanır. bu bilinen birşey. mac adresi loglanıyor mu bilmiyorum, ama çalıntı bilgisayarları bu şekilde buluyorlarsa demek ki mac adresi de loglanıyor ama emin değilim.
ip adresi, tarih-saat kayıt olduğu için, herhangi bir olayda, o tarihte bu ip adresiyle kim girmiş tespit edilebiliyor.
-
kim girmiş değil o modemden kim çıkış yapmış sanırım o bulunuyor benim şifresiz wirellesimden başka biride internete girebilir sonuçta böylece onun macı kaydolur ip benim ama mac ona ait olur
-
evet aynen dediğin şekilde bir mantık olmalı.
-
http://www.sertaccem.net/mac-spoofing.cem